احترام ویژه امام خمینی به حضرت سید الشهدا/ مروری بر خاطرات

علاقه امام به اهل بیت(ع) در حد وصف ناشدنی است. امام عاشق آنها هستند؛ عاشقی که تا صدای «یاحسین» بلند می ‏شود بی ‏اختیار اشک می‏ ریزد. امام با اینکه در برابر مصیبتها صابر هستند اما به مجرد اینکه یک روضه خوان بگوید «السلام علیک یا ابا عبدالله» قطرات اشک از دیدگانش سرازیر می شود.

عناوین مطالب اقتراح

تحلیلی تطبیقی از  قیام امام حسین(ع) و قیام امام خمینی(س)

تحلیلی تطبیقی از قیام امام حسین(ع) و قیام امام خمینی(س)

قیام امام حسین(ع) در سال شصت هجری جولانگاه و نمایشگاه ارزشهای متعالی بود و فرزند پیامبر با چنین نهضتی، پویایی و تحرک ‏آفرینی دین حضرت محمد (ص) را برای همیشه تاریخ ثبت کرد. امام خمینی(ره) نیز با اقتدای به امام حسین(ع) توانست این نهضت عظیم را به ثمر رساند و مجدداً به احیای این ارزشها درجامعه اسلامی بپردازد.

بعثت، نعمت عظیم الهی

بعثت، نعمت عظیم الهی

بعثت پیغمبر برانگیخته شدنی است که از روز آغاز، برای همۀ بشریت نه فقط محدودۀ خاصی، و برای همۀ ابعاد وجودی انسان نه تنها بعد مادّی و دنیایی او، مهمترین تأثیر را داشته است و می تواند دگرگونی فوق العاده ای در زندگی دنیا و آخرت انسان ایجاد کند، لذا بالاترین حادثه ای است که در تاریخ بشریت اتفاق افتاده، شما هیچ حادثه ای را نمی توانید پیدا کنید که تأثیر آن از جهت طول حیات بشر، از جهت ابعاد فراگیری اش روی انسان ها به اندازۀ حادثۀ بعثت پیغمبر باشد، چون این پیامبر هدی للناس است.

مکتب و مرام امام خمینی(س): بنیادگرایی اسلامی یا رادیکالیسم اسلامی، کدامیک؟

مکتب و مرام امام خمینی(س): بنیادگرایی اسلامی یا رادیکالیسم اسلامی، کدامیک؟

جریان اصلاح طلبی دینی در دنیای اسلام در قرون اخیر اساساً در برخورد با دو مسئله محوری انحطاط داخلی و هجوم غرب شکل گرفت که اهداف و شعارهای کلی آن عبارت بودند از ضرورت بازگشت به اسلام اصیل و اولیه و «ناب»، وحدت و همبستگی مسلمانان در مواجهه با استعمار غرب و نیز هماهنگی عقل و دین در پاسخگویی به مقتضیات زمان. اما جنبشها و گرایشهای ملهم از این جریان، بویژه در رابطه با هدف و شعار سوم یعنی نوع ارتباط میان عقل و دین، از همان ابتدا جهتگیریهای مختلفی داشته و دارند که به درون مایه های فکری متفاوت آنان بر می گردد.

بررسی دیدگاههای امام خمینی(س) در مورد روان شناسی ورزش

بررسی دیدگاههای امام خمینی(س) در مورد روان شناسی ورزش

اگر ورزش به عنوان یک تفریح سالم و منزه و به منظور سلامت بدن و نیرومندی جسم باشد، نه تنها از نظر مقررات اصولی اسلام بلامانع است بلکه با توجه به این مطلب که اولیای گرامی اسلام طبق حدیث فوق به سلامت و نیرومندی پیروان خود علاقه دارند و در یک کلام می توان گفت ورزش مفید و سلامت بخش مطلوب پیشوایان مذهبی است

قـرآن شـناخـتی  در سخنرانی های امام خمینی

قـرآن شـناخـتی در سخنرانی های امام خمینی

بیگانگی با قرآن کریم و آموزش های زندگی ساز آن، دیر یا زود، بستر ساز کج روی های فکری و عملی در جامعه دینی خواهد شد. از این روست که رهبر فقید انقلاب اسلامی، هر فرصتی را که مناسب می یافت، برای آشنا سازی ملت ایران با مکتب و منزلت وحی بهره می جست تا کلام الله مجید، پیوسته رهنمای حیات مسلمانان باشد.

ترورهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی

ترورهای اوایل پیروزی انقلاب اسلامی

یک جریانی از اول نهضت و از اول انقلاب در مقابل انقلاب در کار بود، مسأله اتفاقی نبود که افراد مؤثر را، افرادی که برای این ملت سرمایه بودند، یکی بعد از دیگری یا شهید کردند یا خواستند شهید کنند و خداوند حفظ کرد... مسأله ای بود که از اول که این انقلاب یک شکلی به خودش گرفت، از آن وقت شروع شد به این مسائل... این یک مسأله ای بود و یک جریانی. این جریان هست همراه با این انقلاب همزاد با این انقلاب،... الآن هم هست و بعدها هم خواهد بود.

اصلاح جامعه در اندیشه امام خمینی (س)

اصلاح جامعه در اندیشه امام خمینی (س)

مبانی فکری و نظری هر اندیشمندی، بیان کنندة نحوة نگرش او به جهان و مسائل آن است و ریشه و اساس اندیشه های او را در مباحث گوناگون تشکیل می دهد. بنابراین هر اندیشه ای بر یک شناخت و جهان بینی استوار است که بیانگر نوع برداشت، تفسیر و نوع تحلیلی است که دربارة هستی، جهان، انسان، جامعه و تاریخ دارد و زیربنای سایر شناخت ها و معرفت های انسان را تشکیل می دهد. بر همین اساس تنوع در اندیشه ها و دیدگاه ها پیرامون یک موضوع و مسئله نیز در واقع به تنوع جهان بینی ها برمی گردد.

بهار در  اشعار امام خمینی(س)

بهار در اشعار امام خمینی(س)

بهار شد، در میخانه باز باید کرد/ به سوی قبله ی عاشق، نماز باید کرد نسیم قدس به عشّاق باغ، مژده دهد/ که دل ز هر دو جهان، بی نیاز باید کرد

نفوذ جهانی تفکر امام

نفوذ جهانی تفکر امام

در نظم نوین جهانی و موقعیت جدیدی که آمریکا می خواهد در جهان به وجود بیاورد آنها بر روی چهار مشکل مهم تمرکز کرده اند و فکر می کنند. یکی از اینها، به وجود آوردن موقعیت های محدودی است برای اینکه به طور کلی باقی مانده سیستم شوروی را از بین ببرند، در تمام مناطق خاورمیانه نفوذ پیدا کنند. اقیانوس آرام را هم سازمان بندی کنند از این که اروپای متحد و مشترکی به وجود بیاید و ژاپن به عنوان یک ابرقدرت جدید محسوب شود جلوگیری کنند و ژاپن و موقعیت اقتصادی ژاپن و اروپا را به وسیله «نفت» کنترل کنند. در خاورمیانه، آمریکا کنترل کامل منابع انرژی را می خواهد و به خاطر همین هم حمایت و نگهداری رژیم صهیونیستی اسرائیل در صدر برنامه های آمریکاست و همین طور برانداختن رژیم اسلامی و ایجاد اغتشاش و ناراحتی در منطقه، تا اینکه بتواند موقعیت های استراتژیکی مورد نظر را در منطقه به دست بیاورد.

چراغ هدایت؛ به مناسبت بیستم جمادی الثانی سالروز میلاد حضرت زهرا  و روز زن

چراغ هدایت؛ به مناسبت بیستم جمادی الثانی سالروز میلاد حضرت زهرا و روز زن

فاطمه زهرا (علیها السلام) در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بین مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها کمتر از سایر ائمه نیست، بلکه آن حضرت همتای امیر المؤمنین و دارای منزلتی عظیم تر از سایر ائمه طاهرین (علیهم السلام) می باشد

حضور و حاضر و محضر از دیدگاه حضرت امام خمینی رحمه الله و تطبیقی اجمالی با آراء هایدگر

حضور و حاضر و محضر از دیدگاه حضرت امام خمینی رحمه الله و تطبیقی اجمالی با آراء هایدگر

آن قدر شاداب از تجلّی صبح حضور بود که مقام و منصب دنیانشینان شب اندیش را به پشیزی نمی خرید. و چون اندیشه و عمل و فریاد و سکوتش حضوری بود، هیچ اثری از ردّ پای ترس و وحشت در خاطره اش نبود. از قدح قرب سیراب بود و لذا در مقابل بیگانگان، چون کوه بود با صلابتی عَلَوی، و در عین حال با مشاهدۀ رنج و سختی محرومان و مستمندان، غمگین می شد و اشک می ریخت.

ایران کوچک

ایران کوچک

انقلاب اسلامی واقعیت دارد و با فرهنگ اسلامی وصل است و با اهل بیت علیهم السلام وصل است. این نهضت با فطرت بشری و انسانیت وصل است. این انقلاب دیگر خاموش شدنی نیست و عشق و علاقه مسلمانان روز به روز به آن بیشتر می شود.

زیر ساختهای سیرۀ وحدت مذاهب از نگاه اهل عرفان و امام خمینی(س)

زیر ساختهای سیرۀ وحدت مذاهب از نگاه اهل عرفان و امام خمینی(س)

امام وحدت سیاسی را که مقتضای عقل دوراندیش است با تأکید تمام به احزاب و مذاهب و فرق توصیه می کند و ناسیونالیسم منفی و عوامل دیگر تفرقه را محکوم می کند، چون: «اگر چنانچه اختلافی بین ملت ایران با ملتهای دیگر بیفتد، اختلافی ما بین برادرهای اهل سنت ما با برادرهای اهل تشیع ما واقع بشود، این به ضرر همه مان هست، به ضرر همه مسلمین هست. و آنهایی که می خواهند ایجاد تفرقه بکنند اینها نه اهل سنت هستند و نه اهل تشیع. آنها کسانی هستند که کارگردانان دولتهای ابرقدرت هستند و در خدمت آنها هستند.

نقش زن در پرورش و تربیت نسلها

نقش زن در پرورش و تربیت نسلها

حضرت امام خمینی (قدس سره)، یکی از بارزترین و بزرگترین رهبران به شمار می رود، که توانست با حرف و عمل جوامع بشری و اسلامی را به سوی قلّه پیروزی، عزت و افتخار هدایت کند، او می فرماید: زن که نیمی از جامعه را تشکیل می دهد باید شخصیت خود را حفظ بکند، و از آن (شخصیت) یک انسان تلاشگر و کوشا بسازد.

دیدار امام با کانون نویسندگان ایران

دیدار امام با کانون نویسندگان ایران

حمایت اهل قلم و صاحب نظران از انقلاب نوپای اسلامی ایران می‏توانست در حوزه‏های فکری و فرهنگی نقش سازنده و تعیین‏کننده‏ای داشته باشد

نقش زنان در دفاع از مملکت و انقلاب اسلامی از دیدگاه و سیرۀ عملی حضرت امام خمینی(ره)

نقش زنان در دفاع از مملکت و انقلاب اسلامی از دیدگاه و سیرۀ عملی حضرت امام خمینی(ره)

حضرت امام(ره) در هر شرایطی که با بانوان ملاقاتی داشت و یا در مورد آنها سخن می گفتند، زیباترین و شیواترین کلمات را برای آنها به کار می برد. ایشان شایسته ترین احترامات را در شأن مقام زن دانسته و در هر موقعیتی آن را یادآور می شدند؛ بخصوص زنان ایران را که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی، در برنامه های سازندگی پس از پیروزی و در دوران دفاع مقدس نقش فعالی داشتند، به نیکوترین وجه می ستایند و برای آنها احترام فوق العاده قائل است.

انقلاب 79 ـ 1977: چالشی بر تئوری اجتماعی

انقلاب 79 ـ 1977: چالشی بر تئوری اجتماعی

تحول گسترده ای که در 1978 تمام ایران را فرا گرفت، تقریباً تمام ناظران را از ژورنالیستها و دیپلماتها گرفته تا اندیشمندان ایرانی و نظریه‏پردازان تغییرات اجتماعی جهان سوم به تحیر افکند. با خروج شاه از کشور در ژانویه 1979 و ورود امام خمینی به ایران، وقایع‏ نگاری اوضاع و احوال آغاز شد و مجموعه ای از آثار و نوشته ها به رشته تحریر در آمد.

دموکراسی در گفتمان امام خمینی(س)

دموکراسی در گفتمان امام خمینی(س)

از دیدگاه امام خمینی، دموکراسی شیوه ای متغیر از حکومت است- و نه حکومت مطلوب- که مؤلفه های اصلی آن منافاتی با اسلام ندارد بلکه چون اسلام همواره پاسخگوی نیازهای متنوع در هر عصر و زمانی است دموکراسی واقعی فقط در اسلام یافت می شود

صفحه 5 از 10 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >