مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
مراسم سیزدهمین سالگرد رحلت همسر گرامی حضرت امام خمینی (س) و بیست وهشتمین سالگرد ارتحال مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی (ره) در حرم مطهر امام راحل برگزار می شود.
امام خمینی: ما با تمام دولت ها، در صورتی که دخالت در امور داخلی ما نکنند و برای ما احترام متقابل قائل باشند، با احترام رفتار می کنیم
امام خمینی به دنبال جنبه عینی و عملی پیدا کردن فقه و اجتهاد بود. ایشان اجتهاد پویا و فقه جواهری را همان رویکرد صحیح استنباط و اجتهاد می خواند و می فرماید: «در مورد دروس تحصیل و تحقیق حوزه ها اینجانب معتقد به فقه سنّتی و اجتهاد جواهری هستم و تخلّف از آن را جایز نمی دانم. اجتهاد به همان سبک صحیح است، ولی این بدان معنا نیست که فقه اسلام پویا نیست. زمان و مکان هر دو عنصر تعیین کننده در اجتهادند
نجفقلی حبیبی رئیس اسبق دانشگاه تربیت مدرس در برنامه «حضور» در حسینیه جماران گفت: در اندیشه امام، دانشگاه خیلی مهم است و رکن رکین اداره کشور است چون متخصصین و سیاسیون و همه گروه هایی که کشور نیاز دارد، در دانشگاه تربیت می شود. ایشان به دو مسئله خیلی تأکید داشتند؛ یکی اینکه دانشجوها متدین و انقلابی بار بیایند و دیگری، هماهنگی دانشگاه و حوزه بود. امام در بیانات خود خیلی تأکید داشتند که دانشگاه با حوزه مرتبط باشد.
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در مراسم رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» در حسینیه جماران گفت: امروزه سوالاتی توسط نسل جوان مطرح می شود که دوره امام را درک نکردند؛ برخی ابهام و سوال است و برخی بعضا شبهه. وی افزود: ناگفته پیداست که برخی سوالات و شبهات از سوی دشمنان از موضع تخریب و عناد مطرح می شود که البته در شرایط مختلف سیاسی، فراوانی آن هم متفاوت است.
این عید، عید تمام بشر است بعد از اینکه آن اعیاد، اعیاد مسلمین است. این عید، عید تمام بشر است. تمام بشر را ایشان هدایت خواهند کرد ان شاءالله ، و ظلم و جور را از تمام روی زمین بر می دارند به همان معنای مطلقش. از این جهت، این عید، عید بسیار بزرگی است که به یک معنا از عید ولادت حضرت رسول ـ صلی الله علیه و آله ـ که بزرگترین اعیاد است، این عید به یک معنا بزرگتر است...
اختلافات میان مجلس شورای اسلامی و بنی صدر که رئیس جمهور بود مدام بیشتر می شد، امام اما در این میان هر دو طرف را به رعایت قانون و وحدت توصیه می کردند و خود دخالتی در امور نمی کردند. بنی صدر پا را از قبل هم فراتر گذاشت تا جایی که روز چهاردهم اسفند ماه سال 59، نیروهای انقلابی را مورد ناسزا قرار داد و آنان را مشتی چماقدار خواند در حالی که این نیروهای طرفدار بنی صدر بودند که به جان نیروهای انقلابی افتاده بودند. چهارده اسفند در تاریخ انقلاب اسلامی نام غائله را به خود گرفت.
معصومه ابتکار: حضرت امام خمینی(ره) در مورد زنان و نقش آنها در خانواده، جامعه و انقلاب، فرمایشات ویژه ای دارند. ایشان علاوه بر اینکه نقش زنان را در پیشبرد انقلاب اسلامی، مهمتر از نقش مردان می دانند، در خانواده و جامعه نیز جایگاه ویژه ای برای زنان قائلند و معتقدند آنها هستند که مردان شجاع و کارآمد جامعه را با تربیت صحیح، به سوی جامعه و خدمت به مردم هدایت می کنند.
من خوف آن را دارم که این تفرقه اندازی ها به ضرر ملت رنج دیده و زیان خود آنان تمام شود. من از روزگار سیاه اختناق و اسارت بیمناکم. من از این گرایش های غربی و شرقی متأسفم.
به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد بازگشت امام خمینی(س) به قم، نشست علمی «امام خمینی(س) و تحول در حوزه های علمیه» در مدرسه تخصصی فقه امام خمینی(س) برگزار می شود.
هشدار سید حسن خمینی: اگر «گفت و گو» نکنیم کار به دعوا می کشد/ با وجود دعوا کشور صد سال عقب می افتد/ این طور نیست که یک طرف پیروز بیرون بیاید/ جامعه ای نیستیم که یک طرف صد درصد و طرف دیگر صفر درصد باشد
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در تجدید میثاق اعضای مجلس خبرگان رهبری با آرمان های امام خمینی(س)، گفت: در شرایطی که دشمنان همه امکاناتشان را در جنگ ترکیبی، شناختی و ادراکی فراهم کرده بودند که خدشه ای به این انقلاب وارد کنند، دچار یک اشتباه بزرگ محاسباتی شده بودند. این مردم ما را نشناخته اند؛ ممکن است مشکلات اقتصادی و مسائل دیگری داشته باشند اما هیچ گاه بیعتی که در بهشت زهرا(س) با امام بسته اند را فراموش نکرده اند. تعهدی که نسبت به خون شهیدان دارند جلوی دیدگان مردم است؛ مردم از این انقلاب دست بر نخواهند داشت.
در پی درگذشت والده حجت الاسلام والمسلمین حسین مستوفی پیام تسلیتی از سوی دکتر علی کمساری منتشر شد.
امام آن روز می دیدند که با وجود نگاههای تحجرگرایانه و همراه با تعصبات و جهالت ها که به نام دین مطرح شده و امروز برای ما روشن تر است، در آینده با مشکل مواجه می شویم.
در پی درگذشت سفیر سابق فلسطین در ایران پیام تسلیتی از سوی رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به خانم سلام زواوی منتشر شد. متن پیام بشرح ذیل است.
فهرستی از دغدغه ها و نگرانیهای امام خمینی درباره روحانیت را می توان در پیامی که به درستی به «منشور روحانیت» نام گرفت، پیدا کرد. دغدغه هایی که امام از آن به خون دلی یاد می کنند که از این بابت خورده اند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.