ویژگی ‏های عرفانی امام راحل

ویژگی ‏های عرفانی امام راحل

آری امام هم محیی دین شد و هم احیاگر عرفان؛ رموز دلدادگی و دلبری را از مکتب قرآن و خزاین غیبی اهل بیت علیهم‏ السلام آموخت، و مفاتیح غیبی را در سرّ الصلاة نجوا کرد و شریعت و طریقت و حقیقت را در مصباح الهدایه پیوندی دوباره داد.

شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
بررسی ریشه های تاریخی و زمینه های اعتقادی نهضت عاشورا

چگونه نهضت عاشورا به وقوع پیوست؛

بررسی ریشه های تاریخی و زمینه های اعتقادی نهضت عاشورا

امام حسین(ع) نه تنها خود، آگاهانه از شهادت استقبال کرد، بلکه می خواست یارانش نیز شهادت را آگاهانه انتخاب کنند، به همین جهت شب عاشورا آنان را آزاد گذاشت که اگر خواستند، بروند، اعلام کرد که هر کس تا فردا با او بماند، کشته خواهد شد. آنان نیز با توجه به همه اینها ماندن و شهادت را پذیرفتند.

جمعه, ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۹
نرم افزار جلوه های زندگی امام خمینی(س) رونمایی شد

پنجره ای دیگر به خانه گلین جماران

نرم افزار جلوه های زندگی امام خمینی(س) رونمایی شد

این بار پنجرۀ کوچک این خانه، دریچه ای به گلچینی از خاطره ها و آموزه های امام خمینی (س) است.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
تأثیر فرهنگ عاشورا و نمودهای عینی آن در اندیشه و زندگانی امام خمینی(س)

امام خمینی و تعالیم عاشورا؛

تأثیر فرهنگ عاشورا و نمودهای عینی آن در اندیشه و زندگانی امام خمینی(س)

امام(س) همۀ این رنجها و زخم زبانها، زندان و تبعیدها، خطرات و تهدیدها را تحمّل نمود و با جان و مال و آبروی خود در راه خدا و برای حفظ اسلام فداکاری کرد و در این راه، به جدّ گرامیش حسین بن علی(ع) اقتدا نمود؛ «حضرت سید الشهدا از کار خودش به ما تعلیم کرد که در میدان وضع باید چه جور باشد و در خارج میدان وضع چه جور باشد»

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۶
اصول فرهنگ و تعالیم عاشورا

مقاله از دکتر هاشم زاده هریسی:

اصول فرهنگ و تعالیم عاشورا

در یک کلام «قیام عاشورا تکلیف بود، تکلیف الهی» و حسین(ع) نیز به تکلیف عمل می کرد و کاری به شکست و پیروزی ظاهری نداشت و این خود از عالیترین و مقدسترین «تعالیم فرهنگ عاشورا» است.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
عاشورا در فقه

ارزیابی دیدگاه های امام خمینی(س) و دیگر فقیهان درباره قیام سید الشهدا؛

عاشورا در فقه

آنچه در عاشورا رخ داد از نظر زمینه ها، عناصر و عوامل شکل گیری و انجام آن، در بسیاری موارد منحصر به فرد است و به همین بیان، فرهنگ شکل گرفته ای از آن نیز هویتی ویژه دارد.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸
رفتارشناسی امام در قبال اشغال سفارت امریکا

رفتارشناسی امام در قبال اشغال سفارت امریکا

مخالفتهای امام خمینی(س) با امریکا و مواضع این کشور، به سال 1358 و پیام ایشان در این سال محدود نمی شود؛ بلکه باید به دو دهه قبل برگشت و از اوایل دهه چهل آن را مورد توجه قرار داد. از زمان شروع نهضت امام خمینی و بویژه ماجرای کاپیتولاسیون در سال 1343، مخالفتهای امام با دخالتهای امریکا در امور داخلی ایران آغاز شد.

چهارشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۷:۲۷
ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر شود

به مناسبت سالروز شهادت آیت الله قاضی طباطبایی؛

ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر شود

آیت الله شهید سید محمدعلی قاضی طباطبایی خطاب به حضرت امام خمینی(س) نوشت: ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر و مسلمانان به انجام وظایف دینی تواناتر باشند.

سه شنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
درسی از امام خمینی(س)

نگاهی به واقعه سیزده آبان 1358 از زاویه دید دیگر

درسی از امام خمینی(س)

استکبار که حاصل کبر و خود برتربینی و خویشتن بزرگ پنداری است، از آن رو که در زمینه تربیتی ناصحیحی زاده شده است، حاصلی جز سرکشی و طغیان نداشته و از قدمتی دیرینه در میان انسانها برخوردار است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۱
ماجرای تصرف سفارت آمریکا در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی

13 آبان در خاطرات یاران انقلاب/ 1

ماجرای تصرف سفارت آمریکا در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی

‏‏ادامه اشغال سفارت امریکا توسط دانشجویان، دولت امریکا را با شدیدترین بحران‏‎ ‎‏سیاسی چند دهه اخیر، روبرو کرد. آنها از یک طرف، با بازتاب گسترده این مسأله در‏‎ ‎‏جهان، روبرو بودند و از طرف دیگر، در جلب و جذب نظر مقامات ایران برای حل و‏‎ ‎‏فصل مسأله، عاجز و ناتوان به نظر می رسیدند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
دشمن شناسی امام

‏‏با استفاده از کلام امام‏ خمینی و اسناد لانه جاسوسی؛

دشمن شناسی امام

‏‏ ‏‏‏ابعاد وجودی حضرت امام، سرشار از‏‎ ‎‏برجستگیها و خصایص ممتازی است که هر‏‎ ‎‏یک به نوبۀ خود و به تنهایی کافی است تا از‏‎ ‎‏امام چهره ای استثنایی و سرآمد معرفی کند.‏‎ ‎‏یکی از این ویژگیها، فراست و دقت فطری‏‎ ‎‏امام در شناخت دشمن و حربه ها و‏‎ ‎‏راهبردهای اوست. ‏

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹
بحران در کاخ سفید

رویدادهای 13 آبان از پنجره کاخ سفید؛

بحران در کاخ سفید

«هامیلتون جردن» رئیس ستاد کارکنان کاخ‏‎ ‎‏سفید وقتی ساعت چهار و نیم صبح روز‏‎ ‎‏چهارم نوامبر 1979 (سیزدهم آبانماه‏‎ ‎‏1358) به وسیله تلفن از ماجرای‏‎ ‎‏گروگانگیری جاسوسان آمریکایی مطلع‏‎ ‎‏می شود با حالتی که لاقیدی او را نشان‏‎ ‎‏می دهد، خطاب به منشی مخصوص رئیس‏‎ ‎‏جمهوری می گوید: «این امید هست که مثل‏‎ ‎‏وقایع ماه فوریه گذشته، با دخالت دولت‏‎ ‎‏ایران، کار فیصله یابد و گروگانها آزاد شوند»‏‎

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۱
استکبارستیزی در ساحت اندیشه حضرت امام خمینی(س)

استکبارستیزی در ساحت اندیشه حضرت امام خمینی(س)

آرمان استکبارستیزی محصول تفکرات شخصی امام خمینی(س) نبوده و ریشه در عمق تعالیم اسلامی دارد و نه تنها ایشان بلکه تمامی کسانی که خود را پیرو راه اولیاء الهی و داخل در جبهه حق پرستان می دانند، موظف به ستیز با مستکبران هستند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
تسخیر سفارت آمریکا از زبان یادگار امام

13 آبان در خاطرات یاران انقلاب؛

تسخیر سفارت آمریکا از زبان یادگار امام

«خبر دادند که آقای بازرگان در اعتراض به حرکت دانشجویان استعفای خود و کابینۀ دولت موقت را نوشته – و ظاهراً – عازم قم می باشد. ساعتی به پخش اخبار سراسری بعدازظهر از رادیو نمانده بود. این اولین بار نبود که رئیس دولت موقت استعفایِ اعلام نشده می داد. با شناختی که از برخوردهای ایشان و دولت موقت داشتم، مطمئن بودم که این اقدام یک حرکت تاکتیکی برای گرفتن امتیاز و تحت فشار قرار دادن دانشجویان است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
چگونه 13 آبان جاودانه شد

اشغال لانه جاسوسی

چگونه 13 آبان جاودانه شد

برگزاری موفقیت‏ آمیز انتخابات مربوط به تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران و مشارکت گسترده مردم، امیدهای امریکا را در سرنگونی قریب‏ الوقوع نظام اسلامی، بر باد داد. جبهه دشمنی ها علیه انقلاب اسلامی با رهبری امریکا و مشارکت دول استکباری دیگر فعال تر شد. امریکا درصدد بود تا با استفاده از ستون پنجم خویش نظام اسلامی را درگیر مشکلات داخلی کند. گروهک های ضد انقلاب با استفاده از کمک های خارجی به سرعت سازماندهی شده و در گنبد کاووس و کردستان و دیگر مناطق دست به تشنج‏ آفرینی زدند. گروهک تروریستی فرقان، اندیشمند برجسته و عضو شورای انقلاب، علامه مرتضی مطهری را در تاریخ 12 / 2 / 58، آیت ‏الله‏ قاضی طباطبائی را در تاریخ 10 / 8 / 58، و دکتر محمد مفتح را در تاریخ 27 /9 / 58، حاج مهدی عراقی و پسرش را در تاریخ 4 / 6/ 58 و تیمسار قرنی رئیس ستاد ارتش را در تاریخ 3 / 2 / 58 ترور کردند و در ترور آقایان هاشمی رفسنجانی و موسوی اردبیلی ناکام ماندند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
آنچه مطرح است مبارزه بر ضد ظلم است

استکبار ستیزی از نگاه امام خمینی:

آنچه مطرح است مبارزه بر ضد ظلم است

مبارزه با ظلم و نفی استکبار، از اصول اساسی اندیشه مبارزاتی حضرت امام(س) بوده و همواره مورد تاکید قرار گرفته است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
مردم و افکار عمومی در اندیشه  امام خمینی(س)

دکتر محمد حسین جمشیدی

مردم و افکار عمومی در اندیشه امام خمینی(س)

شما مردم‏ شریف‏ ایران در جریان مبارزه با استعمار و استثمار پیروزی بزرگی به دست آوردید و توانستید با اتکال به خدای متعال و وحدت کلمه و مشارکت همه قشرها بر طاغوت زمان غلبه کنید. (صحیفه امام؛ ج 6، ص518)

شنبه, ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
صحیفه کامله سجادیه، نمونه کامل قرآن صاعد است

امام خمینی:

صحیفه کامله سجادیه، نمونه کامل قرآن صاعد است

صحیفه کامله سجادیه، نمونه کامل قرآن صاعد است و از بزرگترین مناجات عرفانی در خلوتگاه انس است که دست ما کوتاه از نیل به برکات آن است؛ آن کتابی است الهی که از سرچشمه نوراللَّه نشأت گرفته و طریقه سلوک اولیای بزرگ و اوصیای عظیم الشأن را به اصحاب خلوتگاه الهی می‏ آموزد.

پنجشنبه, ۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
کرامت انسانی در اسناد حقوقی اسلام

کرامت انسانی در اسناد حقوقی اسلام

کرامت ذاتی، حقی است طبیعی و خدادادی که آفریدگار هستی در نهاد و وجود تمامی انسان ها به ودیعت نهاده و همگان را از آن بهره مند ساخته است. این حق آمیخته با حکم بوده و قابل سلب و اسقاط و نقل و انتقال نبوده و احدی را یارای تعدی و تجاوز به آن نیست، مگر آنکه آدمی با ارتکاب جرائم و معاصی آن را از خویشتن خویش زدوده و سالبه به انتفای موضوع گردد.

دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۰
سید مصطفی خمینی عشق را شناخت

در روز یکشنبه نهم شهر ذی القعدة الحرام 1397 مصطفی خمینی، نور بصرم و مُهجَه قلبم، دار فانی را وداع کرد.

سید مصطفی خمینی عشق را شناخت

آنهایی که معظم له را از نزدیک می شناختند از تهذیب نفس و تعهد بالاو پارسایی عمیق ایشان سخن بسیار گفته اند. پاکدامنی در خروجی ایمان نهادینه شده است. ایمان نهادینه شده همان تقواست. تا کسی عاشق خدا نباشد نمی تواند به تقوا برسد.راستی چه چیزی جز عشق به خدا می تواند نیمه شب بستر گرم را رها سازد و با خدا خلوت کند و بانهایت خضوع و اعتقاد بگوید: هذا مَقامُ العائِذ مِنَ النّاِر؛

دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
گفتاری از آیت الله محمود قوچانی در باره حاج آقا مصطفی

آیت الله محمود قوچانی

گفتاری از آیت الله محمود قوچانی در باره حاج آقا مصطفی

یک الطاف خفیه‏ ای خدای‏ تبارک و تعالی دارد که ماها علم به آن نداریم، اطلاع بر او نداریم. (صحیفه امام؛ج3، ص235)

دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸
حقوق بشر

چکیده ای از مقاله مقایسه کرامت انسان در اسلام و اعلامیه حقوق بشر

حقوق بشر

کرامت و شرافت آدمیان به نژاد، ملیت و مانند این­ها نیست، بلکه به تقوای الهی و پرهیز از ظلم، ستم، تجاوز، حق ­کشی و تعدی و در مقابل متلبس شدن به ایمان، ایثار، عفو و گذشت در حقّ هم­دینان و هم ­نوعان است، تا جهانی ساخته شود زیباتر از آنچه که هست؛ جهانی امن مبتنی بر عدل و انصاف و ایثار و گذشت.

دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸
بررسی نقش قانون و قانون گرائی در جامعه در کلام امام(س)

بررسی نقش قانون و قانون گرائی در جامعه در کلام امام(س)

حضرت امام خمینی(س) به تبعیت از مشی و روش امام المتقین حضرت علی(علیه السلام) برای عمل دقیق به قوانین اسلام اهمیت خاص قائل می شد و خود اولین کسی بود که عامل به قانون بود.

شنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
نگاهی گذرا به آثار حدیثی حضرت امام خمینی(س)

نگاهی گذرا به آثار حدیثی حضرت امام خمینی(س)

توجه به اینکه در طول تاریخ کسانی بوده اند که جامع علوم معقول و منقول بوده اند، کمتر کسی همانند امام محدودۀ هر علم را حفظ نموده است، در وادی عرفان با استفاده از زبان عرفان به شرح و بسط مطالب پرداخته و در محدودۀ فقه و اصول با روش فقهی و اصولی به توضیح آن همت گماشته و در حدیث و شرح آن با زبان ویژۀ آن قلم فرسایی کرده است، بدون آنکه محدودۀ این علوم را با هم درآمیزد.

شنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۳
مروری بر تجلّی عرفان و اخلاق در انقلاب اسلامی ایران

مروری بر تجلّی عرفان و اخلاق در انقلاب اسلامی ایران

همان گونه که چهرۀ عرفانی شخصیت امام، راهنمای شناخت بارز ابعاد عرفانی انقلاب اسلامی ایران بود و امام با هشدارهای مکرّر، بیراهه رفته ها را به شاهراه عرفان و ارزش های معنوی سوق می داد و خود، سکان دار انقلاب در راستای اهداف عرفانی اش بود، می توان از این تجربۀ بزرگ چنین نتیجه گرفت که رهبری، چهرۀ تمام نمای معنویت و عرفان انقلاب و نظام اسلامی است.

چهارشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
روایت زائر حرم امام خمینی در عاشورای حسینی

روایت زائر حرم امام خمینی در عاشورای حسینی

عزاداری ایام تاسوعا و عاشورا در حرم امام (س) را دیدنی و متفاوت از مراسمهای دیگر دیدم. برنامه های رسمی در ساعتی معین و محدود مانند همه جا برگزار می شد ولی آنچه قابل توجه است برنامه های جانبی و به عبارتی برنامه های مردمی بود.

سه شنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱
کشتی نجات

محرّم و صفر است که اسلام را نگه داشته است.

کشتی نجات

ای حسین، ای فرزند شریفترین انسان، ای معشوق جانهای شیفتۀ حق و حقیقت و ای امید حیات پاکان اولاد آدم، داستان خونین تو در دشت سوزان نینوا، قرنها پیش از آنکه، چشم به این دنیا باز کنیم، به وقوع پیوسته است، چنین بود که ما گروهی از کاروانیان گذرگاه حیات پر معنی، به حکم جریان نظم زندگی در جویبار زمان، از دیدار جمال زیبای ربّانی تو و یاران بی نظیرت محروم گشتیم، آن یاران با وفایی که با شکوفایی درخشان ترین سعادت و فضیلت انسانی، چهره ای، برافروختند و با آن بال و پری که از اعماق جانشان روییده بود، در چند لحظه از تنگنای عالم خاک به اوج عالم پاک به پرواز درآمدند. افسوس که از تقدیم جان در آن طبق اخلاص که در آن روز خونبار جان 72 تن انسان کامل را به پیشگاه الهی عرضه کرد، محروم ماندیم.

چهارشنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
عرفان متعالی امام خمینی(س)، پرتوی از عرفان حسینی

عرفان متعالی امام خمینی(س)، پرتوی از عرفان حسینی

بزرگترین مشخصهٔ عرفان متعالی امام این است که آیینهٔ عرفان حسینی است. به نظر ما کشف این نکته کلید راز شناسایی شخصیت و نظام ارزشی رزمندگان و شهیدان انقلاب اسلامی و هنر و ادبیات مقاومت است. باید دانست که امام راحل براساس تاثیر و تاثر میان محب و محبوب، روح و شور عرفان حسینی را به نسل انقلاب دمیده است.

شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶
عزت بخشی و عزت آفرینی

عزت بخشی و عزت آفرینی

«عزت بخشی» و «عزت آفرینی» از مهمترین اهداف تربیتی پیامبران و اوصیای ایشان بوده است و هیچ نهضتی چون نهضت حسین(ع) قلبها را منقلب نکرده و عواطف را همسوی خود نساخته و روح عزت را در بشر ندمیده است.

چهارشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰:۴۰
صفحه 69 از 226 < قبلی | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | بعدی >