مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
میهمانان سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور در حرم مطهر امام خمینی، ضمن تجدید میثاق با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی دیدار کردند.
مردم که به شدت مخالف برگزاری این جشن ها بودند، به اعلام مخالفت در اماکن و معابر مختلف، پخش شب نامه، تهیه و توزیع اعلامیههای حضرت امام و شعار نویسی در معابر عمومی اقدام کردند و حتی به اقدامات قهرآمیز علیه این جشن ها دست زدند. رژیم شاه با دریافت این حقیقت که بیشتر مردم با برپایی جشن ها مخالفند، اقدامات امنیتی شدیدی را اعمال کردند، با این وجود مخالفتها و مبارزات ملت ایران با جشن های شاهنشاهی نه تنها از بین نرفت بلکه گاهی به شکل قهرآمیز نیز آشکار شد.
در حالی که شاه و دارودسته اش با پول ملت فقیر و محروم ایران، به عیش و نوش مشغولند و در کنار سران و دیکتاتورهای دیگر کشورها غرق مستی و بی خبریند، امام خمینی(س) در خانۀ مسکونی محقرش، در جوار بارگاه ملکوتی حضرت علی(ع) در نجف اشرف، خون دل می خورد.
کتاب وحدت از دیدگاه امام خمینی(س)، مجموعه بیانات و نوشته های امام خمینی(س) درباره وحدت اسلامی است که از کتاب های چهل حدیث، صحیفه امام، کشف الأسرار، مناسک حج، ولایت فقیه و وصیّت نامه سیاسی - الهی، توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)(ره)، استخراج و تنظیم شده است.
حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد استاد حوزه علمیه و خطیب شهیر قم است. آثار مختلف و متعددی از ایشان در حوزه های مختلف از جمله تاریخ اسلام و اهل بیت علیهم السلام مخصوصا حادثه کربلا منتشر شده است. ایشان می فرماید: «اسلام ناب» که در فرمایش حضرت امام هم بوده، عبارت است از اسلامی که هیچ اضافه ای نداشته باشد و همان اسلامی باشد که بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسیده است
پس از پیروزی انقلاب و حضور زنان مسلمان در عرصه های مختلف اجتماع، پرسش ها و استفتائات زیادی از امام خمینی شد، که بیشتر آنها درباره حکم حجاب در فقه اسلامی، مقدار، محدوده و چگونگی نوع پوشش در برابر نامحرم در عرصه های اجتماعی بود.
سال 60 ترور مسئولان رده بالای نظام و مردم کوچه و بازار در دستور کار منافقان بود. پس از شهادت دکتر بهشتی و جمعی از بزرگان نظام در هفتم تیرماه، بمبگذاری در دفتر نخست وزیری، طرحی دیگر برای از پای در آوردن نظام نوپای اسلامی بود. با شهادت رجایی و باهنر، قوه مجریه کشور دچار آسیب بزرگی شد و به سرعت انتخاباتی دیگر برای برگزیدن سومین رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(س) باید تمام اهتمام خود را در راستای جهاد تبیین و روایتگری مطلوب، آن گونه که رهبر فرزانه انقلاب بیان فرموده اند، به کار بگیرد.
در روز ۱۶ مهر ۱۳۵۷ حضرت امام از پاریس به نوفل لوشاتو نقل مکان کردند و آنجا اقامت گزیدند.
امام خمینی(س) که از قبل هم متوجه برنامه های رژیم شاه برای اسلام زدایی از کشور و خطرات آن برای استقلال کشور شده بود و می دید که این برنامه در همین راستا و برای باز گذاشتن راه نفوذ پیروان مسلک بهائیت و گسترش روابط رژیم با صهیونیست ها، تدارک دیده شده است، در روشن ساختن اهداف واقعی رژیم شاه و بیان رسالت خطیر علما و حوزه های علمیه نقشی بی بدیل ایفا کرد.
هرچند موضوع اخلاق دارای ابعاد مختلف بوده و دیدگاه های حضرت امام (ره) در این زمینه بسیار گسترده است، در این نوشتار به اجمال به نظریات کلی امام (ره) به اخلاق اجتماعی در دو بعد نظری و عملی و به عبارت دیگر از نظریه تا عمل که شامل مبانی و رفتارهای سیاسی و اجتماعی است، اشاره می شود. ارتباط اخلاق نظری و اخلاق عملی در حیات آدمی بسیار عمیق و روشن است؛ به نحوی که رفتارهای فردی و اجتماعی انقلاب اسلامی و اخلاق اجتماعی در اندیشه امام خمینی (ره)؛ از نظریه تا عمل۳۱ انسان ناشی از پایه های نظری اخلاق دارد که در اندیشه او رسوخ کرده و استقرار یافته است.
وحدت و انسجام از مسائل مهم و مؤکد دین اسلام است که در قرآن و روایات ائمه معصومین (ع) به آن سفارش شده، و به همان سان از تفرقه و اختلاف نهی شده است. بر همین اساس امام خمینی نیز به این مسئله توجه ویژه داشت. بر وحدت ملی در داخل کشور بسیار سفارش می کرد؛ تا آنجا که به راحتی می توان وحدت ملی را از اصول اندیشه ایشان دانست. در این شماره از سلسله نوشتارهای اصول اندیشه امام خمینی، به تبیین وحدت ملی از دیدگاه ایشان خواهیم پرداخت.
رژیم شاه پس از گذشت یازده ماه از تبعید امام خمینی به ترکیه بنا به دلایل مختلف ایشان را به عراق تبعید کرد. هر چند که این رژیم دچار خطای استراتژیک در این تبعید شد، اما خود مقدمه ای برای فعالیت های بیشتر امام فراهم آورد. از جمله این دلایل می توان به فضای غیرسیاسی حوزه نجف، برتری علمی حوزه نجف نسبت به حوزه قم، وجود شخصیت های برجسته این حوزه مانند آیت الله حکیم و آیت الله خویی ونیز نفوذ رژیم در عراق و حوزه علمیه نجف و... اشاره کرد.
مطلب انتقادی و گلایه آمیز نسبت به مدیران و برنامه ریزان حوزه ها این است که در این تغییر و تحول پیشنهادی شما، «آثار و اندیشه امام خمینی» چه جایگاهی دارد و آیا عمل شما با سخنانتان سازگار است؟! امام خمینی جدای از شخصیت تاریخی در عرصه اجتماع و سیاست و رهبری انقلاب اسلامی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی، و پیش از این مراحل؛ عالمی جامع می باشد که کارنامه و جایگاهی ممتازی در تحصیل، تدریس و تألیف علوم اسلامی اعم از عقلی و نقلی دارد.
یکی از اصول پذیرفته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل ولایت فقیه و حکومت دینی است. به این جهت مورد اهتمام نظریه پردازان فلسفه سیاسی و حقوقی است و این سؤال مطرح است که ویژگیهای این حکومت چیست و چه تفاوتهای اساسی با سایر حکومتها دارد؟ در این مقاله به ویژگیها و آفتهایی که صرفاً از حکومتهای دینی بر می خیزد یا در گرایش های عام حکومت دینی بروز میکند و وصف متمایز حکومت دینی به حساب میآید، و در نهایت به شبهه هایی در این زمینه پاسخ می دهد.
در چنین روزی، پس از اتمام هشت سال جنگ جانفرسای کشور در جبهه حق علیه باطل، جمهوری اسلامی در یکی از نقاط عطف خود قرار داشت: اتمام جنگ و آغاز دوران بازسازی و سازندگی. امام خمینی(س)، در این دوره، همچون دیگر نقاط حساس انقلاب و دفاع مقدس، نقش راهبری خود را درکنار مردم بجا آورده و طی پیامی، نکاتی را به مردم و به ویژه مسئولین تذکر می دهند تا در دوران سازندگی همچون دوران جنگ، استقلال کشور بر پایه سیاست نه شرقی نه غربی حفظ شده و دست تفرقه از جریانات داخلی کوتاه گردد.
ماهنامه فرهنگی آموزشی خردسالان دوست شماره ۶۰۲ ویژه مهر ماه توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) چاپ و روانه بازار نشر مجلات گردید.
باید ما همه کوشش کنیم به اینکه همانطور که جمهوری اسلامی را با کوشش این مردم و جمعیتهای میلیونی اسلامی، این جمهوری اسلامی را به پیروزی رساندند و همه ما مرهون زحمات و فداکاریهای آنها هستیم... و ما آن مقصدی را که آنها داشتند موظفیم که دنبال کنیم. مقصد آنها در شعارهای آنها از اول انقلاب تا حالا و ان شاءاللَّه، بعدها هم شعارها محفوظ است، منعکس است. آنها استقلال می خواهند، آزادی می خواهند و جمهوری اسلامی می خواهند.
امام خمینی با اشاره به تفاوت حکومت اسلامی با سایر حکومتها چنین فرمودند: یکی از فرق های بین حکومت اسلام با سایر حکومت ها، این است که در حکومت اسلام جوّ، جوّ محبت است. بین شخص اول مملکت مثل رسول خدا که شخص اول بود و در زمان خلافت امیرالمؤمنین شخص اول امیرالمؤمنین بود با اَدنی فردی که به حسب نظر مردم اَدنی حساب می شدند فرق اساسی مربوط به دنیا نبود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.