پرتال امام خمینی(س): یادداشت ۵۶۷/ حسن هانی زاده*

از ویژگی های امام خمینی "رض" در دوران حیات پر برکت خود بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ که نقش تاثیر گذاری درحفظ ثبات سیاسی و اجتماعی ایران داشت تاکید آن پیر فرزانه بر ضرورت حفظ وحدت داخلی بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر یک از احزاب که قارچ گونه در عرصه های سیاسی واجتماعی ایران ظاهر شدند بر اساس گرایش های سیاسی خود تلاش داشتند تا قومیت هارا در برابر انقلاب نو پای اسلامی ایران قرار دهند. برخی مناطق دارای طبیعت خاص قومیتی و مذهبی تحت تاثیر تحریکات اینگونه احزاب شاهد در گیری های خونینی بود زیرا حضور احزاب سیاسی برای استفاده ابزاری از این قومیت ها ،به بروز شکاف وگسست ملی منجر شد. اما نگاه فرا بخشی وفرا قومیتی امام به همه اقوام ایرانی ،توطئه این احزاب را با نا کامی مواجه ساخت وامام با هدایت های پیامبر گونه وپدرانه وبا بهره گیری از خرد سیاسی بالا ،شکاف بوجود امده را به سرعت ترمیم کردند.

نقش قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای در تشدید گسست ها و تحریک گسل های قومیتی و مذهبی نیز کاملا پر رنگ بود تا جائی که این قدرت ها تلاش کرده بودند تا ایران را بر اساس شاکله های قومیتی تجزیه کنند. از سوی دیگر برخی از احزاب مدعی ملی گرائی در موضع گیری های خود تلاش کرده بودند تا ملیت رادر ترازی فراتر از گرایش های دینی قرار دهند وقومیت ها را به عنوان شهروندان درجه دو تلقی کنند.

اما نگاه فرا ملی امام نسبت به همه اقوام ایرانی به شکست تلاش های موازی احزاب ضد دینی و قدرت های فرا منطقه ای در راستای نهادینه سازی نگاه مرکز گریزی اقوام ایرانی منجر شد ویک وحدت گسست نا پذیر در سراسر ایران بوجود امد. بر ایند نگاه اسلامی وانسانی امام راحل به اقوام ایرانی ،در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران تجلی یافت وهمه اقوام صرف نظر از گرایش های مذهبی وقومی برای دفاع از تمامیت ارضی ایران به پا خاستند.

وجود هزاران شهید از اقوام مختلف ایرانی در جنگ تحمیلی برآیند تدبیر مدیریتی امام خمینی "ره" در هدایت جامعه متنوع ایرانی به سمت وحدت اسلامی بود زیرا ایشان به خوبی از شکننتده بودن تکیه بر هویت ملی صرف، اگاهی داشتند. فراتر از وحدت و انسجام داخلی ،مدیریت فرا گیر امام که بازخورد ان تا کنون نیزدر منطقه مشاهده می شود وحدت جهان اسلام بود .

این وحدت که امام از نخستین منادیان ان بود، توطئه رژیم بعث عراق وبرخی رژیم های مرتجع عربی برای تبدیل کردن جنگ رژیم صدام علیه ایران به جنگ عرب وفارس را با شکست مواجه ساخت. از دیگر هنرهای مدیریتی فرا ملی امام "رض" که امروز به عنوان یک الگوی مدیریتی پایداراسلامی مطرح است تاکید معظم له بر پرهیز از اختلاف افکنی بین مذاهب زیر مجموعه اسلامی بود. همین تاکید بر وحدت اسلامی بود که مساله فلسطین را که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک مساله فراموش شده بود از حاشیه به متن وارد ساخت وان را به یک موضوع انسانی واسلامی پر چالش فرا منطقه ای تبدیل کرد.

این موضوع هزینه های مالی، نظامی ولجستیکی قدرت های استکباری و رژیم صهیونیستی را بشدت افزایش داد وموازنه های منطقه ای را به سود ملت فلسطین وملتهای مسلمان تغییر داد. لذا در حوادث تاسف باراخیر ایران که در شکل گیری ان بیش از ۴۰ کشور و۱۰ نهاد امنیتی واطلاعاتی منطقه ای وفرا منطقه ای ونزدیک به ۲۶۰ شبکه اطلاعرسانی شرکت داشتند اموزه های وحدت بخش امام در حفظ انسجام داخلی کاملا تجلی یافت. همبستگی اقوام ایرانی در طرد اغتشاشگران واشوب طلبان از صفوف معترضان واقعی نتیجه تاثیر گذاری هنر مدیریتی وحدت افرین امام خمینی "رض" بود که اتحاد همه اقوام را برای همیشه در جامعه ایران رقم زده است.
*تحلیلگر مسائل بین الملل

. انتهای پیام /*