حماسه شن ها

حوادث ناشی از طوفان شن و برخورد یک هواپیما و یک چرخ بال و کشته شدن 8 نظامی باعث شد نیروهای آمریکایی با شکست و سرافکندگی خاک میهمن عزیزمان را ترک کنند.

عناوین مطالب تاریخ

روزنگار پایان نگارش بخش اول کتاب «الطهارة» توسط حضرت امام  خمینی(س)

روزنگار پایان نگارش بخش اول کتاب «الطهارة» توسط حضرت امام خمینی(س)

کتاب الطهارة، اثری فقهی استدلالی و اجتهادی مشتمل بر مباحث «طهارت» از ابواب فقه است.

روزنگار/ برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی

روزنگار/ برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی

تأکید و پافشاری بر شکل گیری نهادهای حکومتی متکی بر آرای مردمی در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی از ویژگی های منحصر به فردی است که در قاموس مدیریتی حضرت امام خمینی(س) قابل تعریف است.

روزنگار/ انتقال حضرت امام(س) از بازداشتگاه به حصر

روزنگار/ انتقال حضرت امام(س) از بازداشتگاه به حصر

دستگیری و زندانی کردن حضرت امام خمینی(س) در سحرگاه 15 خرداد 1342 و وقایع و حوادث حاصل از آن و بازتاب های داخلی و خارجی آن نقشه های رژیم شاه را نقش بر آب کرد؛ تا آنجا که مجبور شد برای رهایی از این مخمصه دست به ترفند جدیدی بزند و به دنبال آن در 11 مرداد 1342 امام را از زندان آزاد و به خانه ای در داوودیه منتقل کرد.

روزنگار/ صدور اجازه اقامه اولین نماز جمعه  تهران به امامت آیت الله طالقانی

روزنگار/ صدور اجازه اقامه اولین نماز جمعه تهران به امامت آیت الله طالقانی

واگذاری این تکلیف عظیم و سنگین در آن برهه حساس بر عهده آیت الله طالقانی که زبان گویایی برای بازگو نمودن حقایق داشت، امری خطیر به حساب می آمد. انبوه جمعیتی که در آن روز تکبیر گویان به نماز جمعه هجوم آوردند، در واقع سنگ بنای یکی از مهمترین عوامل حفظ و تداوم انقلاب بود

روز شجاعت امام خمینی(س)

روز شجاعت امام خمینی(س)

رهبری که با واژگان انقلابی شناخته می شد در این پیام بارها واژه «مصلحت» را به کار می برد تا بعدتر اتهامی متوجه سیاسیون مصلحت اندیش نشود. چرا که تشخیص مصلحت با اهل سیاست است نه نظامی ها و در همین پیام نیز از «نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور» سخن گفته می شود.

قبول قطعنامه، تصمیم بزرگ حضرت امام خمینی(س)

قبول قطعنامه، تصمیم بزرگ حضرت امام خمینی(س)

خدا مى‏ داند که اگر نبود انگیزه ‏اى که همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام و مسلمین قربانى شود، هرگز راضى به این عمل نمى ‏بودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود.

اعتراض امام به اخراج روحانیون از حوزه علمیه نجف

اعتراض امام به اخراج روحانیون از حوزه علمیه نجف

شما تمام کارهایى را که دلتان مى‏ خواهد انجام مى ‏دهید؛ و بعد از انجامش مى ‏آیید اینجا، که سید رئیس، تحیات فرستاده و با تحیات مى‏ خواهید ماستمالى کنید. مگر با تحیات کار درست مى‏ شود؟ شما حدود سیصد نفر از طلاب حوزه را خروجى داده و به خارج شدن از عراق مجبور ساخته‏ اید؛ و حالا به من مى‏ گویید که از فردا اقامه ‏ها را تمدید مى ‏کنند؟

روزنگار/ برگزاری نخستین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری

روزنگار/ برگزاری نخستین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری

انتخابات اولین دوره مجلس خبرگان رهبری، با شرکت هجده میلیونی مردم شجاع و مقاوم ایران در 19 آذر 1361 برگزار گردید و 75 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان تعیین شدند. در نهایت اولین نشست مجلس خبرگان رهبری که در واقع نخستین مجلس خبرگان جامعه اسلامی پس از خبرگان قانون اساسی بود، در 23 تیرماه 1362 تشکیل گردید.

نخستین شهید روحانی نهضت امام

نخستین شهید روحانی نهضت امام

این تنها مرحوم سعیدى نیست که با این وضع اسف‏ انگیز در گوشه زندان از پاى درمى ‏آید بلکه چه بسا افراد مظلوم و بی گناه به جرم حق گویى در سیاهچال هاى زندان، مورد ضرب و شَتْم و شکنجه ‏هاى وحشیانه و رفتار غیر انسانى قرار مى‏ گیرند. این خوان یغما که مدت هاست مورد هجوم چپى و راستى قرار گرفته و گاهى با صراحت تقسیم گردیده

روزنگار/ پایان تألیف «کتاب انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة»

روزنگار/ پایان تألیف «کتاب انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة»

حضرت امام خمینی(س) در روز پانزدهم تیرماه سال 1328 شمسی تألیف «کتاب انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة» را به پایان بردند.

تحریم برپایی اعیاد شعبانیه به دلیل سوگواری ملت ایران در پی جنایات رژیم  شاه

تحریم برپایی اعیاد شعبانیه به دلیل سوگواری ملت ایران در پی جنایات رژیم شاه

ما که هنوز مادرهاى داغدار جوانانمان سیاهپوشند، ما که هنوز شاهد صدمات جانکاه شاه به اسلام بزرگ و کشور اسلامى هستیم، جشنى نداریم. ما که در هر فرصت مدارس و مساجد و دانشگاه هایمان مورد هجوم مأمورین شاه است، چطور ممکن است چراغانى کنیم؟!

افشاى سیاست دین‏ زدایى رژیم شاه‏

افشاى سیاست دین‏ زدایى رژیم شاه‏

امروز روزى نیست که در خانه نشست و دعا خواند؛ روز مبارزه است. روزى است که دشمن به دین حمله مى‏ کند و ما باید در مقابل بایستیم؛ و من تا آخرین قطره خونم مى ‏ایستم؛ و شما هم باید به همه بگویید و در منابر به مردم برسانید که خطر، دین را تهدید مى ‏کند.

صدور پیام امام در پی سوء قصد به  جان حضرت آیت الله خامنه ای در تیرماه 1360

صدور پیام امام در پی سوء قصد به جان حضرت آیت الله خامنه ای در تیرماه 1360

اکنون دشمنان انقلاب با سوء قصد به شما که از سلاله رسول اکرم وخاندان حسین بن على هستید و جرمى جز خدمت به اسلام و کشور اسلامى ندارید و سربازى فداکار در جبهه جنگ و معلمى آموزنده در محراب و خطیبى توانا در جمعه و جماعات و راهنمایى دلسوز در صحنه انقلاب مى ‏باشید، میزان تفکر سیاسى خود را به ثبت رساندند.

تعلیقه امام خمینی بر کتاب «مصباح الانس»

تعلیقه امام خمینی بر کتاب «مصباح الانس»

حضرت امام خمینی(س) در روز چهارم تیرماه سال 1315 بر کتاب «مصباح الانس» تعلیقه ای نگاشتند.

یادداشتی بر کتاب خاندان امام خمینی به روایت اسناد

یادداشتی بر کتاب خاندان امام خمینی به روایت اسناد

کتاب حاضر از نظر اهمیت موضوعی به طور عمده به سه بخش تقسیم می شود. بخش نخست اسنادی است که موضوعات مربوط به سید احمد هندی پدر بزرگ امام خمینی را در بر می گیرد، قسمت بعدی اسناد مربوط به پدر امام، یعنی آقا سید مصطفی و بخش پایانی، مربوط به دوران جوانی امام است.

تبریک و تسلیت امام در پی شهادت دکتر مصطفی چمران

تبریک و تسلیت امام در پی شهادت دکتر مصطفی چمران

با اوجگیری انقلاب اسلامی شهید چمران با نظر امام به وطن بازگشت و ابتدا به آموزش نخستین گروه از سپاه پاسداران پرداخت. در همان زمان به معاونت نخست وزیر منصوب شد. دکتر چمران پس از شروع غائله پاوه به آن منطقه رفت و حماسه ساز کردستان شد. وی پس وزارت دفاع به نمایندگی امام در شورای عالی دفاع در کنار حضرت آیت الله خامنه ای نصب گردید. در انتخاب دوره اول مجلس به عنوان نماینده تهران انتخاب شد اما با شروع جنگ تحمیلی با اجازه امام عازم جبهه های جنگ شد و ستاد جنگهای نامنظم را تشکیل داد و اقدامات بسیار مهمی در آن زمانی که رکود بر جبهه ها حاکم بود انجام داد. در جنگ سوسنگرد مجروح شد اما از پای ننشست و دوباره به جبهه ها بازگشت و حماسه های بسیاری آفرید . سرانجام در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ در مشهد دهلاویه به آرزوی دیرینش یعنی شهادت و لقاءالله رسید. (مرکز اسناد انقلاب اسلامی)

مهاجرت علما به تهران برای  آزادی امام خمینی

مهاجرت علما به تهران برای آزادی امام خمینی

پشتیبانی علما و روحانیون سراسر ایران از طریق صدور بیانیه و تلگراف و نامه به شاه و مهاجرت تعدادی از علمای طراز اول حوزه های علمیه قم و مشهد و علمای عالی مقام شهرستان ها به تهران، بیانگر حد اعلای همبستگی و اتحاد و پشتیبانی از رهبر انقلاب و تلاش برای آزادی ایشان است. این مهاجرت که در 30 خرداد 42 صورت گرفت منجر به عکس العمل خشن رژیم و دستگیری و زندانی جمعی از این حضرات شد.

امام در پاسخ ماموران رژیم شاه چه گفت

امام در پاسخ ماموران رژیم شاه چه گفت

رژیم که در وادار ساختن امام خمینى به بازجویى با شکست مواجه شده بود،هیأتى را با طمطراق به نزد او فرستاد تا به اصطلاح او را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند و از او بخواهند که وکیلى براى دفاع در محکمه بگیرد! مأمورین پس از معرفى خود به عنوان فرستادگان دادگاه، موضوع را به حضرت امام ابلاغ کردند!

صفحه 16 از 29 < قبلی | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | بعدی >