در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
آیت الله موسوی بجنوردی ضمن بیان شیوه پیگیری و اجرایی کردن فرمان هشت ماده ای حضرت امام گفت: گاه پیش می آمد که به دلیل وخامت وضع و فوریت عزل یک مقام قضایی، متخلف را از رادیو اعلام می کردیم تا به سرعت جلوی روندهای مغایر قانون و فرمان هشت ماده ای گرفته شود. به هر حال، از نظر من فرمان هشت ماده ایی امام روح و امید تازه ای به مردم داد و جلوی بسیاری از تخلفات گرفته شد. جلوی کارهای غیرقانونی گرفته شد و همه ملزم شدند طبق قوانین مدون و قانون اساسی عمل کنند. بعد از این پیگیری و به واقع پس از صدور این پیام تاریخی روال امور تا حد زیادی رو به سوی قانون گرایی گذاشت و عدالت اجتماعی در جامعه ایران خودش را نشان داد و واقعاً روح تازه ای در ملت دمیده شد.
در دوران جوانی روح عرفان، اخلاق و معنویت متجلی شده و جوانان آماده پذیرش فضیلتها و ارزشهای الهی می شوند و زمینه های کمال طلبی در آنان بروز می کند.
امام خمینی (س) در پاسخ به این نامه حکم تاسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) را به فرزند گرامیشان ابلاغ نمودند و از این تاریخ موسسه فعالیت های خود را طبق اساسنامه آن که به امضای تولیت محترم -حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی- رسید، آغاز نمود.
صدای هلهله کشان رعب انگیزان با زمزمه یا حسین، یا حسین شاهدان گره خورده بود. چادر سیاه زنها حریم پیکر شهدا و مجروحین شده بود و نامحرمان از خدا بیخبر نفس خدایی شهادت خواهان را می رباییدند تا بار دیگر تاریخ نظاره کند که چگونه آزادگان با بدن پاره پاره به دیدار محبوب می شتابند.
رئیس جمهور محترم باید توجه داشته باشند که در پیشگاه مقدس حق واقع است و چیزی را نتوان از او- جل و علا- پنهان کرد، هر چند از خلق خدا پنهان باشد و در مقامی هستند که یک جمله او گاهی مؤمنی را ساقط کرده و متعهدی را از بین می برد و یا غیر صالحی را به مقامی که شایسته آن نیست می رساند؛ گاهی یک سخنرانی او جمهوری اسلامی و کشور را نور می بخشد و گاهی بعکس.
تظاهرات روز عید فطر با حضور میلیونی مردم، این نکته را عیان ساخت که رهبری نهضتی که آغاز شده و هر روز شعله های آن، زبانه بیشتری می کشَد، در دست روحانیان و به زعامت امام خمینی(س) است. این راهیپمایی عظیم و تظاهرات روزهای بعد، زمینه را برای وقوع حادثه خونین هفدهم شهریور فراهم ساخت و دست رژیم را بار دیگر به خون مردم، رنگین نمود.
مدیر قرآن وزارت علوم از برگزیده شدن ۵۰ مقاله از میان ۶۰۰ مقاله ارسالی به همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) خبر داد.
حجت الاسلام مسیح بروجردی گفت: شهید صدر می فرمایند خداوند احکامی مثل واجبات و مستحبات را جعل کرده است اما یک بخش هایی را جعل نکرده چون اقتضائات زمان متفاوت است. در این صورت آنها را به عهده پیغمبر(ص) یا ولی فقیه و به عبارتی آنها را به عهده خود بشر گذاشته است. به گفته شهید صدر حاکم اگر قانونی را جعل می کند محدود به الزامات الهی است اما نظریه امام(س) با ایشان تفاوت دارد؛ امام قسمت الزامیات را هم الزام نمی دانند.
سیزدهمین نشست شورای سیاست گذاری همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) به میزبانی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. این شورا، ۵ آبان ماه را به عنوان روز برگزاری این همایش بین المللی تعیین کرد.
من میل ندارم رادیو هر وقت باز می شود اسم من باشد مدتهاست که از این جهت متنفرم. راجع به خودم می گویم اگر قرار است عکس مرا بگذارید به جای آن عکس یک رعیت رابگذارید و زیرش بنویسید این رعیت چه کار مهمی کرده است. هر روز من یک مسئله ای را می گویم و هی تکرار می کنم که فلانی چه گفت این چه فایده ای دارد اما در هر گوشه کشور اگر اتفاقی افتاده باشد این خبر است و اخبار را برای مردم گفتن مفید است.
امام آقاى باهنر را خیلى خوب مى شناخت و عنایت ویژه اى به ایشان داشت. قبل از پیروزى انقلاب، دو اتفاق مهم افتاد: یکى وقتى که اعتصابها و تحصنها خیلى اوج گرفت، بنا بود گروهى این تحصنها را اداره کنند. قرار شد بعضى جاها اعتصاب نکنند؛ چون به مردم فشار مى آمد. کمیسیونى تشکیل شد که اینها را کنترل بکند؛ آقاى باهنر جزو این کمیسیون بود. اینجا کانون مدیریت بود و با امام ارتباط داشت.
معاون بین الملل مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) گفت: شهیدان رجایی و باهنر یاران صدیق حضرت امام(س) بودند که در آن شرایط سخت اوایل انقلاب نقش بسیار مهمی در خدمت به مردم ایفا کردند.
امام خمینی(س) که از برجسته ترین شخصیت های زاهد و وارستة عصر حاضر هستند، آن چنان در جاذبه ای از معنویات قرار گرفته بودند و با نزدیک شدن به عالم ملکوت، حقیقت باطن دنیا را یافته بودند که از مادیات دنیا آزاد و به دور بودند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.