مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
کتاب تلاش پنجاه ساله خاطرات عالم مجاهد آیت الله محمد حسین معصومی زرندی توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد.
با درج مقاله توهین آمیز «استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات، درس های حوزه علمیه قم تعطیل شد و جمعیت انبوهی از مردم به همراهی طلاب در اعتراض به این مقاله و به منظور جلب هم صدایی مراجع و اساتید حوزه علمیه قم، به منازل آنان مراجعه کردند. شب هنگام فریاد انبوه جمعیت در مسجد اعظم و شعار «درود بر خمینی» و مرگ بر حکومت پهلوی خاطره ۱۵ خرداد ۴۲ را در اذهان زنده می کرد.
جلسه هماهنگی برنامه های هفته فرهنگی "بر آستان آفتاب" ویژه ایام ولادت یگانه دخت پیامبر اسلام و حضرت امام خمینی با حضور معاون و جمعی از مدیران موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با استاندار و مقامات استان مرکزی و مسئولان شهر خمین روز گذشته در اراک برگزار شد.
محسن مهاجرنیا، رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی، گفت: امام راحل به دین عزت داد و مکتب اهل بیت(ع) را برجسته کرد. این روزها با مشکلاتی که در کوچه و بازار و مسائل اقتصادی و جامعه پیش آمده، گاهی به این سمت می رویم که خجالت می کشیم بگوییم این انقلاب چه شد؛ با همه این اوصاف، هنوز شاهکار امام عظمتی است که باید با همان عظمت از آن یاد کرد. امام راحل در دورانی که دین از سیاست جدا شده و حاکمیت دست طاغوت و کفر و الحاد غربی و شرقی افتاده بود، از حکمت و عرفان به سمت فقاهت برگشتند و به نظریه ولایت فقیه رسید.
... آنان را به محل خود برای خدمت برگردانند که این نحوۀ عمل که با آنها شده است ظلم فاحش است، و محروم نمودن کشور از اشخاص مفید می باشد که از همۀ اینها باید جلوگیری شود. و نیز از افراد صحیحی که در هیأت های گزینش بوده اند، قدردانی شود و به افراد دیگر آنها نصیحت شود تا نظیر این افعال در کشور اسلامی واقع نشود....
اوضاع نابسامان پائیز ۵۷، آمریکا و انگلیس را متقاعد کرد که با وجود شاه، امکان بازگرداندن ثبات سیاسی به ایران وجود ندارد؛ با اینکه محمدرضا با مشورت کارشناسان ارشد سیاسی، نظامی و امنیتی غرب دست به هر اقدامی برای تداوم حکومت خود زد، اما خواست مردم چیز دیگری بود. تشکیل دولت نظامی ازهاری نیز بر بی ثباتی کشور افزود؛ شرایط موجود در کشور بحرانی بود؛ مطبوعات به جریان اختناق و سانسورمعترض بودند...
یکی از ابتکارات امام خمینی(س) طرح نقش عنصر زمان و مکان در اجتهاد و استنباط فقیه است که تاکنون البته مورد توجه زیادی قرار گرفته است و قطعا در آینده نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
اگر حوزه های علمیه در درس های خود به صورت دقیق و تفصیلی و اجتهادی ذیل عنوان تبدل موضوع حضرت امام این موضوعات و اقسام را مورد بررسی قرار دهند، کاری مهم از حیث روشی و اصولی در قبال مسائل نوآمد فراروی فقه کرده اند؛ به ویژه آنکه اهمیت پرداختن به این مباحث (همانطور که گفتم) می تواند بُعد روشی داشته باشد و کاربردهای مختلفی را در مواجهه با مسائل جدید فراروی ما بگذارد.
در این نشست دکتر محسن مهاجرنیا از «حکمت سیاسی امام خمینی» سخن خواهد گفت تا بعدی دیگر از ابعاد شخصیتی و اندیشه جامع الاطراف آن فقیه حکیم و حکیم فقیه برای اصحاب فکر و فرهنگ و اندیشه اسلامی تبیین گردد.
حضرت امام در پاسخ به اعتراضات و اشکالات آیت الله قدیری بر فتاوای راهگشای ایشان در عرصه های هنر و ورزش، فضای وسیعی را می گشاید که بی اغراق فضای پرواز فقه و تبدیل شدن آن به فقهی راهگشا و پاسخگوی پرسش ها و نیازهای عصرها و نسل ها و پویا و بالنده می باشد.
آغازین روزهای دی ماه و زمستان سرد اروپا مصادف با روزهای جشن و شادمانی آنها برای برپایی عید کریسمس و ولادت حضرت عیسی مسیح علیه السلام است. زمستان ۵۷ اما حال و هوای دیگری به اهالی نوفل لوشاتو که از نزدیک شاهد رفت و آمدهای بسیار با پیرمردی که رهبری یک انقلاب مردمی را عهده دار بود، بخشیده بود. هدایای امام به آنها عید دیگری را برایشان رقم زد.
امام خمینی در سایۀ خودسازی و تهذیب نفس موفق شد که از بسیاری صفات و شیوه های ناموزون و رذایلی که دامنگیر بعضی از مقامات روحانی می باشد دور بماند و دامان والای خود را از آلودگی های نامجویی، خودنمایی، جاه طلبی، ریاکاری و دیگر صفات رذیله، پاک و مبرّا نگه دارد و به مشتهیات دنیا بی اعتنا باشد.
سید حسن خمینی گفت: واقعیت این است که ما امروز اگر ضربه می خوریم، از علم دشمنانمان ضربه می خوریم؛ اگر در ابعاد علمی شکست خوردید در همه ابعاد شکست خورده اید. اگر می خواهید در دنیا دست برتر داشته باشید و پرچم پیامبر(ص) را برافرازید، باید قدرت علمی داشته باشید.
فاطمه ـ سلام الله علیهاـ بعد از پدرش ۷۵ روز زنده بودند ...جبرئیل امین می آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض می کرد و مسائلی از آینده نقل می کرد. ظاهر روایت این است که در این ۷۵ روز مراوده ای بوده است؛ یعنی، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقۀ اول از انبیای عظام دربارۀ کسی این طور وارد شده باشد.
آقای پاپ وظیفه ندارند که هدایت کنند اینهایی که بر ضد مظلومین قیام کردند؟ با قلم خودشان، با قدم خودشان، با همۀ وسائل تبلیغاتی بر ضد مظلومین قیام کردند، آقای پاپ وظیفه ندارند از اینها جلوگیری کنند؟ پس کی وظیفه دارد؟
مرحوم دکتر عباس شیبانی را میتوان یکی از این افراد نادر برشمرد. او از زمانی که خود را شناخت و پا به عرصه فعالیت اجتماعی گذاشت در مسیر دفاع از اسلام و مبارزه با ظلم و بی عدالتی قدم گذاشت. او بیش از هفتاد سال بدون کمترین تعلل و اعوجاح و تزلزلی چه در دوران سیاه ستم شاهی و چه در عصر برپایی نظام جمهوری اسلامی همواره چون سربازی خدمتگزار دوید، بدون آنکه کمترین چشم داشتی به مواهب چرب و شیرین قدرت داشته باشد، یا به واسطه بی مهری و کم توجهی دلسرد شود. او با همه دولت ها و با هر گرایش سیاسی تعامل داشت و کمترین توجهی به خط و خطوط سیاسی دیگران نداشت.
همایش «فرمان هشت ماده ای امام خمینی(س) منشور حقوق شهروندی» در حرم مطهر حضرت امام برگزار شد و سخنرانان بر این مسأله تأکید کردند که احکام صادر شده در فرمان هشت ماده ای امام منحصر به زمان خاصی نیست؛ البته حضرت امام خط مشی را ترسیم کرده و جزئیات آن باید توسط مسئولان و حقوقدانان تبیین شود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.