پرتال امام خمینی (س): نشست شورای فرهنگ عمومی استان مرکزی عصر امروز(چهارشنبه اول آذر ماه) با حضور رئیس و معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در بیت نماینده ولی فقیه در استان مرکزی برگزار شد.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در این نشست با اشاره به اینکه در آستانه آغاز ماه جمادی الاول هستیم، گفت: در ایام جمادی الثانی که همزمان با دی ماه است، امیدواریم بتوانیم برنامه های مناسبی به عنوان هفته خمین داشته باشیم و مباحثی که امکانش هست را انجام بدهیم. مثل همان کاری که در رابطه با شهادت پدر حضرت امام انجام دادیم و به خاطر کرونا نتوانستیم برنامه ها را درست کنیم.

وی یادآور شد: برای یک حادثه جزئی که دو، سه شیشه کیوسک بیت امام شکسته شد چه غوغایی به پا کردند. این نشان می دهد امام یک علم و پرچم است.

حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری نیز در این نشست با تشکر از حسن عنایت نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در خصوص این قضیه، گفت: با اتفاقات تلخ و ناگواری که روزهای اخیر در کشور به وجود آمده فکر می کنم اگر کسی ذره ای در ضرورت انجام کار فرهنگی تردید داشته، آن تردید هم برطرف شده است. اتفاقات رخ داده نشان می دهد که همه دستگاه های فرهنگی کشور بیش از این باید کار کنیم تا جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری طرح کردند به خوبی انجام شود.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی تأکید کرد: ما خوب جهاد تبیین را انجام نداده ایم و امروز باید تلاش کنیم تا اثبات شود حقانیت در کدام سوی این جبهه قرار دارد. طبیعتا هویت انقلاب ما با امام است و مقام معظم رهبری در سالگرد اخیر فرمودند که انگشت اشاره امام همچنان راهنما است. این نشان می دهد حرکت های فرهنگی ما هم باید بر مدار اندیشه امام شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه ما با دو آسیب روبه رو هستیم، تصریح کرد: یکی آسیب کسانی است که خودشان را در شرایط فعلی بی نیاز از اندیشه امام می دانند و دچار نسیان شده اند و یک عده ای که در همان مقطع توقف کرده اند. به نظرم هر دو اینها آسیب هایی است که موجب می شود حرکت انقلاب ما دچار انحطاط شود.

کمساری با اشاره به اینکه امروز صدای دهه ۸۰ و ۹۰ بالاتر از سایر نسل ها است، اظهار داشت: آنقدر سرعت چالش های بین نسلی زیاد بوده که خیلی از برنامه ریزان فرهنگی را دچار بهت کرده است. طبیعی است که نگاه، برداشت و بینش اینها تفاوت می کند و البته بیش از سایر گروه های سنی مورد طمع دشمنان هستند. اینها با اندیشه امام کمتر آشنا هستند؛ یک بخش به خاطر کم سلیقگی ها است و یک بخش هم به خاطر عدم آشنایی با ویژگی های نسل جوان است. در انتقال پیام نسل جوان باید زبان اینها را فهمید و اگر در انتقال پیام به زبان اینها دقت نکنیم زبان ما الکن خواهد بود.

وی ادامه داد: اتفاقی که در خمین افتاد اگرچه به لحاظ تعداد و حجم کوچک بود، ولی در رسانه های دشمن بزرگنمایی شد و این نشان می دهد که همچنان مرکز ثقل دشمنی ها امام است؛ و هر چیز و هر جایی که منسوب به امام باشد. لذا گفتیم حالا که دشمن بیت امام را هدف گذاری کرده برنامه های فرهنگی را با عزم جدی و صلابت بیشتر انجام دهیم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به برنامه های هفته فرهنگی خمین، اظهار داشت: علی القاعده اشراف و هدایت آیت الله دری نجف آبادی برای ما مغتنم است و حضور ایشان برای ما موجب دلگرمی است. ان شاء الله با کمک و هدایت ایشان این هفته به سمتی برود که برگ افتخاری در برنامه های مربوط به ترویج اندیشه امام باشد. ما هم در کنار مسئولین استان مرکزی هستیم و آماده همکاری هستیم.

امین عارف نیا نیز در این نشست گفت: مبنای پیشنهاد این بود که ما بتوانیم از فعالیت های فرهنگی مربوط به ترویج اندیشه امام تمرکززدایی کنیم. متأسفانه قالب برنامه ها با محوریت حرم امام و حسینیه جماران برگزار می شود و ما در استان ها شاهد برنامه های ملی نیستیم و لذا تصمیم گرفتیم برنامه هایی در سراسر کشور داشته باشیم و جمع بندی ما این شد که اولین برنامه فرهنگی را در زادگاه امام برگزار کنیم و مطلع برنامه ها را زادروز حضرت امام بگذاریم. این رویداد فرصتی برای تبیین شخصیت و ترسیم جلوه های رابطه امام با مردم است.

معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) افزود: پیشنهاد این است که یک هفته از ۲۳ تا ۳۰ دی ماه مجموعه ای از رویدادهای فرهنگی را در شهرستان خمین برگزار کنیم. به عبارتی معرفی و شخصیت امام یک وظیفه همگانی است و همه دستگاه های فرهنگی در این زمینه مسئولیت دارند و هر دستگاهی با توجه به جامعه هدفی که دارد باید نقش آفرینی کند. به همین منظور برنامه هایی را برای آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی برنامه ریزی کرده ایم.

وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که این هفته فرهنگی با حضور یکی از سران قوا افتتاح شود و در طول هفته نمایشگاه منتخبی از آثار نفیس هنری که توسط هنرمندان برجسته انجام شده از گنجینه مؤسسه در خمین به نمایش در می آید، یک نمایشگاه عکس از سیر زندگی امام برگزار می شود و نمایشگاه منتخبی از نامه های مردمی را خواهیم داشت. نمایشگاه منتخبی از اسناد مبارزاتی و دوران رهبری حضرت امام و همچنین نمایشگاه کتاب خواهیم داشت

عارف نیا با اشاره به پیش بینی کارگاه های هنری در طول این یک هفته، گفت: فیلم «فرزند صبح» که توسط آقای افخمی ساخته شده و بسیار کار ارزشمندی است که بیشتر به دوران کودکی حضرت امام می پردازد را پبیش بینی می کنیم، در خمین اکران شود. فیلم بانو قدس راجع به سیر زندگی همسر حضرت امام ساخته شده و پیش بینی کرده ایم که این فیلم را هم در آن یک هفته در معرض دید مردم خمین قرار بدهیم.

وی افزود: شب فرهنگی خمین، شب تجلیل از خانواده شهدای خمین و آیین تجلیل از خادمان مکتب امام را پیش بینی کرده ایم. مورد بعد نشست بازخوانی درس های امام خمینی(س) است. مقام معظم رهبری تأکید داشتند که گام دوم انقلاب نرم افزاری دارد که آن درس های امام خمینی است و درس های امام خمینی چیزی جز گفتار و رفتار امام نیست.

 آیت الله دری نجف آبادی در پایان این نشست گفت: بازنگری برنامه های مربوط به بزرگداشت امام کار حکیمانه ای بود و تمرکز در این کار صحیح نیست. همه استان در خدمت خمین است و ثانیا سعی کنید هزینه های شما حکیمانه باشد و تا جای ممکن سبک زندگی امام را در نظر داشته باشیم. امام خورشیدی است که برای آسمان ایران و اسلام مایه سربلندی هستند. شرایط ایجاب می کند که در عملکردها بازنگری کنیم تا میراث گرانبهای امام را حفظ کنیم و گسترش بدهیم.

وی افزود: نسل جوان و نوجوان از عظمت و آثار امام خبر ندارند. از زمان امام رضا(ع) تا کنون ایران چنین شخصیتی ندیده و امام را با شخصیت های سیاسی امروز دنیا نمی شود مقایسه کرد. بیت همسر حضرت امام و آیت الله ثقفی هم شجره با عظمتی است. واقعا امام نقطه ضعفی در زندگی ۹۰ ساله ندارد اما در عین حال دشمنان نکاتی را مطرح می کنند و لذا ما باید در فضای مجازی فعال باشیم. 

. انتهای پیام /*