• اخلاق و عرفان
نیایش در روز عرفه/ روز آشنایی و عرفان

روز عرفه یکی از روزهای برگزیده و با عظمت اسلامی است. عرفه همچنان که از نامش پیداست، روز آشنایی و عرفان است. در روز عرفه انسان باید خود را بشناسد، خدای خود را بشناسد و به هدف آفرینش معرفت پیدا کند. یکی از زیباترین نیایش های روز عرفه مناجات امام حسین (ع) در این روز شریف و در صحرای عرفات می باشد. آن بزرگوار با عباراتی شیوا و جملاتی زیبا با آفریدگار هستی راز و نیاز می کند و عالی ترین درجات عرفان را در بیابان عرفات به نمایش می گذارد.

پرسش لازمه تفکر

پرسش لازمه تفکر

سؤال و پرسش، منشأ تعقل، تأمل، تفکر و اندیشیدن، و نخستین گام برای هر تحقیق و پژوهشی و نقطه آغاز حرکت و مبدأ جهش فکری برای دستیابی به حقیقت است. کسی که می پرسد، درصدد افزودن فهم خویش و به دنبال یافتن حقیقت است و کسی که نمی پرسد راهی به سوی حقیقت نخواهد یافت و اگر نداند که باید بپرسد برای همیشه در جهل باقی خواهد ماند.

ره توشه ماه مبارک رمضان (19) / قناعت

ره توشه ماه مبارک رمضان (19) / قناعت

قناعت، به معنای «دوری از زیاده­ خواهی و پرهیز از تبذیر و اسراف و رضایت به قدر کفاف» می­ باشد. قناعت هرگز به گستردگی مال مربوط نمی­ شود و به این معنا نیست که انسان حتماً باید در هنگام فقر و تنگدستی قناعت ورزد؛ بلکه این ویژگی همواره کارآمد بوده و انسان توانمند نیز باید قانع باشد و در زندگی خود با قناعت، راه میانه روی را پیش گیرد؛ نه اینکه ثروت و توانگری سبب بالا بردن خرج و مخارج زندگی بشود و اسراف و تبذیر نماید.

ره توشه ماه مبارک رمضان (18) / دعا و نیایش

ره توشه ماه مبارک رمضان (18) / دعا و نیایش

فاطمه زهرا(س) برترین الگوی دعا است؛ او که از مردم مدینه بسیار بی ­وفایی و جفا دید، اما همچنان آنان را دعا می ­نمود و زمزمه دعای او برای همسایگان در نیمه ­شب قطع نشد. اسماء بنت عمیس نقل می ­کند که در روزهای پایانی عمر شریف فاطمه(س) روزی مشغول راز و نیاز با خدای خود شد. جلوتر رفتم دیدم که رو به قبله نشسته و با حالت زار و بیمار دست به دعا برداشته می ­گوید: پروردگارا از تو می­ خواهم که از گناهکاران شیعیان من و شیعیان فرزندان من درگذری.

اعلام جزئیات مراسم لیالی قدر در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی

اعلام جزئیات مراسم لیالی قدر در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی

مراسم پر فیض دعا و نیایش واحیاء لیلی قدر و سوگواری شهادت مظلومانه مولای متقیان امیر مومنان علی ابن ابیطالب علیه السلام در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی برگزاری می شود.

ره توشه ماه مبارک رمضان (14) / تواضع

ره توشه ماه مبارک رمضان (14) / تواضع

تواضع، به معنای «فروتنی، افتادگی و دوری از خودبرتربینی» است که از جمله اوصاف برگزیدگان و مؤمنان است. انسان موحد که خدای بلند مرتبه را سرچشمه کمال می داند و باور دارد که هر نعمتی از جانب خداوند است، در برابر دیگر انسان­ ها فروتنی می نماید و هرگز خود را از دیگران برتر نمی شمارد. البته این به معنای اظهار عجز و زبونی نیست؛ بلکه مؤمن در عین خاکساری و افتادگی، توانمند و عزّتمند نیز هست؛ اما در برابر دیگران جانب فروتنی را برمی گزیند.

خدای تبارک و تعالی ملت ها را دعوت کرده است به ضیافة اللَّه با همه اسماء

سخنان امام (س) در جمع مسئولان و مردم:

خدای تبارک و تعالی ملت ها را دعوت کرده است به ضیافة اللَّه با همه اسماء

ما مهمان های خوبی نبودیم برای خدای تبارک و تعالی. ما را دعوت کرد به ضیافت، او میزبان بزرگ و ما میهمانان هیچ. چه بگوییم در مقابل این نعمت بزرگ الهی که ملت ها را دعوت کرده است به ضیافة اللَّه، ضیافة اللَّه با همه اسماء. و ما چگونه شکر این نعمت را بجا بیاوریم. ما که خودمان را می‏ شناسیم که هیچ نیستیم و هر چه هست، اوست. لکن او عنایات خاصه خودش را مبذول می‏ کند و ما را میهمان و خودش را می زبان ما قرار می‏ دهد.

ره توشه ماه مبارک رمضان (13) / نظم و وقت شناسی

ره توشه ماه مبارک رمضان (13) / نظم و وقت شناسی

امام تمام کارهایشان از نظم کافی برخوردار بود. بعد از چند روز که آن جا (نجف) ماندم، متوجه شدم که در هر ساعت چه برنامه ­هایی دارند. حتی وقتی به ایشان نگاه می کردم، می دانستم که ساعت چند است. گاهی از خانم درباره برنامه روزانه آقا می پرسیدم، می گفتند: اگر برنامه یک روز آقا را بگویم شما می توانید آن را در 360 روز ضرب کنید. امام دقیقاً روی نظم و برنامه­ عمل می کردند به من هم توصیه زیادی در مورد نظم و برنامه ­ریزی داشتند.

ره توشه ماه مبارک رمضان (10) / همسرداری و همکاری با خانواده

ره توشه ماه مبارک رمضان (10) / همسرداری و همکاری با خانواده

یک بار خانم امام ناراحتی معده پیدا کرد که قرار شد به بیمارستان منتقل شوند و نمونه ­برداری شود. امام به من فرمودند لحظه به لحظه وضعیت خانم را تلفنی بپرس و به من اطلاع بده که نشانگر توجه و اهتمام خاص امام به وضع مزاجی خانم بود. همزمان با این­که خانم را آماده عمل در بیمارستان می کردند، امام به من پنجاه هزار تومان پول دادند و فرمودند اینها را ببر و در میان مردم مستضعف جنوب شهر تقسیم کن که معلوم شد ایشان برای بهبودی خانم صدقه می دهند.

تاکید امام بر استفاده صحیح از بیت المال و وجوه شرعی

تاکید امام بر استفاده صحیح از بیت المال و وجوه شرعی

حضرت امام خمینی (س) به صیانت و مراقبت از بیت المال و وجوه شرعی مردم بسیار حساس بودند تا جایی که برای هزینه یک تلفن هم مراقب بودند که از محل بیت المال هزینه نامناسب نشود به طوری که در نامه به اعضای دفترشان نوشته اند: «حتی المقدور سعی کنید در تلفن افراط نشود؛ چون با سهم مبارک امام تأمین می‏ شود.»

برداشت های غلط از انتظار فرج از دیدگاه امام خمینی (س)

برداشت های غلط از انتظار فرج از دیدگاه امام خمینی (س)

بعضی ها انتظار فرج را به این می دانند که در مسجد، در حسینیه، در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان ـ سلام اللّه علیه ـ را از خدا بخواهند. اینها مردم صالحی هستند که یک همچو اعتقادی دارند. اینها به تکالیف شرعی خودشان هم عمل می کردند و نهی از منکر هم می کردند و امر به معروف هم می کردند، لکن همین، دیگر غیر از این کاری ازشان نمی آمد و فکر این مهم که یک کاری بکنند، نبودند.

سالروز وفات اسوه صبر و ایثار

سالروز وفات اسوه صبر و ایثار

فداکاری و ایثار عقیله بنی‎هاشم هم در طول تاریخ مثال زدنی است؛ زینب کبری (س) وقتی احساس کرد مسئولیت بزرگ جهاد در راه خدا و پیکار و مبارزه با بی دینان به دوشش آمده است و در این راه باید از مال و منال و شوهر و زندگی و فرزند بگذرد، حتی اگر لازم شود از دادن جان نیز دریغ نکند، با کمال شهامت و فداکاری از خانه و کاشانه و شوهر و زندگی دست می کشد.

مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

به مناسبت سیزدهم رجب سالروز تولد حضرت علی علیه السلام؛

مقام حضرت علی (ع) در نگاه امام خمینی (س)

ابعاد متفاوت و گوناگون شخصیت امیر المؤمنین (ع) در جنبه های مختلف انسانی، عرفانی و حکمی، حکومت مداری و اجتماعی، پارسائی، فروتنی و تواضع، حشر و نشر با توده مردم و به ویژه محرومین، معرفت ناب و اخلاص در عمل و بسیاری خوبیهای دیگر در منظر امام خمینی (س) از چنان جایگاه و موقعیتی برخوردار است که در حد «اعجوبه معجزه ‏آسا» بروز می کند و به ویژه در بعد عدالت و دادگری، چنان است که «اعجوبه عالم» قلمداد می شود.

امام خمینی: حضرت امیر (ع) در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است

امام خمینی: حضرت امیر (ع) در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است

حضرت امام روز 6 اردیبهشت 62 در دیدار با جمعی از پرسنل نیروی هوایی بیان داشتند: در هر بُعدی اگر کسی بخواهد مَثَل بزند، به ایشان مَثَل می‏ زند. در بُعد زهد و علم، و در بُعد رحمت به مستضعفین و مستمندان. و در بُعد جنگ و شجاعت، و خلاصه در همه ابعاد به ایشان مَثَل زده می‏ شود. و در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است و ما باید تابع یک همچو فردی باشیم. به آن اندازه ‏ای که می ‏توانیم باید از ایشان تبعیت کنیم.

صفحه 56 از 58 < قبلی | 56 | 57 | 58