مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
هشدار سید حسن خمینی: اگر «گفت و گو» نکنیم کار به دعوا می کشد/ با وجود دعوا کشور صد سال عقب می افتد/ این طور نیست که یک طرف پیروز بیرون بیاید/ جامعه ای نیستیم که یک طرف صد درصد و طرف دیگر صفر درصد باشد
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در تجدید میثاق اعضای مجلس خبرگان رهبری با آرمان های امام خمینی(س)، گفت: در شرایطی که دشمنان همه امکاناتشان را در جنگ ترکیبی، شناختی و ادراکی فراهم کرده بودند که خدشه ای به این انقلاب وارد کنند، دچار یک اشتباه بزرگ محاسباتی شده بودند. این مردم ما را نشناخته اند؛ ممکن است مشکلات اقتصادی و مسائل دیگری داشته باشند اما هیچ گاه بیعتی که در بهشت زهرا(س) با امام بسته اند را فراموش نکرده اند. تعهدی که نسبت به خون شهیدان دارند جلوی دیدگان مردم است؛ مردم از این انقلاب دست بر نخواهند داشت.
در پی درگذشت والده حجت الاسلام والمسلمین حسین مستوفی پیام تسلیتی از سوی دکتر علی کمساری منتشر شد.
امام آن روز می دیدند که با وجود نگاههای تحجرگرایانه و همراه با تعصبات و جهالت ها که به نام دین مطرح شده و امروز برای ما روشن تر است، در آینده با مشکل مواجه می شویم.
در پی درگذشت سفیر سابق فلسطین در ایران پیام تسلیتی از سوی رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به خانم سلام زواوی منتشر شد. متن پیام بشرح ذیل است.
فهرستی از دغدغه ها و نگرانیهای امام خمینی درباره روحانیت را می توان در پیامی که به درستی به «منشور روحانیت» نام گرفت، پیدا کرد. دغدغه هایی که امام از آن به خون دلی یاد می کنند که از این بابت خورده اند.
مؤسسـه تنظیـم و نشر آثار امام خمینی قم در راستـای پژوهش در سیــره علمی و عملی حضرت امام خمینی(س) و نیز تکریـم از وکلای شرعی ایشــان در صـدد برگزاری همــایش نکوداشتی برای آنان است.
در راستای تبیین مبانی و اصول اندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) «نقش زمان و مکان در اجتهاد» -که به حق می توان آن را یکی از مهمترین مبانی نظری و عملی در سیره امام خمینی(ره) دانست- و تأثیرات آن در حیات فردی و اجتماعی انسان در این گفتگو مورد تبیین و بررسی قرار می گیرد. به همین جهت با آیت الله سید کمال حیدری که از متفکران و اندیشمندان جهان اسلام و صاحبنظر در علوم اسلامی و دارای تألیفات متعددی در علوم دینی است، پیرامون تبیین و بررسی این نظریه و تأثیرات آن، به گفتگو پرداختیم. ایشان در این مصاحبه، ضمن اشاره به دیدگاه های مختلف در این باره، و تبیین نظریه حضرت امام(ره)، به نکات بدیع و مهمی اشاره کردند که شما خوانندگان گرامی را به خواندن آن دعوت می کنیم.
عباس عراقچی در برنامه «حضور» در حسینیه جماران نسبت به اجرای پروژه بدنام سازی، امنیتی سازی و مشروعیت زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا هشدار داد و گفت: این بسیار خطرناک است. خطرناک به این معنا که منافع ما را تحت تاثیر قرار می دهد و ما باید مراقبت کنیم. دست صهیونیست ها در پشت این قضایا قرار دارد. آنها در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می گذارد و باعث کاهش همکاری های ما با کشورهای دیگر می شود؛ یعنی فضایی را به وجود می آورند که کشورها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند.
امام خمینی در دوران رهبری شان، بارها به مناسبت، پیرامون بعثت سخن گفته و تلاش کرد با تشریح ابعاد گوناگون این مسئله مهم، همگان را از اهداف و نتایج این رسالت بزرگ، آگاه کنند.
وقتی امام خمینی(ره) به نجف تشریف آوردند، گروهی می گفتند وی انگلیسی است؛ وقتی این حرف های نابجا را شنیدم، تصمیم گرفتم با ایشان همراه شوم و تا آخر ـ که امام خمینی(ره) به پاریس رفتند و من آمدم قم ـ این همراهی ادامه داشت.
«حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی» در برنامه حضور در حسینیه جماران گفت: باید اشتباهات خود را قبول کنیم. اگر عیبی هست، از جوانان بخواهیم راهنمایی مان کنند و قبول کنیم و انجام دهیم. جوانان ما فهیم و عاقل و تحصیل کرده هستند. اگر ما واقعاً صادقانه با آنان گفتگو کنیم و انتقادات آنان را بپذیریم و همدلی و هم زبانی با آنان داشته باشیم، این اعتمادسازی شکل می گیرد. باید یک فضای شفاف تر و میدان وسیع تری برای تحرکات همه پیدا شود و هرکسی که به نظام و اصول آن و قانون اساسی و مرزهایی که مرزهای ثبات و پایداری نظام است، وفادار است، میدان و مجال فعالیت و تلاش برایش فراهم کنیم.
گاهی اوقات می گویند امام خمینی انقلاب را با یک حدیث مربوط به ولایت فقیه و اجتهاد شخصی ایجاد کرد. این یک فکر بسیار اشتباهی است. امام انقلاب را براساس این فکر مطرح کردند که دین یعنی حکومت و چون این نگاه را به حکومت و دین داشت، انقلاب را ایجاد کرد. مدعای امام این است که «ارسال رسل و انزال کتب و تمام تشریع ها برای تشکیل حکومت بوده است».
امام از همان ابتدا زمانی که در نوفل لوشاتو تشریف داشتند و خبرنگاران از ایشان مصاحبه می کردند و می گفتند شما می خواهید برای زنان محدودیت ایجاد کنید و می خواهید زنان را به پستوها ببرید، می فرمودند زنان در اسلام ارزش دارند و عنایت اسلام به زنان بیش از عنایت به مردان هست و ارزش اینها بالاتر است و زنان باید در امور سرنوشت کشور خودشان مداخله کنند. هم می توانند رأی بدند و باید رأی بدهند و هم می توانند رأی بیاورند و کاندیدا شوند. یعنی ایشان از ابتدا با این برنامه آمدند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.