مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
رویداد فرهنگی و هنری «باده ی عشق» به همت معاونت فرهنگی و هنری و ارتباطات در سالن کوثر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
یادگار امام: یکی از مهمترین شاکله های شخصیتی آن بزرگوار پایبندی به این بود که پذیرفته جهان بر مدار خدا می گردد. انقلاب اسلامی یک ویژگی متمایز با سایر انقلاب ها دارد؛ انقلاب اسلامی انقلاب دینی است. همه کسانی که در طول تاریخ انقلاب کرده اند دنبال ایجاد سعادت برای بشریت بوده اند؛ اما سعادت چیست؟ آیا سعادت دنیایی است که بعد از آن مرحله ای وجود ندارد و یا سعادت دنیایی است که قرار است مزرعه آخرت باشد؟
سید حسن خمینی در دیدار اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) تأکید کرد: ما «جمهوری اسلامی» هستیم و امارت اسلامی، خلافت اسلامی و حتی حکومت اسلامی نیستیم. نتیجه انقلاب جمهوری اسلامی است و اگر به این نتیجه توجه نکنید از بستر واقعی انقلاب خارج شده اید. همان طور که اگر کسی تصور کند با حذف دین، ارزش های دین، اخلاق دینی و معیارهای دینی می تواند جمهوری اسلامی داشته باشد، غلط است، همان اندازه اگر کسی فکر کند می تواند بدون اقبال اکثریت و حضور جمهور جامعه اسم حکومت را «جمهوری» بگذارد، غلط است. البته امام در رابطه با اسلامی بودن هم قید بسیار مهمی داشتند؛ اسلام فقاهتی. اما فقهی که وامدار زمان و مکان است و در بستر زمان و مکان در او اجتهاد می شود؛ و فقه متسلب، خشک و درجا زن نیست و قابلیت اجتهاد پویا دارد.
امام راحل با عمق وجودش در دریای توحید، حضور داشت و از سرای توحید، سخن می گفت. این ایمان به حوزه ربوبیت و الوهیت پروردگاری، او را چنان مقتدر ساخته بود که بتواند از حکومت الهی به جای یک حکومت طاغوتی بگوید.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) تصریح کرد: تاکنون صدها کتاب و آثار در موسسه تولید شده است و گنج ارزشمندی وجود دارد. از طرف دیگر، تسهیل دسترسی به این آثار مطالبه عمومی بوده است، اما در این خصوص ملاحظاتی وجود داشت که در نهایت یادگار امام دستور دادند محققین و مردم بتوانند به راحتی به این آثار دسترسی داشته باشند و لذا برای آن ملاحظات تدبیری اندیشه شد.
مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی (س) در روز ۱۴ خرداد در حرم مطهر آن امام راحل، میعادگاه همه کسانی است که بیعتنامه سالانه خویش را با شرکت در این مراسم عظیم و معنوی در محضر روح خدا و در جوار آرامگاه شهیدان و در محضر رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی تجدید امضا می کنند.
سید حسن خمینی: باید از بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور گله کرد که نسبت به امام یا بی توجه هستند یا یا کم توجه؛ نمی خواهم نام بیاورم اما این نهادها یا تحلیل غلط دارند و یا توجه ندارند. بحث فرد یا شخص نیست، بلکه امام هویت تمام جمهوری اسلامی است. همه چیز را باید با امام مقایسه کرد؛ همچون قرآن که در دین بستر است و همه چیز دین با قرآن قیاس می شود، در انقلاب اسلامی نیز همه چیز با امام قیاس می شود.
نشست رسانه ای حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری، دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، ویژه سی و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی، پیش از ظهر امروز(دوشنبه ۸ خرداد ماه) با حضور رسانه های داخلی و خارجی در حرم مطهر حضرت امام برگزار شد.
در رابطه با فتح خرمشهر، خبر رسمی این پیروزی بزرگ را آیت الله خامنه ای (رئیس جمهور وقت و رئیس شورای عالی دفاع) طی پیامی متضمن تبریک به امام خمینی و درخواست دعا برای رزمندگان دادند. این پیام در روز سوم خرداد به صورت تلفنگرام فوری برای دفتر امام مخابره و قرائت گردیده بود .متن این سند خاطره انگیز برای نخستین بار منتشر می شود.
حسین دهقان وزیر اسبق دفاع و مشاور فرمانده معظم کل قوا در برنامه حضور در حسینیه جماران گفت: امام در دوران بحران، دولت سازی نیز کردند؛ یعنی هم شکل دهی به توان دفاعی خودمان را داریم، هم هویت سازی ملی را داریم و امام در همین شرایط بحرانی، کاملاً دولت سازی انجام می دهد و ما تمام عناصر اداری و نظام سیاسی خود را کاملاً مستقر می کنیم. اگر بخواهید امام را در موضع رهبری یا فرماندهی نگاه کنید، با همه بزرگانی که در این دنیا تا امروز آمده اند، به غیر از ائمه طاهرین کسی نیامده که بتواند در بازه زمانی خیلی کوتاه چندساله اینهمه خلق داشته باشد. قدرت خلق کند، ملت سازی و دولت سازی کند و در عین حال درگیری بزرگترین بحران متصور هم باشد.
سید حسن خمینی در جمع اعضای حزب موتلفه تاکید کرد: مردم را بیدار ساخته و جذب کنید.مشکلات مردم زیاد است، اما راه از همان مردم میگذرد؛ یعنی کار تشکیلاتی.
آیت الله سید حسن خمینی در تجدید میثاق وزیر و مدیران وزارت امور خارجه با آرمان های امام خمینی(س)، تاکید کرد: سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است. هر چه در داخل قدرتمندتر باشیم تیغ سیاست خارجی بهتر می برد. باید همگرایی داخلی را بالا برد. ما باید در سیاست خارجی سعی کنیم توان گفتمان سازی بین المللی داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در آیین رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» گفت: تخریب شخصیت امام و به تعبیر مقام معظم رهبری روایت نادرست، و البته در کنار روایت های درست، واقعیت هایی است که ما در صحنه اجتماعی با آن مواجه هستیم و اگر بی تفاوت از کنارش بگذاریم به تاریخ، امام و مخاطب مان ظلم کرده ایم؛ به ویژه به نسل جوان ظلم کرده ایم.
سخن در این است که چقدر می توانیم از عرفان به عنوان جان مایه حکومت و نظام و سیاست سخن بگوییم. آیا اصلاً سیاست این طاقت و تحمل را دارد که بتواند حقایق ملکوتی را در جان خودش داشته باشد و به حق این را به انتشار جهانی تبدیل کند؟ ظرفیت جامعه، حکومت و سیاست چیست و کدام است؟
یک تشخیص اساسی و حیاتی امام داد و آن این بود که این مسئله ی مهم را فقط ملّت ایران میتواند حل کند. این مسئله، صرفاً مسئله ی نیروهای مسلّح نیست. ولو نیروهای مسلّح بعد خب وضع بهتری پیدا کردند لکن این کار، کار ملّت ایران است، ملّت باید وسط بیاید؛ همچنان که ملّت ایران انقلاب را به پیروزی رساند، جنگ را هم ملّت ایران باید به پیروزی برساند. امام این را تشخیص داد و بر اساس آن عمل کرد و این حرکت عظیم مردمی را که حالا بعد یک اشاره ای خواهم کرد، به وجود آورد.
معادیخواه: «نگاه حضرت امام این بود که تا جایی که امکان دارد همه جامعه به حساب بیاید. تأکید بسیار امام بر اتحاد، وفاق و مردم، برای این بود تا کسی حذف نشده و کنار گذاشته نشود، مگر استثناهایی که صددرصد ضرورت دارد. متأسفانه آن فضا حفظ نشد و دائماً به سمت حذف های پی در پی رفتیم به صورتی که امروزه یک منبری می گوید: «مجمع محققین و مدرسین دمش را روی کولش بگذارد و از مملکت برود!» ما از آن فضا به اینجا رسیدیم».
حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، در بازدید از غرفه مؤسسه چاپ و نشر عروج سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: نظام اندیشه ای امام خمینی به معنای مجموعه ای از مبانی نظری و رفتاری امام که هویتی به نام «امام خمینی(س)» را وجود آورده است؛ طبیعتا هیچ جایگزین و بدیلی هم ندارد. یعنی ما نمی توانیم بگوییم به دلایلی مثل گذشت زمان می توانیم یک جایگزین پیدا کنیم. اندیشه امام هیچ جایگزینی ندارد؛ چون هویت نظام و انقلاب ما با اندیشه امام معنی پیدا می کند.
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در دو بخش ناشران عمومی و بین المللی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارد و بالغ بر ۸۰۰ عنوان از کتاب های امام خمینی(س) و آثار مرتبط با افکار، اندیشه و سیره حضرت امام را به ۲۵ زبان دنیا در این نمایشگاه عرضه کرده است.
حسین انتظامی معاون اسبق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «حضور» در حسینیه جماران گفت: امام خمینی(ره) در عصر خودشان امروزی ترین فقیه بودند. امروزی به معنای اینکه با اقتضائات روز، نسبت به متوسط جامعه مذهبی جلوتر بودند. چون در آن زمان که بحث شطرنج مطرح شد، متوسط جامعه مذهبی این را نمی پذیرفت. بعد از ایشان، دیگر چنین سنت شکنی هایی را ندیدیم.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.