پرتال امام خمینی (س)- رضا شفیعی: امام خمینی (س): «شما آقایان روحانیون نیز باید هوشیار باشید. شما مسئولید که حقایق را با مردم در میان بگذارید و به اقشار مختلف ملت برسانید که چه نقشه ای علیه اسلام و استقلال مملکت کشیده اند و چه ضربه هایی می خواهند بر اسلام وارد کنند» (صحیفه امام؛ ج 1، ص 162)

در قرآن کریم در مورد هوشیاری و بصیرت و مسأله بیداری، آمده است: «قَد جاءَکُمْ بَصائِرُ مِنْ رَبِّکُمْ فَمَنْ أبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ عَمِیَ فَعَلَیْهَا وَمَا أَنَاْ عَلَیْکُم بِحَفِیظٍ » (انعام 104) «به راستی رهنمودهایی از جانب پروردگارتان برای شما آمده است. پس هر کس با دیده بصیرت بنگرد، به سود خود او و هر کس به دیده بصیرت ننگرد، به ضرر خود اوست. و من بر شما نگهبان نیستم»

 امام خمینی (س) برای آنکه بر اثر اختلافات آسیبی به کشور نرسد توصیه می کنند که همه نسبت به این مسأله هوشیار باشند لذا می فرمایند: «آنچه که من باید در محضر شما دوستان، عزیزان عرض کنم این است که قدرتهای بزرگ توجه دارند به اینکه این ملت در سایه وحدت و اتفاق و توجه به خدای تبارک و تعالی، پیروز شدند و منافع آنها را به خطر انداختند. و آنها از پای نخواهند نشست، و هر روز یک راهی درست می کنند برای اختلاف و برای اینکه وحدت ملت ما را به هم بزنند. و ما باید چشم و گوش خودمان را باز کنیم و هوشیار باشیم که اختلافات را دامن نزنیم. ملت ما هر قشری که توجه دارند به اینکه این کشور را اختلاف خواهد آسیب پذیر کرد، و هر گروهی که علاقه دارند به اسلام، علاقه دارند به کشور اسلامی، علاقه دارند به ملت اسلامی ایران، به ملت ایران، باید کوشش کنند که خللی در این وحدت و اتفاق رخ ندهد. اگر خدای نخواسته، دشمنهای ما موفق بشوند به اینکه در هر گوشه ای بین ملت ما اختلاف بیندازند، آنها به آرزوی خودشان می رسند (همان؛ ج 13، ص 426)

امام هوشیار نسبت به مسأله شایعه پراکنی و تفرقه بین برادران دینی همه را نسبت به آن بیدار و توصیه می کنند که همه هوشیارانه در مقابل این ترفند دشمن عمل کنند:برادران شیعه ما، برادران سُنّی ما، هوشیار باشید که اگر کسانی آمدند در بین شما و راجع به برادرانتان چیزی گفتند و راجع به شیعه ها پیش شما، راجع به سُنّیها پیش دیگران چیزی گفتند، بدانید این همان نقشه کنفرانس است؛ یعنی همان مطلبی است که بعضی از این سران بسیار فاسد، بعضی از دولتها، آنهایند که این نقشه را دارند انجام می دهند. بیدار باشید و این نقشه را، این نقشه شیطانی را خنثی کنید. شماها همه با هم برادر هستید و قرآن کریم بین مسلمین عقد اخوَّت خوانده است، مؤمنین همه با هم برادر هستند. برادر نباید گوش کند به حرف کسانی که بین او با برادر خودش می خواهد تفرقه بیندازد. بدانید که چنانچه یک همچو تفرقه ای خدای نخواسته باشد، این به سود نه شیعه تمام می شود و نه سُنّی، بلکه به سود کفار تمام می شود، آنهایی که اسلام را می خواهند زیر پا بگذارند به سود آنها تمام می شود. خداوند- ان شاء الله - همه قشرهای ملت ما را- ان شاء الله - تعالی به سعادت و سلامت برساند. شهدای ما را، همه را در رحمت خودش غریق کند، و معلولین ما را همه را خداوند شفا عنایت کند. سعادت و سلامت برای همه ملت از خدا طلب می کنم. (همان؛ج 14، ص 31)

گاهی اوقات ممکن است تردید در تصمیم گیری موجب شکست شود حضرت امام (س) همیشه به موقع و به جا تصمیم می گرفتند: «به حضرت امام عرض کردم که با آنکه همه ما اصرار داشتیم که شما از پاریس به تهران تشریف نیاورید، زیرا برای جان شما احساس خطر می کردیم، چه عملی سبب شد که مصمم باشید که به ایران سفر کنید؟ امام فرمودند: اینکه من می دیدم که مقامات امریکا، مستقیم یا غیر مستقیم مرا تهدید می کنند که از آمدن به ایران، خودداری کنم، فهمیدم که آنها از رفتن من به ایران، نگران هستند، لذا دریافتم که مصلحت در رفتن است و اصولاً هر چه آنها می خواهند و دوست دارند، عکس آن مصلحت اسلام و مسلمین است. طرفداران امریکا می گفتند که سفر به ایران را یک ماه به تأخیر بیندازند، من فهمیدم که باید هر چه زودتر به ایران بروم تا دشمن فرصت برای تجدید قوا و سازماندهی نیروهایشان را نداشته باشند، چون رشته کار از دستشان در رفته بود، زیرا تنها نیروهای دشمن، ارتشیها و پلیس و نیروهای مسلح بودند که اینها هم بیشترشان فرار کرده بودند و رعب و وحشت در دل سرانشان افتاده بود» (پرتوی از خورشید؛ ص 256)

 مقام معظم رهبری در ضمن خاطره ای از امام (س) اینگونه یاد آور می شوند: «یکی از درسهایی که ما از امام و رهبر و استاد و مراد خودمان گرفتیم، این بود که به مردم باید حسن ظن داشت و اعتماد کرد، به یاد دارم در سال 1341 که هنوز گل انقلاب نشکفته بود حضرت امام در یک سخنرانی در مسجد اعظم قم، بعد از جلسه درس در مقابل طلاب به دولت طاغوت خطاب کردند و فرمودند: دولت وقت که لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی را به تصویب رسانده و نظر مراجع را مورد توجه قرار نداده است، بداند که ما اگر بخواهیم از این مردم دعوت خواهیم کرد تا در صحرای بی پایان قم حضور پیدا کنند و در مقابل دولت بایستند. با انکه تا آن روز ما حرکتی، حضوری از مردم در میدانهای مبارزه ندیده بودیم؛ اما امام امت امیدوار بودند، از این تهدید به اعلان حضور مردم چند ماه نگذشته بود که خرداد 1342 پیش آمد و دولت حضور مردم را دیدند» (همان ص 261)

منبع: حریم امام؛ شماره 120

. انتهای پیام /*