مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
مؤسسـه تنظیـم و نشر آثار امام خمینی قم در راستـای پژوهش در سیــره علمی و عملی حضرت امام خمینی(س) و نیز تکریـم از وکلای شرعی ایشــان در صـدد برگزاری همــایش نکوداشتی برای آنان است.
در راستای تبیین مبانی و اصول اندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) «نقش زمان و مکان در اجتهاد» -که به حق می توان آن را یکی از مهمترین مبانی نظری و عملی در سیره امام خمینی(ره) دانست- و تأثیرات آن در حیات فردی و اجتماعی انسان در این گفتگو مورد تبیین و بررسی قرار می گیرد. به همین جهت با آیت الله سید کمال حیدری که از متفکران و اندیشمندان جهان اسلام و صاحبنظر در علوم اسلامی و دارای تألیفات متعددی در علوم دینی است، پیرامون تبیین و بررسی این نظریه و تأثیرات آن، به گفتگو پرداختیم. ایشان در این مصاحبه، ضمن اشاره به دیدگاه های مختلف در این باره، و تبیین نظریه حضرت امام(ره)، به نکات بدیع و مهمی اشاره کردند که شما خوانندگان گرامی را به خواندن آن دعوت می کنیم.
عباس عراقچی در برنامه «حضور» در حسینیه جماران نسبت به اجرای پروژه بدنام سازی، امنیتی سازی و مشروعیت زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا هشدار داد و گفت: این بسیار خطرناک است. خطرناک به این معنا که منافع ما را تحت تاثیر قرار می دهد و ما باید مراقبت کنیم. دست صهیونیست ها در پشت این قضایا قرار دارد. آنها در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می گذارد و باعث کاهش همکاری های ما با کشورهای دیگر می شود؛ یعنی فضایی را به وجود می آورند که کشورها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند.
امام خمینی در دوران رهبری شان، بارها به مناسبت، پیرامون بعثت سخن گفته و تلاش کرد با تشریح ابعاد گوناگون این مسئله مهم، همگان را از اهداف و نتایج این رسالت بزرگ، آگاه کنند.
وقتی امام خمینی(ره) به نجف تشریف آوردند، گروهی می گفتند وی انگلیسی است؛ وقتی این حرف های نابجا را شنیدم، تصمیم گرفتم با ایشان همراه شوم و تا آخر ـ که امام خمینی(ره) به پاریس رفتند و من آمدم قم ـ این همراهی ادامه داشت.
«حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی» در برنامه حضور در حسینیه جماران گفت: باید اشتباهات خود را قبول کنیم. اگر عیبی هست، از جوانان بخواهیم راهنمایی مان کنند و قبول کنیم و انجام دهیم. جوانان ما فهیم و عاقل و تحصیل کرده هستند. اگر ما واقعاً صادقانه با آنان گفتگو کنیم و انتقادات آنان را بپذیریم و همدلی و هم زبانی با آنان داشته باشیم، این اعتمادسازی شکل می گیرد. باید یک فضای شفاف تر و میدان وسیع تری برای تحرکات همه پیدا شود و هرکسی که به نظام و اصول آن و قانون اساسی و مرزهایی که مرزهای ثبات و پایداری نظام است، وفادار است، میدان و مجال فعالیت و تلاش برایش فراهم کنیم.
گاهی اوقات می گویند امام خمینی انقلاب را با یک حدیث مربوط به ولایت فقیه و اجتهاد شخصی ایجاد کرد. این یک فکر بسیار اشتباهی است. امام انقلاب را براساس این فکر مطرح کردند که دین یعنی حکومت و چون این نگاه را به حکومت و دین داشت، انقلاب را ایجاد کرد. مدعای امام این است که «ارسال رسل و انزال کتب و تمام تشریع ها برای تشکیل حکومت بوده است».
امام از همان ابتدا زمانی که در نوفل لوشاتو تشریف داشتند و خبرنگاران از ایشان مصاحبه می کردند و می گفتند شما می خواهید برای زنان محدودیت ایجاد کنید و می خواهید زنان را به پستوها ببرید، می فرمودند زنان در اسلام ارزش دارند و عنایت اسلام به زنان بیش از عنایت به مردان هست و ارزش اینها بالاتر است و زنان باید در امور سرنوشت کشور خودشان مداخله کنند. هم می توانند رأی بدند و باید رأی بدهند و هم می توانند رأی بیاورند و کاندیدا شوند. یعنی ایشان از ابتدا با این برنامه آمدند.
سید حسن خمینی: مردم جمهوری اسلامی را مثل یک گوهر ناب در میان نسل های خود حفظ کرده اند و نشان داده اند که گله های خود را به این میراث امام و شهیدان سرایت نمی دهند.
امام خمینی در جمع گروهی از فارغ التحصیلان دانشکده افسری به هدف ابرقدرتها که ایجاد اختلاف بین قشرهای ملت است اشاره کرده و فرموده اند: آنها می خواهند که این کشور را یا هر کشور دیگری را که از آن می خواهند بهره بردارند، خود ملت را به یک طوری تسلیم کنند؛ نه اینکه ملت از بین بکلی برود. و چنانچه ملت با هم قیام کنند در مقابل تمام قدرتهای عالم، قدرتهای عالم به خودشان اجازه نمی دهند که با یک همچو ملتی مقابله کنند؛ برای اینکه آنها برای بهره برداری است؛ وقتی ملت همه مقابلشان ایستادند، برای آنها بهره برداری امکان ندارد.
اصول امام خمینی، یعنی؛ نگاه دینی-سیاسی او که در "فقه امام" متبلور است. و یعنی؛ سیاست داخلی امام که بر مدار "جمهوریت" است، و نیز سیاست خارجی او که "احترام به دنیا" بوده است، باید به جامعه بازگردد و حتما باز خواهد گشت.
مراسم رونمایی از کتاب جدید آیت الله سید حسن خمینی با عنوان «خطابات قانونیه»، با سخنرانی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، در پژوهشکده امام و انقلاب اسلامی برگزار شد. این کتاب تقریر درس سید حسن خمینی است که توسط دو تن از شاگردان او به نام های سید محمود صادقی و محمود شهیدی نگارش شده است.
در چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، دانشنامه امام خمینی (س) به تألیف گروه نویسندگان و به اهتمام سیدضیاء مرتضوی که توسط مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به چاپ رسیده در میان آثار شایسته تقدیر قرار گرفت.
دبیرکل حزب مؤتلفه گفت: اوایل انقلاب عده ای بحث حجاب اجباری را مطرح کردند که امام (ره) آن را نفی کرد. بعد امثال اکبر گنجی که الان فراری شده، وقتی از جبهه برمی گشتند به لباس مردم تیغ می کشیدند. سال ها بعد همین دوستان بعد از اینکه رأی آوردند، نشان دادند که نه مطابق خواست مردم و نه خواست نظام و نه قانون نمی توانند کار کنند.
حضرت امام که همواره بر وحدت و پرهیز از اختلاف تأکید داشت، وحدت همه ملت در مسیر اهداف متعالی پیش رو، وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت شیعه و سنی و ... نظریه وحدت طلبانه و همگرایانه را با تنوع و تکثر تشکیلات فعالان سیاسی ناسازگار ندیده و وقتی جمعی از روحانیون فعال در دوران مبارزات و دوران جمهوری اسلامی، تشخیص دادند با جدا شدن از تشکل جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز تهران را تشکیل دهند نه تنها با آن مخالفت نکرده و یا منافی با وحدت و اتحاد صفوف ندانست.
آیت الله سید حسن خمینی در مراسم تجدیدمیثاق فرماندهان و کارکنان نیروهای مسلح با آرمان های امام گفت: امام برای اولین بار در تاریخ، «جمهوریت» و «اسلامیت» را جمع کرد. پاسداری از این نهال در ابتدا وظیفه همه دلبستگاه این سرزمین است. استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلامیت و معنویت «با هم دیگر» باقی می مانند.
با تعیین شورای انقلاب که ماموریت داشت در درجه اول مراحل انتقال قدرت را دنبال کند، سردرگمی ارتشی ها و دولت نظامی بختیار بیشتر شد؛ سردرگمی زمانی بیشتر شد که امام دستور غیرشرعی و غیر قانونی بودن دولت بختیار را اعلام کرد؛ شورای انقلاب نیز برای ناکارآمد کردن دولت نیم بند بختیار و شورای سلطنت دست به یک ابتکار زد و شروع به اخذ استعفا نامه از سران رژیم کرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.