• اخلاق و عرفان
 روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

گفتگوی صریح و توصیه امام خمینی به نخست وزیر شاه: به وضع مردم برسید

گفتگوی صریح و توصیه امام خمینی به نخست وزیر شاه: به وضع مردم برسید

هر کس که مقام بالاتری دارد مسئولیت بیشتری دارد. حالا که شما نخست‏ وزیر هستید، مسئولیت شما با یک فرد عادی مساوی نیست. این کشور، نخست‏ وزیران فراوانی به خود دیده است. بعضی از این نخست‏ وزیرها خدمت کردند به مردم و در بین مردم، الآن هم حرمتی دارند، یک منزلتی دارند. بعضی ‏ها هم خیانت کردند. شما سعی کنید از آن نخست‏ وزیرهای «ملعون» نباشید؛ از نخست‏ وزیرهای «مرحوم» باشید.

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

قیام جهانی سالار شهیدان، حسین بن علی (علیه السلام) هرگز یک حرکت اعتراضی محدود به زمان و مکان نیست، بلکه معرّفی کامل برای مدل فکری-فرهنگی مکتب اسلام است. ضرورت اقامه حق و عدل و ستیز بی امان با سردمداران ظلم و جور از عمیق ترین تعالیم دین آسمانی اسلام و مکتب قرآن می باشد که...

ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف
به مناسبت نخستین مصاحبه رادیو و تلویزیونی امام خمینی در باره مسائل مختلف در نجف اشرف؛

ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف

مأموران امنیتی عراق خیابانی را که به منزل امام ختم می شد و همچنین کوچه ای را که منزل امام در آن بود به شدت کنترل می کردند. توسط یکی از فرنگیان به خبرنگاران اطلاع دادیم که در موقع ورود از مسیری حرکت کنند که تحت کنترل نیست؛ و قرار گذاشته شد که در کوچه ای از دورافتاده ترین کوچه های نجف با خبرنگاران ملاقات و از آنها خواسته شود که از درِ دیگر منزل امام که تقریباً آزاد بود وارد شوند.

انقلاب به روایت یاران (۱۴ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت یاران (۱۴ بهمن ۱۳۵۷)

روز شنبه ۱۴ بهمن جواد شهرستانی به حضور آیت الله خمینی رسید و استعفای خود را تسلیم ایشان کرد و آیت الله خمینی نیز وی را مجدداً به عنوان شهردار تهران تایید کرد...

فرودگاه مهرآباد به محاصره تانک ها درآمد

فرودگاه مهرآباد به محاصره تانک ها درآمد

در ساعات پایانی روز ۳ بهمن ۱۳۵۷ فرودگاه مهرآباد به محاصره ماموران فرمانداری نظامی تهران درآمد و نظامیان با تانک و زره پوش در اطراف فرودگاه مستقر شدند.

امام فرمودند: از این که واقعیات را به مردم بگویید ابائی نداشته باشید

امام فرمودند: از این که واقعیات را به مردم بگویید ابائی نداشته باشید

در گذشته در میان مقامات روحانی رسم بر این بود که تا سرحد امکان از بازگو کردن موضع گیریها و مخالفتها با مقامات دولتی در میان مردم خودداری می شد. گاهی ماهها میان مقامات دولتی و عالمان اسلامی نامه ها، تلگرامها و سخنانی رد و بدل می شد. و گاهی روحانیون تندترین و کوبنده ترین موضع گیریها را بر ضد خودکامگان به عمل می آوردند؛ لکن توده ها اصولاً از آن خبردار نمی شدند.

مروری بر رخدادهای انقلاب در دی ماه ۵۷

مروری بر رخدادهای انقلاب در دی ماه ۵۷

در طول یک سالی که مردم با تظاهرات اعتراض آمیز و اعتصابات گستردۀ خود، انقلاب اسلامی را پیش برده بودند؛ روز به روز بر آگاهی و قدرت روحی آنها و اعتقادشان به آزادی، استقلال و استقرار حکومت اسلامی، افزوده شده بود. به دنبال صحبت های امام در این روزها و تأکید ایشان به کمک به کارکنان اعتصابی شرکت نفت، از روز 1 دی، صندوقهایی جهت جمع آوری اعانه در اغلب مساجد و مراکز تجمع مردم دایر شده بود.

شعارهای مردمی در مهر ۵۷

شعارهای مردمی در مهر ۵۷

روزهای پایانی مهرماه ۵۷ در حالی سپری می شود که مردم تظاهرکننده در سراسر کشور، در شعارهای خود، فریاد «اللّه اکبر ـ خمینی رهبر» سر می دهند و «استقلال، آزادی ـ جمهوری اسلامی» را طلب می کنند و همین شعارها توسط خبرنگاران اعزامی به خبرگزاریهای بزرگ جهان مخابره می شود.

شرط جالب امام برای مصاحبه با فیگارو

شرط جالب امام برای مصاحبه با فیگارو

ازطرف رئیس جمهور فرانسه، پیام آوردند که اگر بخواهید در فرانسه بمانید حق صحبت کردن علیه دستگاه شاه را ندارید؛ حق مصاحبه هم ندارید. امام بلافاصله دکتر حبیبی را صدا کرد تا به آنها بگوید که: ما فکر می کردیم فرانسه کشور آزادی است.

بازخوانی حمایت گسترده علما از مرجعیت امام خمینی(س)

بازخوانی حمایت گسترده علما از مرجعیت امام خمینی(س)

حمایت گسترده علما و روحانیون از مرجعیت امام خمینی(س) و صدور بیانیه های متعدد به ویژه در مرداد ماه سال های ۴۲ و ۴۳ رویداد بی سابقه ای در تاریخ مرجعیت بود.

بازتاب های مردمی آزادی امام از زندان

بازخوانی گزارش های ساواک در تاریخ ۱۱ و ۱۲ مرداد ۱۳۴۲؛

بازتاب های مردمی آزادی امام از زندان

علی رغم تمامی تدابیر امنیتی پیش بینی ها و پیشگیری های دامنه دار و همه جانبه، هنوز ساعتی از آزادی امام نگذشته بود که خبر آن برق آسا در سراسر تهران انعکاس یافت و همانند بمب صدا کرد و تهران را تکان داد. مردم فداکار و وفادار مرکز، یکباره از جا کنده شدند و سیل جمعیت به سوی داوودیه سرازیر شد، راه تهران ـ داوودیه و تهران ـ قلهک به علت ازدیاد ناگهانی وسایل نقلیه و اتومبیل ها بند آمد و مسأله ترافیک آن، پلیس راهنمایی را با مشکلاتی روبه رو کرد.

شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی (س)

محمدکاظم تقوی

شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی (س)

شورای نگهبان در ساختار حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران، جزء مکمل قوه مقننه می باشد؛ شورایی مرکب از شش نفر فقیه عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز، به انتخاب مقام رهبری؛ و شش نفر حقوقدان در رشته های مختلف حقوقی، با معرفی رئیس قوه قضاییه و انتخاب نمایندگان مجلس؛ مصوبات نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از نظر عدم مغایرت با احکام اسلام و قانون اساسی، بررسی و اظهار نظر می کند. (اصل۹۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی)

صفحه 2 از 12 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >