امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در اجلاس کنشگران حوزه امام خمینی (س) خاطرنشان کرد: امروز نیز اگر بخواهیم به راه امام بازگردیم، باید به جوانان بازگردیم، با آنها سخن بگوییم، به آنها اعتماد کنیم و راه را برای شکوفایی استعدادهایشان هموار سازیم.
علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: ما نیاز داریم در حوزه تولید آثار مرتبط با امام جریان سازی کنیم. به هر حال ۵۵ درصد جامعه امروز ما شناخت با واسطه از امام دارد و باید اقناع شود تا همراه شود و با تعصب و شعار جذب نمی شود. مؤسسه را در فضای جدید تولید و بازتولید یاری کنید.
سید حسن خمینی در اجلاس کنشگران حوزه امام خمینی(س)، گفت: واقعا در حضور امام نمی شد غیبت کرد؛ اما آیا بر ما هم همین طور است؟! غیبت، تهمت و دروغ گویا در روزگار ما شرط مسلمانی هم شده است. گاهی تناسب ها را به هم می ریزیم و گاهی امور فرعی را اصلی جلوه می دهیم و چیزی که از مستحبات است را به واجبات تبدیل می کنیم؛ گاهی اوقات قسمتی از یک اصلی را فراموش می کنیم.
آیت الله سیدحسن خمینی گفت: یافتن پاسخ های جدید به مسائل جدید، نیازمند این است که خود امام(ره) را یک مکتب بدانیم و سپس اینطور در نظر بگیریم که روزگار و عصر ما سؤال جدیدی را طرح کرده است و ما به دنبال پاسخ های از پیش داده شده نیستیم. در این صورت، بر اساس ساختار و اندیشه یا مکتب و مبانی تفکر امام(ره) جواب روز را برای این پرسش جدید پیدا کنیم. اینجاست که افراد مختلف ممکن است براساس مکتب و اندیشه امام(ره) اجتهادهای مختلفی کنند.
اجلاس کنش گران حوزه امام خمینی(س) با عنوان «در مسیر آفتاب»، دوشنبه(۱۲ خرداد ماه) در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
آیت الله سید مجتبی نورمفیدی در نشست «امام خمینی، حوزه پیشرو و سرآمد و فقه کارآمد»، گفت: امام فرمودند «روحانیت تا در همه مسائل و مشکلات حضور فعال نداشته باشد، نمی تواند درک کند که اجتهاد مصطلح برای اداره جامعه کافی نیست». این نکته بسیار مهمی است که اجتهاد مصطلح برای اداره جامعه کافی نیست. این ریشه ها و دلایلی دارد. یکی از مشکلات اصلی آن همین عدم حضور فعال در مسائل و مشکلات است.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه تک تک مردم مسئول هستند تا اگر مسئولین پای خود را کج گذاشتند به آنها تذکر بدهند، اظهار داشت: هرگاه این دو رکن در کنار هم ماند، این ملت سعادت پیدا کرد و جاودانه شد. روزی که باید می جنگید با همین دو رکن جنگید، روزی که باید صلح می کرد با همین دو رکن صلح کرد، روزی که باید مذاکره کند با همین دو رکن مذاکره می کند و حقوق مردم را را می گیرد و روزی که باید ایستادگی کند باز با همین دو رکن ایستادگی می کند.
سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق نمایندگان مجلس با آرمان های حضرت امام خمینی (س) گفت: امام به حاج احمد آقا می گویند، من نمی گویم اگر مسئولیتی در نظام به تو واگذار شد، کناره بگیر. اما اگر فرد بهتری حضور داشت، بگذار او کار را بر عهده بگیرد. مشکل ما، «گم کردن واقعیات در دلمان» است. اگر دوست دیگری کار درستی انجام می دهد، بگذاریم انجام دهد.
مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی هر روز پیش از رفتن به محل کار خود اول سری به بیمارستان می زدند و احوال امام را جویا می شدند بعد به امور کشور می رسیدند.
خونین شهر پس از ۵۷۸ روز اسارت در سوم خرداد ۱۳۶۱ آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی بازگشت. برخی از نتایج عملیات بزرگ بیت المقدس عبارتند از: تلفات نیروی انسانی دشمن: اسیر ۱۹۰۰۰ نفر، کشته و زخمی ۱۶۵۰۰ نفر؛ آزاد شدن ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از اراضی جمهوری اسلامی از جمله مراکز مهمی چون شهر خرمشهر، هویزه و پادگان حمید و تأمین امنیت ۱۸۰ کیلومتر از خط مرزی
«من نه شاعر بوده و نه هستم؛ و نه دعوی آن دارم. اکنون که به سن کهولت رسیده و اگر فی المثل چیزی داشته ام ته کشیده...»، این جمله، بخشی از نامه ای است که امام به اصرار عروسشان نوشته اند.
غلامعلی حداد عادل در بازدید از غرفه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به خبرنگار جماران گفت: اگر نسل جوان بداند که امام چه خدمتی به این کشور کرده و کشور را از دست بیگانه در آورده و به دست خود ملت ایران داده، بزرگ و کوچک، زن مرد، آنکه امام را دیده یا ندیده، همه عاشق امام می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا درباره ایران گفت: کسی که ملت ایران را تحقیر می کند، خودش تحقیر می شود؛ به خصوص اینکه او بخواهد در مقابل ما کسانی را به رخ بکشد که رد خون خاشقچی هنوز از دامن آنها پاک نشده و خود نیز حامی قتل عام دهها هزار نفر از مردم فلسطین باشد.
مسعود پزشکیان جمعه (۲۶ اردیبهشت ماه) با حضور در مصلی امام خمینی (ره)، محل برگزاری سی وششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، از بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، بازدید کرد. در جریان این بازدید، رئیس جمهور، از غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) بازدید کرد.
علی لاریجانی، در بازدید از غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، کتاب را با زندگی مردم عجین دانست و گفت: ناشران و محققان باید به بررسی وجوه مختلف اندیشه امام بپردازند.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در نشست نقد و بررسی کتاب «امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان»، با تأکید بر اینکه امام تنها یک شخصیت تاریخی نیست، گفت: امام خمینی (س) شخصیتی تاریخ ساز و جریان ساز است که همچنان می تواند منشأ اثر در تحولات امروز و فردا باشد.
حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در بازدید از غرفه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به خبرنگار جماران گفت: اگر ما می خواهیم مبانی اندیشه های امام را در دسترس نسل جوان کشور و حتی جهانیان قرار بدهیم، اپلیکیشن های موبایلی، چه اندرویدی و چه ios، در اختیار آنها قرار بگیرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.