مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
آیت الله سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد، افزود: در مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، باید از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد مسائل عینی تر و بحث های چالشی شویم. پژوهشکده باید سنگری برای دفاع در برابر شبهات و سوالات باشد؛ کار انتزاعی را دیگران هم می توانند انجام بدهند. این مجموعه با این هدف شکل گرفته که موضوع روز را بیشتر بگویند.
برنامه های دانشگاه های ما مانند دانشگاه شیراز، دانشگاه ملی در آمریکا طراحی می شد! امام می گفت که دانشگاه باید بر اساس تمدن جامعه خودمان حرکت کند. باید دروس برآمده از فرهنگ خودمان داشته باشد. دانشجو باید تمرین سیاست و تجربه کند. خطاهای گذشته و فعلی را درک کند و برای سازندگی از تجربیات استفاده می کند. اساتید و دروس دانشگاهی در تاریخ بیانگر مظلومیت جامعه ماست. دانشجو باید در رفع معظلات حرکت کند و خطاهای دوره پهلوی نباید تکرار بشود. نباید ساسیت کاری و سیاست بازی در کار باشد.
مقرر فرمایید سازمان بازرسی کل کشور با سرعت عمل رسیدگی کرده به مقامات قضایی گزارش دهند و اگر شکایاتی به دادستانیها رسید، با سرعت رسیدگی نمایند؛ و اشخاص یا گروههایی که مرتکب این نحو اعمال غیر شرعی و غیر قانونی می شوند احضار و پس از اثبات جرم به مجازات برسند. و لازم است این جانب را از مسائل مذکور مطلع نمایید
آیت الله العظمی نوری همدانی اظهار داشت: «امروز فتنه و فساد زیاد شده و برخی دشمنان با هم اتحاد دارند تا بتوانند ایران اسلامی را به زمین بزنند؛ اما به فضل خدا کاری از پیش نخواهند برد.»
استبداد از واژگان مرتبط با دیکتاتوری است، به معنای به خودیِ خود کارکردن، تفرد، خودسری و خودکامگی است. (دهخدا، ۲/۱۷۸۸) به حکومت مطلقه یک فرد بر افراد دیگر حکومت استبدادی گفته می شود.
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی در میزگردی با عنوان «جایگاه مجلس در جمهوری اسلامی ایران» جایگاه مجلس در قانون اساسی و آنچه که در عمل انجام شده را بررسی کردند.
رفراندوم قانون اساسی در روز ۱۲ آذر ۱۳۵۸ طبق اعلام قبلی برگزار شد و با وجود تحریم رای گیری از سوی برخی گروه های سیاسی، جمع کثیری از مردم پای صندوق های رای رفتند. در این رفراندوم در مجموع بیش از ۷۵ درصد مردم، معادل ۹۵ درصد شرکت کنندگان در رفراندوم به متن پیشنهادی رای مثبت دادند. برخی مسئولان بعد از رفراندوم اعلام کردند نتیجه همه پرسی قانون اساسی با همه پرسی جمهوری اسلامی در فروردین ماه ۱۳۵۸ از نظر درصد منفی و مثبت تقریبا برابر بود و تنها افتی در تعداد آرا داشت که آن هم به علت عدم شرکت چند گروه سیاسی در رفراندوم بود.
همایش «امام خمینی(س)، انقلاب اسلامی و سیاست الهیه در حکمت متعالیه» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی و حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دزفولی برگزار شد و سخنرانان این همایش به مبانی فلسفی نظام سیاسی مدنظر امام خمینی(س) پرداختند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از بیت تاریخی امام خمینی، شهر خمین را مجموعه ای از ارزش های میراث فرهنگی در کنار موقعیت گردشگری و ظرفیت های صنایع دستی بیان کرد.
استبداد به معنای خودکامگی و اتکاء به رأی شخصی و فردی در نظر و دیدگاه خود فرد است که معمولا درحوزه سیاست این فرد به مقامات و حاکمان اطلاق می شود. به همین دلیل استبداد زمانی به کار می رود که حاکمان و قدرتمندان با اتکاء به نظر و رأی فردی خودشان اقدام می کنند و به نظر عقلا، مشفقین، نهادهای نظارتی و نمایندگان ملت اعتنایی نمی کنند. این شکل از اعمال قدرت در حکومت را حکومت استبدادی می نامیم.
صریحاً عرض میکنم این انتشار بر خلاف صلاح اسلام و حوزه علمیه و خلاف صلاح خود جنابعالی است. من میل ندارم آقایان هتک شوند. من میل ندارم حوزه علمیه قم این قدر سبک و بی ارزش در بین دولت و ملت قلمداد شود. با هر وسیله ای هست از طبع و انتشار این امر جلوگیری کنید تا خود دولت انتشار دهد. الآن تلفن کنید مطبعه طبع نکند و یا منتشر نکنند
میزگرد علمی «جایگاه مجلس در جمهوری اسلامی ایران» بعد از ظهر فردا(چهارشنبه ۹ آذر ماه) در پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
هشتم آذر ماه سال ۶۰ بود. قرار بود که نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران با هم عملیاتی را برای فتح بستان آغاز کنند. عملیاتی که بعدها افتخار دومین عملیات موفق پس از ثامن الائمه(ع) را نصیب خود کرد. اما چرا طریق القدس؟ بستان کجا و قدس کجا؟
همایش «امام خمینی(س)، انقلاب اسلامی و سیاست الهیه در حکمت متعالیه» بعد از ظهر فردا(چهارشنبه ۹ آذر ماه) در حرم امام برگزار می شود.
این عکس به تشییع جنازه شهید بزرگوار آیت الله سیدمصطفی خمینی مربوط می باشد و حضرت امام در «جامع بهبهانی های نجف» حضور دارد در حالی که آیت الله سیدمحمدمهدی خرسان و آیت الله سیدصالح بکاء درجوار امام بر روی نیمکت نشسته اند.
استبداد ساخت سیاسی است با این ویژگی ها: نبودن حدود سنتی یا قانونی برای قدرت حکومت، وسعت دامنه قدرت خودسرانه ای که به کار برده می شود. استبداد، یکه سالاری، اتوکراسی و دسپوتیسم مفاهیم مترادفی هستند، اما یکسره یکی نیستند. همچنان که رژیم فراگیر توتالیتر استبدادی است اما هر رژیم استبدادی فراگیر توتالیتر نیست.
اینکه حضرت امام همواره بر تفکر بسیجی تاکید می فرمودند این بود که فرهنگ بسیجی آمیخته با فرهنگ انقلاب اسلامی است و بسیج بعنوان یک تفکر و فرهنگ پیشرو که دل های آگاه و انگیزه های الهی و والای مردم شریف ایران را در مسیر حیات طیبه همسو و متحد کرد و حرکت مقدسی را سامان بخشید و در دوران دفاع مقدس روح بسیجی که در کالبد و پیکر جامعه اسلامی ما دمیده شد، برگرفته از عشق ثارالهی بود که در همه عرصه های جهاد و ایثار و صبر و مقاومت و جهاد فی سبیل الله بوده و پیروزی را عینیت بخشید و از این منظر بود که معمار بزرگ انقلاب اسلامی تاکید فرمود؛ اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنینانداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید
تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران یقیناً از برکات و الطاف جلیۀ خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد.
امام قطعا می دانست که بیست میلیون جوان الزاما مومن و متعهد به معنای رایج نیستند؛ اما این کلام منجر به ساخت یک نهاد کاملا مردمی شد که اکثریت جامعه را در بر می گرفت. اولین نکته این است که امام همه مردم را مخاطب تشکل بسیج می دانست. دعوت انجام شد؛ اینکه چه تعداد لبیک گفتند، بحث دیگری است. امام فرمودند که نهاد بسیج باید این امکان، استعداد و ظرفیت را داشته باشد تا این تعداد افراد را بپذیرد؛ البته معنی کلام امام این بود که حضور در تشکلی به نام بسیج، یک امری اختیاری و آگاهانه است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.