در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید فاضل حسینی رئیس بنیاد فرهنگی امین در مراسم بیست و چهارمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(س) با حضور طلاب حوزه های علمیه، شخصیت های سیاسی و فرهنگی در کابل گفت: اگر همه ملت های مسلمان همانطور که امام خمینی(س) در برابر استعمار، استبداد و هنجار شکنی ها ایستادند، استقامت کنند به پیروزی می رسند.
امام استفاده از تاریخ براى برداشت نحوه درست تعامل دولتها با مردم و عبرت گرفتن از وقایع تاریخى را بدین منظور و همچنین به منظور شناخت نظام سیاسى موردنظر اسلام ضرورى مى دانند.
اعزام کاروانهای پیاده، برگزاری همایشها و نشست های مختلف پیرامون امام خمینی، جلسات تبیین شخصیت امام، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی، توزیع بسته های اطلاع رسانی و... از جمله این برنامه ها است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از انتخاب عنوان «امام حماسه ها» برای مجموعه برنامه های شهرداری تهران در سالروز ارتحال ملکوتی امام خمینی(س) خبر داد و گفت: بیش از 53 عنوان برنامه متنوع فرهنگی و هنری با محوریت معرفی آموزه های اجتماعی امام راحل به جوانان و نوجوانان در سطح شهر و مرقد مطهر برگزار خواهد شد.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در قم به مناسبت پنجاهمین سال آغاز نهضت امام(س) مجموعه 50 جلدی آثار ایشان را تا پایان سال جاری منتشر می کند.
برنامه های ایام سالگرد ارتحال امام خمینی(س) و قیام 15 خرداد در برخی شهرستان ها تشریح شد.
یکى از کسانى که بایستى در راه حضرت سید الشهداء آغشته به خون خود شود، خمینى است. حال که چنین است، باید ما روز عاشورا را در قم، کربلاى حسین قرار بدهیم، تا یک کربلاى ثانى درست کنیم؛ و مردم براى زیارت به قم بیایند.
خواننده آثار انقلابی کشورمان معتقد است اگر بر روی اشعار حضرت امام(س)، موسیقی فاخری ساخته شود حتما می تواند تاثیرگذارتر باشد.
رئیس جمهور با اشاره گذشت نیم قرن از آغاز حرکت امام در سال ۴۲، گفت: امروز همه مناسبات تحت تأثیر اندیشه امام خمینی(س) قرار دارد و هر روز که می گذرد این اندیشه بارورتر شده و حقانیت آن بیش از گذشته به اثبات جهانیان می رسد.
امام معتقد بود که هیچ چیزی از خود ندارد و همه چیز از خدا هست و در همین مسیر مراقب خودشان بودند و با همان عرفان عملی انقلاب را پیروز کردند و بر همه ما واجب است به هر نحوی که می توانیم این انقلاب را حفظ بکنیم. امام و انقلاب به ما آبرو و شخصیت داده و ما باید از همان آبرو و شخصیت در مسیر حفظ انقلاب استفاده بکنیم.
اختیارات و وظایف، حقوق و تکالیف، مسؤلیت ها و پاسخ گویی ها اموری در هم آمیخته است که گرچه محصول قانون و جامعه «مردم سالار» است، اما به میزان کاربرد آن، متقابلا شاخص سنجش «مردم سالاری» و حاکمیت قانون به شمار می رود.
بنیان های فکری امام(س) در مدیریت تحولات سه دهه اخیر، بر دو اصل«کتاب» و «سنت» استوار بود. از این رو ایشان در مدیریت تحولات جهان و ایران، با تأسی به این دو اصل مهم، بر مبنای «خدا محوری» و «تکلیف گرایی» تحولات را مدیریت می نمود.
معاون فنی شرکت سهامی بیمه ایران گفت: تمامی زائران داخلی و خارجی شرکت کننده در بیست و چهارمین سالگرد مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره) نزد بیمه ایران بیمه شدند.
همزمان با سالروز ارتحال امام راحل خمینی، «همایش بین المللی امام خمینی(س)» در حسینیه نبی اکرم(ص) شهر سیدنی استرالیا و همایش «تأملی بر اندیشه و ابعاد برجسته شخصیت امام خمینی(س)» در دانشگاه آرابایف قرقیزستان برگزار می شود.
خاطرات تیم پزشکی امام خمینی(س) و پرستاران ایشان در بیمارستان جماران توسط کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی جمع آوری می شود.
جشنواره فرهنگی، هنری بر آستان آفتاب در برج میلاد با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی اشراقی نوه گرامی امام خمینی افتتاح شد.
امام خمینی با توجه به جاودانگی اسلام و عدم نسخ احکام آن، آمیختگی دین و سیاست را مطرح می کند و می نویسد:«نفس بقای احکام، نیازمند حکومت است؛ زیرا اجرای احکام الهی و حفظ سیادت قوانین الهی بر سایر قوانین، بدون حکومت ناممکن است».
کتاب «امام خمینی(س) و بیداری اسلامی» نوشته «علی داستانی بیرکی» شنبه ۱۱ خرداد سال جاری در کتابخانه شیخ فضل الله نوری رونمایی می شود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.