امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
«انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه» اولین تألیف امام خمینی در اصول فقه می باشد که بخشی از اولین دوره تدریس خارج اصول ایشان است و توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، پس از رحلت ایشان در دو جلد منتشر گردید.
آیت الله سید حسن خمینی در دیدار با اعضای تحریریه پایگاه خبری «بیان فردا» تاکید کرد: به نظر من، عقلانی ترین روش اداره کشور، «دموکراسی اکثریت محور» است که از صندوق های رأی درمی آید و راه های دیگر، خطاها و هزینه هایی به مراتب بیشتر دارند. سوال بعدی این است که آیا هر چه از این روش در می آید، درست است؟ نه! راه حل چیست؟ این است که شما دوباره بیایید و دوباره با مردم صحبت کنید. شما بیایید نظر خود را بدهید تا مردم به شما رأی بدهند، اما، اینجا اشکال کاملاً وارد است که گروه هایی هستند که نمی گذارند این روش محقق شود.
یادگار حضرت امام آقای سید احمد خمینی در این باره تصریح میکنند: «حضرت امام به محض اطلاع اعلامیه ای صادر فرمودند و در آن اطلاعیه هیأت امریکایی را نپذیرفتند و به همه اعضای شورای انقلاب، هیأت دولت موقت و سایر مسئولین تذکر دادند که هیچ کس حق ملاقات با این هیأت امریکایی را ندارد.
شخص پرستی یک معضل اجتماعی ست که هم به خود شخص و هم به جامعه ضربه می زند. این را امام خمینی به خوبی می دانست و تمام تلاش خود را کرد تا با این مشکل مبارزه کند. سیره نظری و عملی ایشان نشان داد ممکن است کسی به اوج شهرت برسد؛ اما این دلیل نمی شود که شخصیتش مورد پرستش قرار گیرد. همه انسان ها قابل احترامند، ولی از هیچکس نباید بت ساخت. باید دانست که هر انسانی در هر جایگاهی که باشد احتمال اشتباه و خطا در وی وجود دارد.
اشغال لانه جاسوسی آمریکا در داخل کشور نیز با واکنش هایی بسیار متفاوت همراه بود که از جمله آنها که شاید مهمترین آنها هم باشد، استعفای دولت موقت بود هر چند که برخی از افراد دلایل دیگری را نیز برای استعفای دولت موقت برشمرده اند اما به نظر می رسد این موضوع یعنی تسخیر سفارت امریکا در تهران بهانه محکمتری به دست داد تا این مساله به وقوع بپیوندد.
به دنبال فرمان امام خمینی(س) طرح های مشترک سپاه و ارتش برای شکست حصر آبادان شکل گرفت. ساعت یک بامداد روز پنجم مهر ۱۳۶۰ رزمندگان اسلام عملیاتی را با رمز «نصر من الله و فتح قریب» آغاز کردند که پس از۲ روز به بار نشست و فرمان امام خمینی(س) مبنی بر ضرورت شکست حصر آبادن با موفقیت اجرا شد.
زمانی که امام در صحن بزرگ حضرت معصومه تدریس می فرمودند،هر روز بعد از درس به حرم مطهر حضرت معصومه(س) مشرف می شدند. این برای هر طلبه ممکن نبود. حتی من سراغ ندارم که مراجع بزرگ هم، هر روز به زیارت حضرت معصومه(س) مشرف بشوند.
امام حسن بن علی، معروف به امام عسکری(ع) فرزند امام هادی(ع)، مادرش حدیث یا حدیثه نام دارد. ابن الرضا لقبی است که امام جواد، امام هادی و امام عسکری(ع) به آن شهرت یافته اند. امام عسکری(ع) با اینکه در منطقه نظامی بود، در عین حال از راههای مختلف با شیعیان در ارتباط بود، گاهی پنهانی، گاه از طریق نامه نگاری و یا به کمک وکلای خود این ارتباط را حفظ کرده و به سؤالات آنان پاسخ می داد.
در پی درگذشت والده گرامی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد صادق صالحی منش پیام تسلیتی از سوی دکتر علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) صادر شد.
ولادت با سعادت امام حسن عسکری (ع) بر همگان مبارک باد
نشست علمی «تجلی خشم ملی در تسخیر لانه جاسوسی» به مناسبت ۱۳ آبان در پژوهشکده امام خمینی و انقلاب باسلامی برگزار می شود.
به دنبال انشعاب جمعی از اعضای جامعه روحانیت مبارز از این تشکل و ایجاد مجمع روحانیون مبارز، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی انصاری از اعضای دفتر امام که درباره رقابت های این دو گروه دچار حیرت و سرگردانی شده بود، در نامه ای خطاب به ایشان خواستار بیان نظر شده بود که بعدها پاسخ امام به درستی به "منشور برادری" شهرت پیدا کرد.
ملت عزیز برومند ایران و آذربایجانیان غیرتمند عزیز باید در این مصیبت های بزرگ، که نشانه شکست حتمی دشمنان اسلام و کشور و عجز و ناتوانی و خودباختگی آنان است، هر چه بیشتر مصمم، و در راه هدف اعلای اسلام و قرآن مجید بر مجاهدات خود افزوده و از پای ننشینید، تا احقاق حق مستضعفین را از جباران زمان بنمایند.
کتاب اربعون حدیثاً الامام الخمینی(قدس سره) چاپ سیزدهم توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد این کتاب 708 صفحه در قطع وزیری و جلد گالینگور روانه بازار نشر شد.
جایگاه نوجوانان و جوانان چنان ارجمند و رفیع است که در ایران اسلامی روز هشتم آبان ماه، به مناسبت شهادت نوجوان سیزده ساله بسیجی، محمدحسین فهمیده، روز نوجوان و بسیج دانش آموزی نامیده شده است.
نامه، ابزاری ارتباطی است که جهت انتقال اطلاعات و اخبار و یا مسائل دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. نامه با توجه به هدف نگارش آن، می تواند محتوایی سیاسی، ادبی و دوستانه داشته باشد. نامه های سیاسی امام، از آثار منثور مهم باقیمانده ایشان است که جزئی از اسناد انقلاب محسوب می شود. ایدئولوژی و تحصیلات حوزوی امام سبب شده که پاره ای از نامه های سیاسی ایشان، محتوای مذهبی و فقهی - حقوقی داشته باشد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.