مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
برای دیدار که انتخاب شده باشی، یک ترکش نقلی هم کافی است تا تو را به وصال برساند. سی و یکم خرداد ماه سال ۶۰ بود و تنها چند ساعتی به پایان بهار مانده بود که مصطفی چمران بهاری دیگر را تجربه کرد اما نه از جنس این جهانی اش.
روایت عکس، عنوان مجموعه جدیدی از پرتال امام خمینی(س) است که نسبت به گویا سازی عکس ها اقدام کرده و افراد و شخصیت های حاضر در زمان ملاقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران معرفی می گردند.
در مورد دکتر شریعتی به مناسبتهای مختلفی نکاتی از امام شنیده بودم. مثلاً یک بار گفتند کسی که به این زیبایی کتاب نیایش را نوشته چرا به کتاب مفاتیح حمله می کند؟ بعضی از آخوندهایی که کج اندیشند همین را وسیله قرار می دهند که مفاتیح به عنوان کتاب مقدسی است. گفتم خودتان می دانید که ایشان به مجموع مفاتیح و ادعیه های منقول از معصومین که دارای مضامینی بکر و سازنده روح باشد نتاخته، خیلی از چیزهایی که در مفاتیح مورد قبول شما هم نیست و ایراد دارد را نفی می کند.
در پی درگذشت حاجیه خانم فاطمه بهرامی، والده مکرّمه دکتر اسحاق جهانگیری و شهیدان والامقام یعقوب و محمد جهانگیری پیام تسلیتی از سوی دکتر علی کمساری منتشر شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری» یکی از یاران نزدیک و عضو دفتر حضرت امام(ره) در برنامه حضور با اشاره تأکیدات رهبر انقلاب بر استمرار خط و راه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: صحبت های حضرت آقا در مراسم امسال و صحبت های ایشان در سال گذشته که فرمودند امام روح جمهوری اسلامی است، صحبت های ایشان در طول سی و چند ساله بعد از امام، بیانگر این واقعیت است که اصلاً هویت و بقای جمهوری اسلامی و عزت ما در داخل و خارج از کشور و در تاریخ به این است که راه امام را خیلی جدی تر از گذشته بپیماییم و تعصب داشته باشیم و در مقابل برخی جوسازی ها و فضاسازی ها صحنه را ترک نکنیم و کوتاه نیاییم.
آیت الله جواد فاضل لنکرانی: امام در بین شاگردان خود، روحیه قیامت باوری را جا انداخته و تثبیت کرده بود؛ اینکه انسان هر کاری کند، هر حرفی بزند و فکری کند، باید اول ببیند که در قیامت چه جوابی دارم؟ امام این باور را در بین شاگردان خود نهادینه کرده بود و مرحوم والد ما واقعاً این گونه بود. اگر قیامت باوری در انسان ثابت شود و رسوخ پیدا کند، دنبال دنیا و مقام نمی رود.
رئیس دفتر نمایندگی موسسه در قم: از زمان اعلان فراخوان عمومی تا کنون بیش از یکصد و یازده اجازه نامه از امام خمینی(س) به افراد و شخصیت ها و یکصد و سی دستخط و سند به دبیرخانه همایش نکوداشت وکلای امام خمینی رسیده است.
محمد سروش محلاتی: اقیانوس مردم به عنوان «جمهوری اسلامی» آمدند و حضورشان یک روز در راهپیمایی و یک روز پای صندوق رأی بوده و ما این را پذیرفته ایم؛ و بعدا یک مفهوم و تفسیر مضیق از جمهوری ارائه بدهیم که شاید اکثریت این مردم را کنار بزند؟! این فروپاشی و ابطال «جمهوری اسلامی» است. این خطری است که وجود داشته و همچنان هم وجود دارد. وقتی ما می توانیم جمهوری اسلامی را بپذیریم و تحلیل کنیم که بدانیم از نظر اسلام، این جمهوریت چه نقشی دارد. اگر مثل کتاب انوارالفقاهه بحث کردیم و نقشی برای جمهور مردم ندیدیم، اصلا جمهوریت جمهوری اسلامی یک پوسته بی ارزش است. اگر خواستیم مانند امام مبنا مطرح کنیم، فرمودند تولی و تشکیل حکومت بستگی به رأی اکثریت جامعه اسلامی دارد.
آزادی زنان، موقعیت آنان و فعالیت های سیاسی و اجتماعی شان از جمله مسائل مهمی بود که خبرنگاران خارجی، به مطرح کردن آن در دیدار با امام می پرداختند. لوسین ژرژ، خبرنگار لوموند فرانسه به روایت دیدار خود با امام در نجف پرداخته است.
در سن چهل و دو سالگی، اولین بیانیه سیاسی خود را صادر کردند. در این بیانیه، حضرت امام ضمن بررسی و تحلیل اوضاع گذشته، حال و آینده مردم، قیام برای خدا را تنها راه اصلاح جهان عنوان کرده که آن، فلسفه بعثت همه انبیای الهی بوده است.
«امام و حوزه»، «استقلال سیاسی و اقتصادی حوزه های علمیه»، «حوزه مطلوب در نگاه امام خمینی(س)»، «جایگاه مرجعیت در دیدگاه امام خمینی(س)»، «دغدغه ها و نگرانی های امام خمینی(س) درباره حوزه»، «استقلال حوزه ها»، «صراط مستقیم روحانیت و راه های انحرافی پیش روی آن» و «آیت الله خمینی چگونه با امام خمینی(س) ملقب شد؟» از جمله مطالب شماره 104 نشریه حضور است.
غفلت و اهمال نسبت به امام بزرگوار و اندیشه ها و منش و سلوک اخلاقی و عرفانی او خسارت بزرگ و محرومیّت از یک ذخیره و منبع معرفتی و نورانی است. شخصیتی که از مفاخر اسلام و نمونه ای کم نظیر در تاریخ تشیع و سپهر روحانیت و حوزه های علمیه است. بخشی از این کم فروغی و بی اعتنایی ناشی از کژ روی و فاصله گرفتن از سیره نظری و عملی امام راحل و لازمه قهری این جدایی و ناهمروی است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری: آقای بنی صدر تا روزی که رئیس جمهور بود، امام به ایشان احترام می گذاشتند؛ آقای بازرگان و شخصیت های دیگر هم در جایگاه خودشان؛ و امام برای آن جایگاه احترام قائل بودند و این درس بزرگی است. به نظر من برای جامعه ما درس بزرگی است که به راحتی جایگاه شخصیت ها را در جامعه خراب نکنیم. بالاخره وقتی نظام مستقر هست، در موقع، برخورد می کند و به تعبیری افشا می کند و آنها را از کار برکنار کند ولی در موقعی که در مسند مسئولیت هستند، من معتقدم که باید مثل امام عمل کنیم.
باید تا وقتی حکومت اسلامی هست «اسلام» برای آن مهم باشد. البته پیاده کردن دین وظیفه علما هست، اما ابزارش مردم هستند. همین پدیده ای که متأسفانه و سوگمندانه در کشور وجود دارد و هیچ کس از متدینان هم راضی نیست، همین بحث بی حجابی و بد حجابی، به نظر ما حاکمیت اول از خانواده خودش شروع کند و بعد هم مردم؛ اگر بار روی دوش مردم گذاشته شود در حد وسیعی می تواند مداوا شود.
اینکه گاهی شنیده می شود برخی مسأله «عبور از امام» را مطرح می کنند یا ادعا می کنند که موضع حضرت امام در فلان واقعه موضع درستی نبوده است، یا امام را به یک سلسله روحیات مثل استبداد به رأی یا عدم توجه به مشورت ها متهم می کنند، ناشی از خلائی است که از ذکر و یاد ایشان در جامعه ایجاد می شود.
چرا این روزها در بخشی از فضای مجازی شاهد قضاوتهای نادرست و ناروا نسبت به امام خمینی هستیم؟ ریشه این مسائل چیست؟ چرا به دلیل نااگاهی یا اعتراض نسبت به روشهای غلط حکمرانی و کشورداری به نام اسلام و جمهوری اسلامی شاهد قضاوتهای نادرست نسبت به انسانی برجسته، عارف، مومن، فقیه و سیاستمدار هستیم؟
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.