پرتال امام خمینی(س)؛ یادداشت 247/ روح الله صباغی

شخصیت جامع امام خمینی برخاسته از ده‌ها سال تلاش علمی، اجتهادی و اندیشه‌ورزی در ابعاد اسلام و علوم مختلف عقلی و نقلی است و از سوی دیگر ریشه در تهذیب نفس و سلوک عرفانی و دستیابی به حقایق هستی و دین، از راه سیر عملی دارد. آنچه بر این جامعیت افزوده، تجربه عمری دراز، ارتباطات گسترده و رهبری نهضت اسلامی تا پیروزی انقلاب و دوران ده ساله پس از پیروزی با همه رویدادهای تلخ و شیرین آن بوده است. تبیین و تفسیر چنین شخصیتی به مطالعه دست کم یک قرن تاریخ، در کنار شناخت صدها شخصیت که در پیوند با او بوده‌اند و صدها اثر علمی که به دست او یا درباره او نگاشته شده، نیازمند است.

گاهی اطلاعات و منابع ناقص و یا نامعتبر باعث تحلیل‌های نادرست از اندیشه و سیره امام شده و گسترش آن باعث بروز انحراف‌ها و شبهه‌هایی پیرامون امام و انقلاب می‌باشد. پس نیاز بود مجموعه‌ای تهیه شود تا به بررسی تمام ابعاد شخصیت علمی، سیاسی، اجتماعی و تاریخی امام بپردازد تا بتوان هم شناخت بهتری نسبت به اندیشه ایشان داشت و هم پاسخگوی سؤالات و ابهامات مخاطبان مختلف درباره امام باشد.

دانشنامه امام خمینی، پس از سال‌ها تلاش مداوم صدها پژوهشگر، نویسنده، مدیران و مجریان، در سال 1400 منتشر شد.

این دانشنامه که جزو معدود دانشنامه‌های شخص‌محور است، دارای 862 مدخل، از جمله مدخل گسترده و جامع امام خمینی و بیش از 500 مدخل ارجاعی است. همچنین شامل 264 صفحه تصویر از سراسر زندگی امام خمینی می‌باشد که در پایان جلد دهم دانشنامه منتشر شده است. دانشنامه امام خمینی با بیش از 3 میلیون و 370 هزار کلمه، در 6800 صفحه کوشیده ابعاد مختلف زندگی شخصی، ویژگی‌های شخصیتی، دیدگاه‌ها و عملکرد امام خمینی و مسائل پیرامونی و افراد مرتبط با ایشان را در حوزه‌های مختلف به شکل مستند، با تکیه بر منابع معتبر نشان دهد.

مجموعه 10 جلدی «دانشنامه امام خمینی» به منابع مرجع کتابخانه تخصصی امام خمینی دفتر قم افزوده شد و علاقمندان به امام و پژوهشگران درباره اندیشه ایشان، می‌توانند جهت مطالعه به این کتابخانه مراجعه کنند. آدرس: صفائیه، کوچه 24 (ممتاز)، پلاک 85

. انتهای پیام /*