ششمین نشست از مجموعه نشست‌های «پنجاهمین سال آغاز نهضت امام خمینی(ره)» در ساختمان آرشیو ملی ایران برگزار شد.

به گزارش پرتال امام خمینی(س) به نقل از ایکنا، در این نشست که چهارشنبه، 28 فروردین‌ماه و با حضور اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از مورخان، متخصصان و علاقه‌مندان برگزار شد، هدایت‌الله بهبودی، روزنامه‌نگار و تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی به بررسی نقش و اهمیت اسناد ساواک در شناخت تاریخ انقلاب اسلامی پرداخت.

وی ضمن اشاره به پنج نشست گذشته، گفت: آنچه به عنوان اسناد ساواک و تحقیق در این زمینه شناخته شده، فعالیتی است که با گشایش مرکز بررسی اسناد تاریخی وابسته به وزارت اطلاعات و بایگانی سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) از اواسط دهه 70 به روی محققان، رونق گرفت.

بهبودی خاطرنشان کرد: انتشار اسناد، بخش زیادی از زوایای تاریخ ایران را روشن می‌کند. مراکز عمده اسنادی که اسناد آن‌ها به دست محققان می‌رسد شامل بخش‌های دیپلماسی و سیاسی ایران که وزارت امور خارجه متصدی آن است و اسناد اداری و امنیتی موجود در وزارت اطلاعات است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود، به ذکر انواع سند پرداخت و افزود: تلفن‌گرام‌ها، گزارش خبر، نامه‌ها، کشفیات، اطلاعیه‌ها، پوسترها و بازجویی‌ها از جمله مهمترین اسنادی هستند که می‌توانند به پژوهشگران کمک کنند، از مهمترین و برجسته‌ترین ویژگی این اسناد این است که از تمام نقاط کشور خبر داده و ما را در جریان اتفاقات سراسر کشور قرار می‌دهند.

این تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی ادامه داد: روزشمارنگاری، زندگی‌نامه‌نویسی، تدوین تاریخ عمومی کشور و تاریخ محلی از جمله کارکردهای گزارشها و اسناد است. در ادامه حاضران در جلسه سؤالاتی را مطرح و پاسخ های مرتبط را دریافت کردند.

. انتهای پیام /*