پرتال امام خمینی(س): مصاحبه ۱۰۴/حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری

در کارنامه مرجعیت امام خمینی(س) شاهد اجازه دادن ایشان به افراد زیادی از واجدان شرایط هستیم که از آغازین روزهای پس از رحلت آیت الله بروجردی در فروردین ۱۳۴۰ ش آغاز و قریب به سی سال، تا واپسین روزهای حیات ایشان در سال ۱۳۶۸ ش جریان داشت.در همین رابطه خبرنگار پرتال امام خمینی(س) با حجت الاسلام و المسلمین کمساری، مدیر کل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)-قم در باره آثار بدست آمده از فراخوان ها و مقالات تهیه شده برای  همایش نکوداشت وکلای شرعی امام خمینی، گفتگویی انجام داده است که از نظر می گذرد:


ضمن تشکر از شما در ابتدا بفرمایید این همایش به چه منظور انجام می شود؟
همانگونه که مخاطبان گرامی پرتال امام خمینی(س) در جریان هستند حضرت امام پس از آنکه سالها به تدریس دروس عالی در حوزه علمیه قم اهتمام داشت و از مدرسین ممتاز و علمای عالی مقام محسوب می‌شدند و پس از رحلت مرجع جهانی شیعه آیت‌الله بروجردی(ره)، و در پی اصرار علاقه‌مندان و گروههایی از مؤمنان، مسئولیت مرجعیت تقلید را پذیرفت، و مرجعیتی که فراتر از مقام افتاء و بیان اجتهادی احکام شرعی بود؛ حضور مسئولیت شناسانه در جامعه و تکفّل امور اجتماعی شیعیان و اهتمام به امور مسلمانان، بار امانتی بر دوش مراجع عالی مقام است و در این راستا و در امتداد سیرۀ ائمه هدی(ع) جمع‌آوری وجوهات شرعی و به مصرفِ صحیح رساندن آن اهمیت و کارکرد سازنده‌ای دارد و اینجاست که اجازه فقهای بزرگ و مراجع تقلید شیعه برای افراد ثقه و امین نقطۀ آغاز برای شکل‌گیری «شبکه وکلاء و صاحبان اجازه تصدّی امور حسبیه» شد؛ لذا برای گردآوری اجازه نامه های متعددی که حضرت امام در طول سالیان متمادی به افراد معتمد داده اند در یکسال گذشته برای انجام این همایش برنامه ریزی شده است.


رویکرد کلی این همایش و برنامه ها و سیاست های کلی آن را تشریح بفرمایید
با توجه به تصمیم کمیته علمی این همایش بطور کلی سه رویکرد اصلی مورد توجه قرار گرفتکه شناسایی، طبقه بندی و معرفی و تکریم وکلا بعنوان اولین رویکرد مورد توجه است. جمع آوری اسناد مربوطه به اجازات امام خمینی (س) دومین سیاست همایش محسوب می شود و همچنین جمع آوری مقالات و مصاحبه ها در جهت تبیین اجازات امام و وظایف وکلای ایشان هم از اولویت های کلی محسوب می شوند. تا کنون و تا امروز ۱۲۲۷ نفر از وکلای شرعی امام خمینی (س) شناسایی شدند.


تا کنون چه تعداد سند در این رابطه موفق به جمع آوری آنها شده اید؟
مطلع هستید که یکی از برنامه های این همایش جمع آوری دست نوشته ها و اجازه نامه های امام به افراد مختلف بوده که بیش از تصور ما به دبیرخانه همایش رسید و تا به امروز حدود ۱۲۰۰ نفر از وکلای امام در طی یکسال فعالیت این همایش شناسایی شده اند و حتی امید می رود که وکلای بیشتری در ادامه این همایش و پس از آن نیز شناسایی شوند. درباره اسناد این همایش بحمد الله ۳۰۰ نامه منتشر نشده و ۱۵۰ دستخط اجازه نامه امام به دست ما رسیده است که در نمایشگاه همایش ارائه شود.


با توجه به اینکه سالها از صدور اجازه نامه های حضرت امام سپری می شود آیا صاحبان اجازه نامه ها در قید حیات هستند؟
بله از این تعداد حدود ۸۰ نفر در قید حیات است که ان شاءالله ۱۸ آبان ماه در ضمن همایش نکوداشت وکلای شرعی امام خمینی از ایشان و همچنین منسوبین وکلای مرحوم تقدیر به عمل خواهد آمد.


گویا زمان و مکان همایش اعلام شده است
بله زمان همایش روز پنجشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۲، و از ساعت هشت و نیم تا ظهر در نظر گرفته شده است و مکان همایش هم در قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار خواهد شد.


سخن پایانی تان در باره همایش را بفرمایید
از همه همکارانی که در برگزاری این همایش کمک کرده اند تشکر و قدردانی می کنم به هر حال در کارنامه مرجعیت امام خمینی شاهد اجازه دادن ایشان به افراد زیادی از واجدان شرایط هستیم که از آغازین روزهای پس از رحلت آیت‌الله بروجردی در فروردین ۱۳۴۰ ش آغاز شد و قریب به سی سال، تا واپسین روزهای حیات ایشان در سال ۱۳۶۸ ش جریان داشت. تلاش برای شناخت و شناساندن این بُعد از مرجعیت شیعه، و تبیین سیره و کارنامه امام خمینی در این عرصه، و نیز تکریم نمودن از بیش از یک هزار و دویست تن از وکلاء و صاحبان اجازات از ایشان، فلسفه برپایی «همایش نکوداشت وکلاء شرعی امام خمینی» است که امیدواریم با استقبال خوب همراه خواهد گردید.

. انتهای پیام /*