در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حضرت امام(س) ابرمرد قرن حاضر و اسوه و الگوی سالکان راه خدای سبحان در عصر حاضر بود.او در طی قرون متمادی، برجسته ترین کسی است که در پرتو مکتب قرآن و عترت، هم در پهنۀ عرفان حماسی کامیاب بوده و هم در صحنۀ حماسۀ عارفانه ظفرمند است. مناجاتش مظهر عشق به معبود است و حماسه اش، سرشار از خشم مقدس و غضب مطهر. همانطوری که در نجوای با حق، پیشرو است، در جهاد با باطل نیز گوی سبقت را از همگان ربوده است.
مجموعه 17 جلدی یاران امام خمینی (س) در آیینه اسناد ساواک به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ظهر یکشنبه 20 اردیبهشت در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب رونمایی شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مقرر گردید، شناسنامه های کلیه اتباع ایرانی تعویض و شناسنامه های جدید با آرم جمهوری اسلامی جایگزین شود.
مسئول واحد خمین مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) گفت: نمایشگاه فرصت خوبی است تا نسل جوان با آثار امام و آثاری که در مورد امام است آشنا شوند، اما واقعیت قصه این است که امروزه جوانان به جای کتاب از ابزارهای اطلاع رسانی دیگری استفاده می کنند و آنچنان که باید و شاید با کتاب مأنوس نیستند. لذا باید فکری کرد.
حکومت اسلام... اداره اش براى رفاه مردم است، نظامش براى رفاه مردم است، رئیس جمهورش براى رفاه مردم است، نخست وزیرش براى رفاه مردم است، و محیط، محیط محبت. اگر ما موفق بشویم به اینکه اسلام را به آن معنایى که بوده است، به آن معنایى که بناى اسلام بر آن بوده، در خارج متحقق بکنیم... همه دوست و همه رفیق و با هم دوست و برادر. و من امیدوارم که یک همچو چیزى پیش بیاید و یک همچو حکومتى تحقق پیدا بکند؛ فقط آرزو نباشد، واقعیت باشد.
نخستین پیش همایش اجتهاد در اندیشه امام خمینی(س) در پژوهشکده امام خمینی در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی و آیت الله عباسعلی روحانی رییس پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداختند.
پرتال امام خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی با اشاره به مصادیقی از رویکرد اجتهاد مبتنی بر زمان و مکان در اندیشه امام خمینی، به تحلیل کارکردهای این رویکرد در نوآوری های فقهی و اصولی امام خمینی پرداخت و نقش آن را در مسیر اجتهاد در اندیشه امام خمینی توصیف کرد. مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی با تشریح نمونه هایی از اجتهاد در اندیشه امام خمینی از تأخیر در اجتهاد در اندیشه امام خمینی انتقاد کرد و گفت: اجتهاد در اندیشه امام سالها پیش باید انجام می شد
به یاد دارم یک بار امام در درس اخلاقى که در قم داشتند، فرمودند: «کسانى که قدم در راه سازندگى خود برمى دارند برایشان گاهى روزنه هاى نورانیتى پیدا مى شود و این روزنه هرچه بیشتر محافظت گردد، بیشتر مى شود.» پس از جلسه از امام سؤال کردم براى حفظ این حالت و نورانیت چه باید کرد؟ فرمودند: «آن حالت را باید با ارتباط با خدا و ذکر خدا حفظ نمود. انسان تا مى تواند باید به یاد خدا باشد»
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (سلام الله علیها) از افتتاح صحن اصلی حرم امام خمینی(س) همزمان با بیست و ششمین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب خبر داد.
علاوه بر اینکه اخوت اسلامى بین همه قشرها باید باشد، روحانیون یک تکلیف فوق اینها دارند. اگر یک روحانى پایش را کج بگذارد مى گویند «روحانیین این طورند»، نمى گویند فلان آدم... اگر یک روحانى خداى نخواسته، یک خطایى بکند... مى گویند روحانیون این جورى اند، مسئولیت، یک مسئولیت بزرگى است که یکى اگر پایش را غلط بگذارد این طور نیست که پاى خودش حساب بشود، پاى روحانیت اسلام حساب مى شود، شکست روحانیت اسلام است.
کمیته امور جوانان، فرهنگیان و دانشگاهیان شنبه نُه خرداد با عنوان امام، جوانان و دانشگاهیان (فرهنگیان)، ده خرداد با عنوان امام، نهضت علمی و خودباوری، یازده خرداد با عنوان امام، زنان دانشگاهی و تحکیم خانواده، دوازده خرداد با عنوان امام، وحدت اسلامی، همدلی و همزبانی، سیزده خرداد با عنوان امام، مهدویت و حکومت الهی، چهارده خرداد با عنوان امام، رهبری و ولایتمداری و در نهایت روز پانزده خرداد با عنوان امام، مردم و نهضت اسلامی نامگذاری کرد.
امام خمینی(س) پس از نگارش کتابهایی نظیر شرح دعای سحر، مصباح الهدایة الی الخلافة و الولایة، شرح چهل حدیث، سر الصلاة و آداب الصلاة، در فضای سال های دهه 1320 به نگارش کتاب کشف اسرار پرداختند که ردیه ای بر جزوه اسرار هزار ساله علی اکبر حکمی زاده می باشد.
حضرت امام در کلاس درس با حاج آقا مصطفی مانند سایر شاگردان برخورد می کرد. یادم هست حاج آقا مصطفی اشکال کردند امام پاسخ دادند. باز ایشان چندین مرتبه اشکال را ادامه دادند تا اینکه حضرت امام عصبانی شدند و گفتند: «آقا مطالعه کن، مثل سایر شاگردها مطالعه کن»
در این بیانیه، حضرت امام ضمن بررسی و تحلیل اوضاع گذشته، حال و آینده مردم، قیام برای خدا را تنها راه اصلاح جهان عنوان کرده که آن، فلسفه بعثت همه انبیای الهی بوده است. ایشان در ادامه، دلایل بدبختی مسلمانان و ملت ایران را تشریح می کنند و در قسمت دیگری، مسؤولیت سنگین علما و روحانیان را برشمرده و عواقب زیانبار غفلت سیاسی آنها را متذکر می شوند. در ادامه، ایشان صریحاً علمای اسلام و جامعه اسلامی را به قیام عمومی فراخواندند.
فداکاری و ایثار عقیله بنیهاشم هم در طول تاریخ مثال زدنی است؛ زینب کبری (س) وقتی احساس کرد مسئولیت بزرگ جهاد در راه خدا و پیکار و مبارزه با بی دینان به دوشش آمده است و در این راه باید از مال و منال و شوهر و زندگی و فرزند بگذرد، حتی اگر لازم شود از دادن جان نیز دریغ نکند، با کمال شهامت و فداکاری از خانه و کاشانه و شوهر و زندگی دست می کشد.
این رجل فاجری که خون عزیز ما را به زمین ریخت، تأیید کرد دین خدا را. یعنی خدا دین خودش را به او تأیید کرد. با ریختن خون عزیز ما، تأیید شد انقلاب ما. این انقلاب باید زنده بماند، این نهضت باید زنده بماند، و زنده ماندنش به این خونریزیهاست. بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا می کند. بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می شود. ما از مرگ نمی ترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید. دلیل عجز شماست که در سیاهی شب، متفکران ما را می کشید.
مافی اظهار داشت: توسعه شناخت اندیشه منور امام نسبت به جایگاه زن در خانواده و اجتماع از ارکان برنامه ریزی ما در کمیته بانوان به شمار می رود که این هدف از سه محور برخوردار است که تبیین و تفسیر موضوع مهدویت و تقارن بزرگداشت امام خمینی(س) با نیمه شعبان یکی از این محورها محسوب شده و خود به خود ما را به این مسیر رهنمون کرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.