مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی پیش از ظهر امروز(سه شنبه ۲۴ آبان ماه) در حسینیه جماران برگزار شد.
امام خمینی که خود صاحب تألیفات گرانسنگ و ماندگاری در حوزه های مختلف قرآنی، فقهی، اصولی، فلسفی، اخلاق و عرفان بود، نسبت به کتاب هایی که انتشار می یافت، حساسیت بالایی داشت. البته ایشان به صورت کلی و از نگاه تأثیر تربیتی، معتقد بود کتاب مطلوب و مناسب آن است که به تزکیه و تهذیب نفس منجر شود و برای خواننده، سازندگی داشته باشد
پس از سخنرانی امام در چهارم آبان ماه سال ۴۳ علیه تصویب لایحه کاپیتولاسیون که تبعید امام به ترکیه و سپس عراق را در پی داشت، هیچ بستری برای رسیدن سخنان امام به مردم مبارز ایران فراهم نشده بود تا اینکه این وقفه با سخنان ایشان در مسجد شیخ انصاری در بیست و سوم آبان ماه سال۴۴ به پایان رسید.
به همت پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی(وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) کتاب« چالش های حقوق بشری ایران: چیستی، چرایی و راهکارهای برون رفت از آن» به چاپ رسید
یکی از اشتغالات و سرگرمی های حضرت امام، چه پیش از انقلاب و چه پس از آن، به ویژه در دورۀ حضور دائمی در جماران، مطالعه بوده است. مطالعۀ آثار و کتب با موضوعات گوناگون سیاسی، اجتماعی، تاریخی، ادبیات و رمان و مجلات و روزنامه های جریانات و گروه ها سیاسی.
آیت الله سیدمرتضی پسندیده برادر بزرگ امام خمینی (س) در سال ۱۲۷۵ در خمین متولد شد، او مبارزه را از زمان سلطنت رضاخان آغاز کرد و زمانی را نیز در تبعید به سر برد، او همچنین به دلیل مخالفت با طرح کشف حجاب محاکمه شد. در جریان نهضت اسلامی نیز بارها به دادگاه نظامی احضار شده و مورد محاکمه قرار گرفت. سرانجام پس از سال ها مجاهدت در ۲۲ آبان ماه سال ۱۳۷۵ دعوت حق را لبیک گفت.
عکس های از امام خمینی در حال مطالعه
کتاب «امام خمینی، زندگی، شخصیت، اندیشه و عمل» افزون بر اینکه یک اثر جامع و مستقل در شناخت امام خمینی و انقلاب اسلامی و موضوعات مربوط به ایشان، به شمار می رود، منبعی جامع برای معرفی تفصیلی و محتوایی مقاله های دانشنامه در ۸۶۲ مدخل می باشد.
به همت معاونت فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر امام خمینی(س) نمایشگاه های «کتاب چتر علم و آگاهی» در اماکن منتسب به امام خمینی(س) برگزار می شود.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تا کنون بیش از پنجاه اثر در حوزه تاریخ شفاهی و تاریخ محلی به زبانی ساده، شیوا و جذاب که روشنگر زوایای پیدا و پنهان تاریخ از زبان تاریخ سازان بوده، را بچاپ رسانده و همین تعداد کتاب در این زمینه در دست چاپ دارد.
هرجا که پرونده و یا نامه و یا هر چیزی که موجب روشن شدن اسناد و یا اسناد مربوط به اینجانب موجود است در صورتی که شما و یا نماینده شما درخواست نمایید مسئولین موظفند در اختیار شما قرار دهند.
در این پیام ضمن بر شمردن حیله های استعمار و ضدیت آن با اسلام بر نقش و وظیفه روحانیت اصیل اسلامی و ضدیت رژیم شاه با آن، به تشکیل سپاه دین در این راستا و به منظور مبارزه با اسلام راستین اشاره و سپس بر ضرورت وحدت و همدلی و همراهی در بین روحانیت و مردم تأکید شده است.
مهدی مهریزی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم حدیث، در نشست «جایگاه زن در مکتب فقهی امام خمینی(س)»، گفت: مرحوم امام در دوران زندگی در مواجهه با زن دو فصل متفاوت داشته اند. قبل از رهبری به همان مسلک مشهور مواجه با زن بوده اند؛ آراء و سلوکشان این را نشان می دهد. بعد از دوره رهبری، با توجه به مبانی که از ایشان به دست آورده ایم، امام را می توانیم با عنوان «نواندیشان دینی» قلمداد کنیم.
امین عارف نیا معاون فرهنگی هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با اشاره به برنامه های موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: نمایشگاههای عرضه آثار امام و کتابهای پیرامون انقلاب اسلامی از ۲۳ لغایت ۳۰ آبان در اماکن منتسب به امام در شهرهای خمین، قم، نجف، اصفهان و تهران برگزار می شود.
۱۹ آبان ۱۳۴۳ ش (۵ رجب ۱۳۸۴ ق) در تقویم زندگی امام خمینی از این جهت اهمیت دارد که ایشان با حضور بر سر مزار چهل تن از علمایی که توسط آتاتورک (مؤسس کشور ترکیه) به شهادت رسیدند، نسبت به آنان ادای احترام فرمود.
حبیبی گفت: در اسلام بر دو وحدت تاکید کرده که یکی وحدت اقوام است که از خانه شروع می شود تا به عبادات و حج می رسد.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب در همایش "منشور برادری؛ مبنای همبستگی - راهبرد تکثر" گفت: ما دین را در دنیا به رسمیت شناخته ایم ولی متاسفانه استفاده لازم را از آن نمی بریم.
نشست «منشور برادری؛ مبنای همبستگی - راهبرد تکثر» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب رییس دانشگاه ادیان و مذاهب و دکتر نجفقلی حبیبی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و حضور آیت الله سید حسن خمینی، و همچنین دکتر علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام در پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی برگزار شد.(عکس: خدابخش مالمیر)
چاپ پنجم کتاب خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطبایی با عناوین «جنبش دانشجویی ایران»، «لبنان، امام صدر و انقلاب فلسطین» و «شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج منتشر شد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.