به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از جماران، حجت الاسلام والمسلمین رییسی معاون اول قوه قضاییه صبح امروز در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی(س) بابیان این مطلب افزود: امام معتقد بود معنویت باید در تمام عرصه های زندگی انسان معاصر وجود داشته باشد و براین اساس این سخن را بر زبان آورد که عالم محضر خداست و در محضر خدا معصیت نکنید. این سخن سنگ زیر بنای اندیشه امام است و همه دیدگاه های ایشان از آن سرچشمه می گیرد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه زنده بودن امام به خط امام و زنده بودن میراث او یعنی انقلاب اسلامی است، گفت: امروز راه انقلاب اسلامی از همیشه پر رهرو تر،شکست ناپذیرتر و مقتدرتر است و دشمنان آن نیز منفورتر از همیشه هستند.
وی افزود: امروز محبوب ترین نام در بین ملل مستضعف و محرم جهان و همچنین ملت های با بصیرت نام امام خمینی(س) است.
رییسی دومین شاخصه مکتب سیاسی امام خمینی را  اعتقاد و باور به کرامت انسانی دانست و افزود: در اندیشه بنیانگذار کبیر انقلاب، مردم دارای یک جایگاه و مقام ارزشمند خدادادی بوده و حق رأی و نظر و حق رقم زدن سرنوشت خویش را دارند. بر اساس همین اعتقاد به مردم در اندیشه امام بود که ایشان سه ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دستور برگزاری رفراندم را صادر کردند؛ امری که احترام به کرامت انسانها را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: آن هایی که آن روز با امام خمینی(س) و اندیشه ایشان مخالفت می کردند، یعنی نظام سلطه، امروز با برگزاری انتخابات در بحرین و شعار هر بحرینی یک رأی مخالفت کرده و بر ظلم هایی که بر ملت مظلوم فلسطین می رود، سکوت می کنند.
رییسی با بیان این که ناقضان حقوق بشر و کسانی که خود پرونده سیاهی در حقوق انسان و کشور خودشان دارند، امروز می خواهند پرچم دار حقوق بشر در دنیا باشند، گفت: دشمنان امام و انقلاب، بر خلاف عملکردشان داعیه دار حقوق شدهآند و جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.
وی تصریح کرد: ایران در مسئله حقوق بشر، در جایگاه مدعی و نظام سلطه در جایگاه متهم است.

رئیسی با بیان این که شاخص سوم مکتب سیاسی امام خمینی(س) رساندن پیام انقلاب به تمام جهان بود، گفت: سعی و تلاش امام خمینی(س) بر این بود که پیام انقلاب، منحصر در مرزهای جغرافیایی ایران نباشد و تأکید داشتند که استقلال و آزادی در میان همه ملت ها وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: بر اساس همین دیدگاه بود که امام خمینی(س) مسئله آزادی قدس و مبارزه با اسرائیل غاصب را مسئله اول جهان اسلام معرفی کردند.
معاون اول قوه قضائیه چهارمین شاخص مکتب سیاسی امام خمینی(س) را پاسداری از ارزش های الهی برشمرد و گفت: امام(س) تلاش داشت تا فقه را در سراسر زندگی فردی و اجتماعی مردم حاکم کرده و نظامی در این کشور حاکم شود که در آن آموزه های دینی به وضوح دیده شود.
رییسی با بیان این که نظام دینی دو مشخصه بارز و شناخته شده دارد، در باره نخسیتن شاخص این نظام گفت: نظامی دینی محسوب می شود که در رأس آن حاکمیتی باشد که به امضای شارع مقدس رسیده باشد و امام خمینی(س) هم فرمودند ولایت فقیه همان ولایت رسول الله(ص) است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دومین نشانه نظام دینی را برخورداری جامعه از آموزه های دینی دانست و افزود: امروز جامعه ما به برکت انقلاب اسلامی، در تمامی روابط اجتماعی و سیاسی و مسائل دیگری چون قضاوت، باید بر اساس دین و آموز های دینی حرکت کند و اگر در گوشه و کنار نیز گاهی عملکردهای نامطلوب دیده می شود، دقیقا به همین دلیل است که کار این بخش ها و سنگ بنای آن، از ابتدای کار منطبق با دین نوشته نشده یا از ابتدا تمایل به غرب در آن ها وجود داشته است و الا در جایی که بر اساس آموزه های دینی حرکت می شود، چنین اشکالاتی دیده نمی شود.
وی عدالت اجتماعی را پنجمین مشخصه مکتب سیاسی امام خمینی(س) دانست و با بیان این که عدالت، بعد از توحید، فراگیرترین مفهوم در مفاهیم دینی ماست، گفت: یکی از نشانه های مهم عدالت در شرایط امروز اجرای قانون است چنان که محور قانون گرایی برای همه بخش ها ارزش و از آن طرف قانون گریزی یک ضد ارزش است.
رییسی افزود: ما مسائل انتخابات 88  و فتنه 88 را را ثمره قانون شکنی از سوی کسانی که می بایست پایبند به قانون باشند می دانیم؛ اگر امروز هم می بینیم که انتخابات سال جاری که کام مردم را شیرین کرد، نتیجه قانون مداری و احترام به قانون است.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که آرمان امام دشمن شناسی و دشمن ستیزی است، گفت: عقلانیت امر مهمی است اما دشمن ستیزی نیز در راستای عقلانیت است؛ کدام انسان عاقلی است که از دشمن غافل شود.
رئیسی افزود: نباید امروزه کسانی دشمن شناسی و دشمن ستیزی را در مقابل نظام سلطه، خلاف عقلانیت معرفی کنند چرا که ایستادگی مقابل نظام سلطه، عین عقلانیت و عین زنده نگاه داشتن راه امام(ره) و خط امام(س) است.
وی با بیان این که حمایت از عزت ملی از آرمان های بلند و مترقی حضرت امام خمینی(س) محسوب می شود، تأکید کرد: بر روی این آرمان ها، همچنان باید با افتخار تأکید شود چرا که عزت مردم و رضایت مردم، در گرو پیشبرد همین آرمان هاست که هم امام خمینی(س) و هم مقام معظم رهبری روی آن تأکید دارند.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه سخنان خود خودباوری و اعتماد به نفس در کنار خداباوری و اتکاء به حق را درس بزرگ امام خمینی(س) به همه عنوان کرد و گفت: باید این دو اصل را در تمام شئون زندگی فردی، اجتماعی به کار گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دهه اول انقلاب دهه تأسیس انقلاب بود و دشمنان در این برهه به دنبال آن بودند تا نظام جمهوری اسلامی ایران پا نگیرد؛ بر همین اساس 8 سال جنگ را بر ملت ایران تحمیل کردند اما ملت ایران سر افرازانه از این دهه بیرون آمد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دهه دوم انقلاب را دهه تثبیت انقلاب دانست و گفت: در این دهه، تلاش دشمنان برای ناکارآمد نشان دادن نظام و به کارگیری احکام اسلام بود اما دیدیم که با استقامت مردم نظام تثبیت شد.
وی افزود: در دهه سوم انقلاب، دشمنان سعی می کردند انقلاب را متوقف و مانع از رسیدن پیام انقلاب به مردم دنیا شوند، اما دیدیم که انقلاب به جهانیان و مردم آزادیخواه و عدالت طلب جهان رسید و بر همین اساس شاهد بیداری اسلامی در بسیاری از کشورها بودیم.
معاون اول قوه قضائیه دهه چهارم انقلاب اسلامی را دهه پیشرفت و عدالت برشمرد و گفت: در این دهه با اتکاء به منابع انسانی و ذخایر ارزشمند می توانیم به پیشرفت شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران دست یابیم.

. انتهای پیام /*