به گزارش پرتال امام خمینی(س) حجت الاسلام سید جواد ورعی عصر یکشنبه در میزگرد حقوق شهروندی در تالار مصطفوی دانشگاه شیراز افزود: همانگونه که فرمان هشت ماده ای امام خمینی(س) تاکید دارد، هیچ کس حق ورود به حریم خصوصی افراد را ندارد. 

وی اظهار کرد: در فرمان هشت ماده ای امام ، تنها پاره ای از حقوق شهروندی که در آن زمان مورد تعدی مسوولان و نهادهای دولتی و شبه دولتی قرار گرفته بود به مسوولان و دولتمردان تذکر داده شده که مبادا حقوق مردم پایمال شود که از آن جمله حق حریم خصوصی افراد بود. 

مولف کتاب حقوق شهروندان و دولتمردان با بیان این که «مصادیق حریم خصوصی ممکن است در جوامع مختلف متفاوت باشد» گفت : دولت ها و افراد بدون اجازه شخص نباید وارد این حریم شوند و باید آن را محترم بشمارند. 

ورعی افزود: اگر این حریم شکسته شود همه متضرر می شوند، رعایت این حق کرامت همگان در جامعه را تضمین می کند و به نفع همه شهروندان است. 

وی ادامه داد: هر چند تا دیروز مغازه، محل کار و زندگی حریم خصوصی تلقی می شد، امروز این حریم مرسولات پستی، پست الکترونیک و کامپیوترهای شخصی و ... را در بر می گیرد و باید مرجعی برای رسیدگی به تعدی کنندگان به این حریم باشد.

استاد حوزه های علمیه با اشاره به تصریح امام خمینی(س) مبنی بر حرمت جان، مال و آبرو، منع و حرمت تجسس را از جمله محکمات در دین مبین اسلام دانست. 

ورعی گفت: فرمان هشت ماده ای امام در زمانی صادر شد که در آن زمان برخی نهادهای دولتی و شبه دولتی به خود اجازه می دادند وارد حریم خصوصی شوند و با دغدغه های دینی و اخلاقی و ارزشی حقوق دیگران را نقض می کردند. 

وی حرمت تجسس در امور دیگران را از دیگر ابعاد فرمان امام دانست و گفت: از مصادیق تجسس، حرمت ورود به منزل یا محیط های خصوصی دیگران بدون اجازه، اهانت به یک آدمی ولو اینکه آدم مخالف باشد است. 

عضو پژوهشکده حوزه و دانشگاه گفت: آنچه امام بر آن تاکید داشته است ورود به خانه های اشخاص برای کشف جرم است. 

وی ادامه داد: نباید به بهانه اجرای این فریضه تجسس کرد؛ فلسفه نهی از منکر آنجاست که منکر علنی دارد اتفاق می افتد و بر این اساس، افشای گناهان دیگران و اشاعه فحشا در اسلام حرام است. 

ورعی اظهار کرد: مجاز نیست خطای کسی که به صورت مخفیانه بوده است را برای خانواده او آشکار کرد. 

وی تاکید کرد: رعایت حقوق شهروندی لازم است و نقض آن جایز نیست و موجب سلب عدالت است مگر این که به کشف گروه های محارب و برانداز نظام که در خانه های تیمی خود اسلحه جمع آوری می کنند و مراکز فساد علنی باشد.

استاد حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارایه پیش نویس حقوق شهروندی توسط دولت یازدهم گفت: این منشور در برخی جلسات کمیسیون حقوق بشر اسلامی در تهران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. 

وی بدون نقد و بررسی این پیش نویس گفت: در این منشور سخن از دهها حقوقی است که شهروندان در حکومت از آن برخوردار هستند که اعم از حق حیات، احترام، حریم خصوصی، ازدواج، تامین اجتماعی، آزادی اندیشه، بیان، امنیت فردی و اجتماعی، تحزب و مالکیت خصوصی است. 

ضرورت تبیین افکار امام برای نسل امروز 

مدیر تحقیقات موسسه تنظیم و نشر آثار و اندیشه امام خمینی(س) شعبه استان قم نیز در این میزگرد بر ضرورت تبیین افکار امام برای نسل امروز تاکید کرد. 

حجت الاسلام محمد کاظم تقوی افزود: متاسفانه با فاصله افتادن به لحاظ زمانی ازدوران حیات امام، فاصله فکری و ذهنی هم به وجود آمد.

وی تصریح کرد: نسل امروز به خاطر کم کاری نسل دیروز افکار امام را به خوبی نمی شناسد و از این رو، باید زوایای مختلف امام معرفی شود که در این صورت طالبان خاص خود را خواهد داشت. 

وی یادآوری کرد: حضرت امام در عین حال که یک فقیه بود با نگاه انسان شناسانه برگرفته از قرآن و سنت پیامبر به فطرت کمال جو و کمال طلب انسان ها توجه داشت. 

وی امام را رهبری در ابعاد مختلف و فقیهی حافظ حرمت شهروندان در جامعه دانست و گفت: باید از اندیشه های امام برای شرایط امروز از جمله موضوع حقوق بشر بهره گرفت. 

این نشست را منطقه دو کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برپا کرده بود. 

منبع: ایرنا

. انتهای پیام /*