مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
سید حسن خمینی: مردم جمهوری اسلامی را مثل یک گوهر ناب در میان نسل های خود حفظ کرده اند و نشان داده اند که گله های خود را به این میراث امام و شهیدان سرایت نمی دهند.
امام خمینی در جمع گروهی از فارغ التحصیلان دانشکده افسری به هدف ابرقدرتها که ایجاد اختلاف بین قشرهای ملت است اشاره کرده و فرموده اند: آنها می خواهند که این کشور را یا هر کشور دیگری را که از آن می خواهند بهره بردارند، خود ملت را به یک طوری تسلیم کنند؛ نه اینکه ملت از بین بکلی برود. و چنانچه ملت با هم قیام کنند در مقابل تمام قدرتهای عالم، قدرتهای عالم به خودشان اجازه نمی دهند که با یک همچو ملتی مقابله کنند؛ برای اینکه آنها برای بهره برداری است؛ وقتی ملت همه مقابلشان ایستادند، برای آنها بهره برداری امکان ندارد.
اصول امام خمینی، یعنی؛ نگاه دینی-سیاسی او که در "فقه امام" متبلور است. و یعنی؛ سیاست داخلی امام که بر مدار "جمهوریت" است، و نیز سیاست خارجی او که "احترام به دنیا" بوده است، باید به جامعه بازگردد و حتما باز خواهد گشت.
مراسم رونمایی از کتاب جدید آیت الله سید حسن خمینی با عنوان «خطابات قانونیه»، با سخنرانی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، در پژوهشکده امام و انقلاب اسلامی برگزار شد. این کتاب تقریر درس سید حسن خمینی است که توسط دو تن از شاگردان او به نام های سید محمود صادقی و محمود شهیدی نگارش شده است.
در چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، دانشنامه امام خمینی (س) به تألیف گروه نویسندگان و به اهتمام سیدضیاء مرتضوی که توسط مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به چاپ رسیده در میان آثار شایسته تقدیر قرار گرفت.
دبیرکل حزب مؤتلفه گفت: اوایل انقلاب عده ای بحث حجاب اجباری را مطرح کردند که امام (ره) آن را نفی کرد. بعد امثال اکبر گنجی که الان فراری شده، وقتی از جبهه برمی گشتند به لباس مردم تیغ می کشیدند. سال ها بعد همین دوستان بعد از اینکه رأی آوردند، نشان دادند که نه مطابق خواست مردم و نه خواست نظام و نه قانون نمی توانند کار کنند.
حضرت امام که همواره بر وحدت و پرهیز از اختلاف تأکید داشت، وحدت همه ملت در مسیر اهداف متعالی پیش رو، وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت شیعه و سنی و ... نظریه وحدت طلبانه و همگرایانه را با تنوع و تکثر تشکیلات فعالان سیاسی ناسازگار ندیده و وقتی جمعی از روحانیون فعال در دوران مبارزات و دوران جمهوری اسلامی، تشخیص دادند با جدا شدن از تشکل جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز تهران را تشکیل دهند نه تنها با آن مخالفت نکرده و یا منافی با وحدت و اتحاد صفوف ندانست.
آیت الله سید حسن خمینی در مراسم تجدیدمیثاق فرماندهان و کارکنان نیروهای مسلح با آرمان های امام گفت: امام برای اولین بار در تاریخ، «جمهوریت» و «اسلامیت» را جمع کرد. پاسداری از این نهال در ابتدا وظیفه همه دلبستگاه این سرزمین است. استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلامیت و معنویت «با هم دیگر» باقی می مانند.
با تعیین شورای انقلاب که ماموریت داشت در درجه اول مراحل انتقال قدرت را دنبال کند، سردرگمی ارتشی ها و دولت نظامی بختیار بیشتر شد؛ سردرگمی زمانی بیشتر شد که امام دستور غیرشرعی و غیر قانونی بودن دولت بختیار را اعلام کرد؛ شورای انقلاب نیز برای ناکارآمد کردن دولت نیم بند بختیار و شورای سلطنت دست به یک ابتکار زد و شروع به اخذ استعفا نامه از سران رژیم کرد.
همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه برنامه «حضور» با دعوت از چهره های اثرگذار عرصه سیاست کشور در حسینیه جماران به واکاوی اندیشه های امام روح الله در حوزه های مختلف پرداخت. در برنامه دوم از این مجموعه، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری درباره نقش جوانان و نگاه امام خمینی (ره) به جوانان سخن گفت.
حضرت امام قبل از تشریف فرمایی شان گفتند که برای من جایی را انتخاب کنید که در جنوب شهر و یک جای عادی باشد؛ لذا مدرسه رفاه برای استقرار حضرت امام انتخاب شد؛ چون دارای خیابان های متعدد در اطراف برای رفت و آمد مردم بود؛ مکانی در جنوب شهر تهران بود؛ نزدیک مدرسه سپهسالار بوده و منطقه مذهبی محسوب می شد؛ و مهمتر از همه این ها مکان مناسب پس از سفارش امام بود. دولت موقت هم چهار روز بعد از ورود امام در این مدرسه انتخاب شد.
علی مطهری: در تشکیل دولت موقت انتخاب آقای مهندس بازرگان در درجه اول به پیشنهاد شهید مطهری بود. امام بر اساس اعتمادی که به شهید مطهری و شناختی که از مهندس بازرگان داشتند، این انتخاب را انجام دادند و ایشان را به عنوان نخست وزیر موقت معرفی کردند. برخی می گویند که تصمیم خوبی نبود اما به نظر من، تصمیم کاملا درستی بود. این کار باعث شد که غربی ها مانع کمتری در راه پیروزی انقلاب ایجاد کنند و انقلاب به راحتی پیروز شود. گروه آقای بازرگان تحصیل کرده بودند، برخی از آنها سابقه وزارت در دولت مصدق را داشتند و انتخاب بسیار خوبی بود. به نظرم بعداً برخورد خوبی با این ها نشد. به احتمال قوی اگر شهید مطهری در قید حیات بود، اجازه نمی دادند اینگونه به این ها ظلم شود.
آیت الله سید حسن خمینی در مراسم تجدیدمیثاق رییس و نمایندگان مجلس با آرمان های امام با اشاره به اینکه ظلم مضاعفی در رژیم پهلوی بود، افزود: انقلاب دین خودش به طبقه محرومین، که آن را به وجود آورد، ادا کرد. روستائیان که به مدد امکانات و توجهات انقلاب رشد کردند. البته طبیعتا دشمنان خارجی ما بیکار نبوده اند.
باهنر: امام واقعاً در دو سال پایانی عمر با برکتشان سه تا کار خیلی مهم انجام دادند که من هنوز هم معتقد هستم اگر یکی از این سه کار انجام نمی شد، اصلا معلوم نبود انقلاب چه سرونوشتی پیدا می کرد. و ممکلت به شدت به هم می ریخت. یکی اینکه آقای منتظری را عزل کردند. زمانی که امام (ره) آقای منتظری را عزل کرد. زمانی که او را عزل کرد شاید حتی یکی از نزدیکان امام هم به این کار راضی نبود. کار دومی که ایشان کردند، پذیرش قطعنامه بود. این شجاعت امام بود. یعنی امام که تا دو ماه قبل می گفت جنگ جنگ تا رفع فتنه در جهان و اصلاً این شعار امام بود که جنگ را تا آنجایی ادامه می دهیم که دیگر فتنه ای در جهان باقی نماند، یک عده از سپاه رفتند خدمت ایشان و گفتند که وضع جنگ اینگونه است و خوب هم نبود؛ که امام (ره) نامه نوشتند که من جام زهر را نوشیدم... آن نامه اولین بار در مجلس توسط آقاسید احمد خوانده شد. یعنی قبل از آن به رسانه ها نداده بودند.
مهدی فرهودی در خاطرات خود در کتاب خاطرات مبارزه و زندان صفحه ۹۶ نقل می کند: روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی درگیری های مردم با رژیم و دستگیری عوامل رژیم توسط خودِ مردم به اوج رسید. یکی از پادگان ها که مورد هجوم واقع شد پادگان لویزان بود. در آن شرایط من خودم را به پادگان لویزان رساندم و وارد اسلحه خانه شدم. از آنجا به پادگان عشرت آباد رفتم. آن زمان منافقین مشغول جمع آوری اسلحه بودند. من هم یک اسلحه و یک کلت گرفتم؛ فردای روزی که امام دستور فرمودند مردم اسلحه ها را تحویل دهند، آنها را بردم و تحویل دادم. مردم اسلحه ها را تحویل دادند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.