به گزارش پرتال امام خمینی(س) وی برای پاسخ به این پرسش ضمن ارائه نمونه هایی از واقعیت های تاریخی پیرامون مساله هسته ای گفت: این موارد را بیان می کنم تا کسانی قانع بشوند که تعصب نمی ورزند. ما معاهده ی منع گسترش سلاح های جمعی را قبل از انقلاب پذیرفتیم. من قبل از انقلاب در سازمان انر‍‍‍ژی اتمی فعالیت داشتم و بعد از آن هم در همین سازمان بودم. چون گمان جاه طلبانه بودنِ برنامه های هسته ای در زمان شاه، می رفت. برخی این اعتقاد را داشتند که تمام برنامه های هسته ای ایران تعطیل شود و یا حداکثر زیر نظر یکی از وزارت خانه ها این برنامه ها به یک برنامه پژوهشی تقلیل پیدا کند.

وی در ادامه بیان این که در آن زمان، این موضوع در جلسات بسیاری با بزرگان نظام بررسی شد؛ افزود: آن ها به این نتیجه رسیدند که ما انرژی هسته ای را برای پیشرفت در زمینه های دیگر علمی می خواهیم. متخصصان می دانند که این انرژی خودش بستر توسعه علمی در دیگر رشته ها را نیز مهیا می کند. الان هم می بینید که پیگیری برنامه های صلح آمیز هسته ای در کشور ما موجب شد، در دیگر علوم مانند هوافضا و نانوتکنولوژی نیز پیشرفت داشته باشیم.

 وی بیان این که پس از وقوع انقلاب اسلامی در تمامی معاهدات منعقد در زمان شاه سابق بازنگری شد؛ افزود: این بازنگری کاملا طبیعی بود چرا که  انقلاب عظیم اسلامی واقع شده بود و این ماجرا در حد تغییر کابینه جزئی نبود. به خصوص که در آن زمان بسیاری از کشورها اساسا عضو «ان پی تی» نبودند و طبق بررسی هایی که شد و گزارشاتی که به مقامات ارشد نظام از جمله حضرت امام داده شد، تصمیم بر این شد که در این معاهده همچنان عضویت داشته باشیم.  چرا که ما اصولا با تولید و استفاده از سلاح های کشتار جمعی مخالف هستیم و بر اساس این سخن قرار شد که نمایندگی دائم در آژانس داشته باشیم که من افتخار این را داشتم که اولین نماینده باشم.

وی با بیان خاطراتی از اولین روزهای نمایندگی اش در آزانش انرزی هسته گفت:  سال1982 که به وین رفتم؛ تلاش داشتم که همکاری خوبی  با آژانس داشته باشیم. آن موقع وسائل ارتباط جمعی به شکل امروز وجود نداشت. من با رادیوی موج کوتاه سخن امام را گوش می کردم که فرمودند: «اگر آنان به ساخت سلاح های عظیم هسته ای ادامه بدهند، جهان به سمت نابودی رفته و ملل جهان تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. هر کسی در هر جا، نویسندگان، روشنفکران، نخبگان، دانشمندان باید مردم را از خطرات این سلاح ها آگاه کنند تا آنان_ توده های مردم_ خودشان در مقابل این دو قدرت {شوروی و آمریکا} برخیزند و مانع اشاعه چنین سلاح شوند.»

نماینده سابق ایران در سازمان انرژی هسته ای ادامه داد: 

من همان روز با تهران تماس گرفتم و گفتم این متن امام را  بفرستید. سخنان امام(س) همراه با آیاتی از قران در روز کریسمس منتشر کردیم که در ارتباط معنایی با مفهوم صلح بودند و بسیار بازخورد مثبث و تاثیر گذاری داشت.خطاب اصلی امام روشنفکران هستند که باید جوامع و دولت ها را تحت تاثیر قرار دهند و آن ها را اصلاح کنند.

منبع: جماران

. انتهای پیام /*