نشست علمی -تخصصی نقد و تحلیل آرای قضایی با موضوع حاکمیت اصل167قانون اساسی در امور کیفری، باحضور صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی، در قم برگزار شد. به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از خبرنگار باشگاه خبرنگاران در این نشست علمی - تخصصی که به همت انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه و با همکاری معاونت آموزش و تحقیقات دادگستری استان قم برگزار شد، حجت الاسلام رحیم نوبهار، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تبیین اهمیت قانونمداری در جامعه و اصل کیفی بودن قوانین پرداخت.

وی گفت: اصل کیفی بودن قوانین کیفری به این معناست که بیان قانون‌گذار باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد که دقت در این ویژگی‌ها بسیار حایز اهمیت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در بیان این ویژگی ها، ابراز داشت: شفافیت در قوانین، در دسترس بودن و همچنین قابل پیش بینی بودن آثار و نتایج قوانین، از ویژگی های کیفی بودن قوانین کیفری می‌باشد.

 اهمیت عمل به قوانین از دیدگاه امام(س)

حجت الاسلام نوبهار با اشاره به سیره حضرت امام خمینی(س) در عمل به قوانین، گفت: امام(س) بسیار به مقوله پایبندی به قانون اهمیت می‌دادند و به احدی اجازه تخطی از قوانین را نمی‌دادند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی امام(س) مدام پیگیر تدوین قانون اساسی بودند تا مبادا بی قانونی در جامعه نهادینه شود و خواسته ایشان این بود که نظام مبتنی بر فقه را ایجاد کنند؛ از این رو پیوسته بر توجه به قانون تاکید می کردند.

 تاکید امام(س) بر رجوع به فقه

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام احمد رضا عابدی، قاضی دادگاه تجدید نظر استان قم نیز با اشاره به اهمیت رجوع به متون فقهی در صدور احکام قضایی، گفت: حضرت امام(س) همیشه می‌فرمودند در جایی که قانون کافی در زمینه‌ای وجود ندارد، به متون فقهی رجوع شود و مطابق با قوانین فقهی و آرای مشهور فقها عمل شود، این کار کاملا قانونی و صحیح می‌باشد.

. انتهای پیام /*