مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
در شماره نخستِ مجموعه یادداشت های آشنایی و بازخوانی اصول اندیشه های امام خمینی، به اصل اعتقاد و اعتماد به وعده و نصرت الهی پرداختیم. اندیشه بنیادی دوم، اعتقاد و اعتماد به مردم و مردم باوری است که به نوعی در راستای همان اصل نخست است. چراکه وعده و نصرت الهی همیشه در پیوند با مردم و مردم داری و مردم باوری معنا پیدا می کند که در یادداشت پیشین به آن اشاره شد.
حضرت امام در دوران مبارزات و حکمرانی خود همواره برای موضوعات فراملیتی و بین المللی اهمیت ویژه قائل بودند و بعنوان یک عالم دینی نسبت به مسائل بین المللی از جمله مسائل بین المللی جهان اسلام اهتمام خاص قائل بودند.
معنای استکبار در اندیشه امام الزاماً به معنای یک دشمن خارجی سلطه گر نیست؛ بلکه می تواند هم طبقه حاکمان داخلی و مستبد را شامل بشود و هم دولتهای مستکبر خارجی / قرائت مقام معظم رهبری از الگوی امام برای بسیاری از مسئولین با فهمهای متفاوتی روبه رو می شود. این امر نشانگر آن است که مقام معظم رهبری هم وقتی گفتمان امام را بازتعریف می کند، مسئولین آن را در قرائتهای خودشان قرار می دهند / باید به گونه ای سیاست خارجی حضرت امام را دوباره بازتعریف کنیم که نه به صورت کلی، بلکه بتواند در پدیده های مختلف سیاسی و سیاست خارجی و در عرصه های مختلف کاربرد داشته باشد و مورد استفاده قرار بگیرد
از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۲۵ دی ماه به مناسبت انتشار نامه تاریخی امام راحل در سال ۶۷ به عنوان روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی نامگذاری شد.
در هنگامه انقلاب اسلامی، نگاه ها به بیت مرجعیت بود. مراجع عظام گاه همراهی هایی با روند پیروزی انقلاب داشتند و گاهی با احتیاط اقدام به صدور بیانیه ای می کردند. در این میان، امام خمینی به عنوان رهبر اصلی مبارزات، می کوشید تا ارتباط خود را با سایر مراجع حفظ کند. گرچه برخی اختلاف نظرها در ارتباط با فعالیت های انقلابی وجود داشت، اما ارتباط امام و سایر مراجع، تا پیروزی انقلاب بر اساس احترامی متقابل پیش رفت.
مرحوم آیت الله خویی نیز اگر چه اهل سیاست نبود اما علیه مواضع سیاسی امام موضع گیری تندی نمی کرد و تا امام در نجف بودند، بین این دو مرجع روابط حسنه ای برقرار بود.
مراسم بزرگداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی (ره) در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) نمایندگی قم برگزار می شود.
به تبعیت از وعده الهی امام امت حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، ضد حکام ظالم قیام کرد و نتیجه پیروزی حق بر باطل بود. امام امت نیز همانند پیامبر گرامی اسلام، میان امت مسلمان وحدت کامل و اخوت ایجاد فرمود. در اثر این اتحاد توانست نظام شاهنشاهی را ساقط کند و یک نظام جمهوری اسلامی تأسیس فرماید
ده روز از تبعید امام به عراق و حضور ایشان در شهرهای مختلف می گذشت که برای مجاورتی چند ساله در جوار مرقد مطهر حضرت امیر علیه السلام آماده شدند. پیش از این خبر به نجف رسیده بود و همه مهیای ورود ایشان شده و جمعی نیز در میانه راه به استقبال آمده بودند.
تفاهم نامه همکاری های پژوهشی میان موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به امضاء رسید.
یک عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حضرت امام در بحث اعتبارات و ارتکازات، یک گام مباحث را به جلو برده است. لذا اگر ما بر این دیدگاه های اختصاصی و ابداعی حضرت امام تمرکز کنیم، می توانیم هم مسیر اجتهاد را منضبط تر، پویاتر و فعال تر کنیم و هم مکتب اصولی و فقهی حضرت امام را شناسایی و به حوزه ها عرضه کنیم و حوزه ها را از این جهت در یک مسیر آگاهانه تر فقهی و اصولی قرار بدهیم.
ساختار نظام جمهوری اسلامی به رای مردم متکی است الان به گونه ای شده که حتی دفاع از مبانی امام خمینی هم کار دشواری است راهی نداریم جز اینکه به مواضع و مبانی حقیقی حضرت امام برگردیم
نگارنده، در این نوشتار، ابتدا به مفهوم شناسی حکم اولیه و حکم ثانویه پرداخته و سپس ماهیت احکام حکومتی و بیان اولیه یا ثانویه بودن این نوع احکام را تبیین کرده است. محور بحث در این تحقیق مبانی فقهی و آراء مرحوم امام خمینی(س) می باشد.
نظریه ولایت فقیه، نظریه جدیدی نیست و از قبل هم در میان فقها مطرح بود. میرزای بزرگ قمی و قبل از او، قاضی محمد سعید در همین زمینه دیدگاه هایی داشتند. همه آن ها معتقد بودند که حاکم و قاضی باید نیابت داشته باشد. یعنی قضاوت در جامعه باید بر اساس عدالت اسلامی باشد.
امام خمینی بر مبنای مکتب علوی عمل می کرد / امام همان زندگی ساده طلبگی را حتی پس از پیروزی انقلاب و کسب قدرت ادامه داد / اگر مسئولان سبک زندگی شان را با اکثریت مردم هماهنگ کنند، این مشکلات به وجود نمی آید
در روز ۲۳ مهر ۱۳۴۴ حضرت امام در میان استقبال بسیار گرم مردم و علما وارد شهر نجف شدند.
نشست پنجم تبیین مکتب امام خمینی با عنوان «مکتب اصولی (۲)» با سخنرانی آیت الله احمد مبلغی در قم بر گزار می شود.
امام خمینی از فیض کاشانی جلوتر رفته و نه تنها پایان نبوت را به وجود رسول الله (ص) معرفی نموده بلکه شروع نبوت به او دانسته است ، و میگوید: «بدان که نگین احدیت جمع که رسول الله باشد ، بر حلقه انگشتری است که حلقه انگشتر از آن نگین شروع میشود و سپس بدان ختم می گردد. به همین ترتیب هریک از دوره های نبوت انبیاء سلف مانند یک دایره است و همه این دایره ها به منزله ای نقطه ای تشکیل دهنده دایره حضرت ختمیه هستند و نگین آن، پیامبر خاتم (ص) است».
قرار نیست در خلال گفت و گو یکدیگر را مجاب کنیم؛ قرار نیست کسی تن به عقیده دیگری بدهد. طبیعی است که نه من به واسطه ادلّه ظاهری تن به عقیده شما می دهم و نه شما به عقیده من، بلکه اینها بحث های آکادمیک است. گفت و گو برای مجاب کردن همدیگر نیست، بلکه برای پرداختن به دردهای مشترک و یافتن راهکار برای این مشکلات است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.