پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۳:۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۳:۲
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۰
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۰
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۰
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۵
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۱
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰
در حوزۀ اندیشۀ سیاسی مسائلی چون حق، تکلیف، مسئولیت، حقوق و قانون از ارکان اساسی اندیشه به شمار رفته و مورد بحث بسیاری از اندیشمندان بزرگ بوده اند. اینگونه مسائل در نگرش امام خمینی(س) نیز دارای جایگاه مهمی است و لذا در جای جای مباحث خود به این موضوعات اشاره کرده اند.
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۸
سید مسعود آقایی
اساس گرایش به دین، نه «حیرت»، که این بن بست و محدودیت و این «غربت» و تنهایی است و هیچ گاه در دنیای ارتباطات و در دهکدۀ جهانی این نیاز فراموش نمی شود و در هنگام راز گشایی علم بر باد نمی رود. با این علم آدمی زودتر بن بست و محدودیت را احساس می کند و دیوار را تجربه می کند و به تولید دیگر می رسد واز عصیان و طغیان جدا می شود.
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵
احکام خوردنی ها و نوشیدنی ها از نظر فقهی، اصولا در "کتاب الاطعمة و الاشربة" (کتاب خوردنی ها و آشامیدنی ها) بیان می شود. حیوانات حلال گوشت و بازشناسی آن ها از اصناف حرام آن، از جمله مباحثی است که در این باب ارائه می گردد، لیکن محل بحث از طهارت و نجاست بدن، خون و فضولات (بول و مدفوع) حیوانات، باب دیگری است.
در باب طهارت و نجاست و در بیان چیزهای نجس، آمده است که:
1- سگ و خوک که در خشکی زیست می کند نجس العین و همه اجزاء و رطوبت آن نجس است؛ (مراجعه شود به تحریرالوسیلة؛ ج 1، کتاب الطهارة، فصل فی النجاسات)؛ 2- ملاک نجس بودن بول و مدفوع حیواناتی که نجس العین نیستند، حرام بودن گوشت و جهنده بودن خون آن ها؛ و معیار نجس بودن خون این حیوانات نیز تنها جهنده بودن آن است. (همان)؛
بر همین اساس ...
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰
بمناسبت هفتم تیر؛
... من گاهی فکر میکنم که از اولی که این نهضت شروع شد، که باید گفت مبدأش 15 خرداد بود؛ تا حالا هر قصه ای که واقع شده است و هر چیزی که ما از دست دادیم، آیا ما در ازایش دریافتی کرده ایم یا نه؟ مثلًا، آن وقتی که قبل از 15 خرداد که خوب، یک اجتماع کوچکی برای مخالفت با آن چیزهایی که آن وقت واقع شده بود [تشکیل] شد، آن وقت، چنانچه شاه مخلوع به ما یک روی خوشی نشان میداد، این انقلاب حاصل نمیشد. اگر قبول میکرد، ما مسائل خیلی بزرگی آن وقت نداشتیم...(صحیفه امام، ج15، ص:198- 205)
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵
در سیر سلوک و تهذیب ، از مهمترین مسائل بیداری نفس است، و این مهم بدون یاد آوری و تذکر به نفس فراهم نمی شود، امام (س) که راه رفته و راه بلد بوده اند در لابلای مطالب خویش برای ایجاد این بیداری چه به صورت دستور العمل و چه به صورت هشدار مطالبی را ارائه دادند، از جمله بحث تفکر، محاسبه نفس ، زیان نفس غیر مهذب، نیاز به اصلاح همیشگی ، لزوم شکستن طاغوت نفس و درون ، توجه به تهذیب در موارد مختلف زندگی، ...
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۳
اهمیت و جایگاه تعلیم و تربیت
اول مطلب این است که این جوانهای ما درست بشوند. این جوانهایی که در آتیه باید این مملکت را حفظ کنند، این مملکت را اداره بکنند، اینها باید درست تربیت بشوند و اصلاح بشوند.
صحیفه امام؛ ج 10، ص 439
پنجشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۸:۴۷
با حضور یادگار امام؛
یادگار امام در مراسم رونمایی از کتاب دوجلدی «اخلاق و مبارزه»: «اخلاق بدون شجاعت» مانند علم بی عمل است. مرحوم سید مهدی طباطبایی آن موقع که احساس می کرد باید سخن بگوید، می گفت و در مقابل امواج کوچک یا بزرگ و توهین و تهدید کم یا زیاد با نقطه اتکایی که به خدا داشت شجاعت را در وجود خود بارور کرده بود.
چهارشنبه, ۰۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶
شش روز پس از عزل بنی صدر
به دنبال سقوط بنی صدر، سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که با حمایت های بنی صدر کمال استفاده را برده و تشکیلات خود را گسترش داده بود، رسماً به فعالیت های تروریستی و اقدامات براندازی، دست زد. در رأس اهداف تروریستی منافقین، حزب جمهوری اسلامی و سران آن بود. فاجعه عظیم انفجار حزب جمهوری اسلامی و شهادت دبیرکل حزب آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از یاران رده اول انقلاب در ۷ تیرماه ۱۳۶۰ از جمله این اقدامات تروریستی است. اما تصمیمات سریع و قاطع حضرت امام در جایگزینی مدیرانی که از نظام گرفته شده بودند، منافقان را در رسیدن به اهداف خود و ایجاد تزلزل در ارکان نظام ناکام کرد.
چهارشنبه, ۰۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۸
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۰
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
در آستانه رونمایی از خاطرات حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی؛
آنچه از دوران زندگی ام فهمیده ام و تاکنون در ذهنم هست به سه بخش تقسیم کردم: بخش اول: دریافت ها اعم از گفته ها و جلسات با اشخاص، دیدارها و خواندن نوشتارها بود. بخش دوم: علی رغم علاقه به مدارج اجتهادی، به واسطه فشارهای اقتصادی به ناچار وارد مسائل اقتصادی شدم. دوره سوم: دوره اجرای دستاوردها اعم از مسائل علمی و مالی بود. اولین مسئله ای که خداوند کمک کرد؛ آن بود که تصمیم گرفتم رئیس نشوم؛ چون معتقد بودم با رئیس شدن، هم سقوطم نزدیک می شود و هم غرور آن، مانع از پیشرفت و درست کاری می شود. دستورالعملی اخلاقی در ذهنم بود که امام صادق(ع) می فرمایند: «کن ذنبا و لا تکن رأسا»؛ همیشه دنباله رو، سرکرده نباش.
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۰

سقط جنین، پایان یافتن بارداری است در هر مرحله ای که زندگی و حیات نوزاد جریان دارد. سقط جنین یا خود به خود و به سبب علل طبیعی و بدون نقش و دخالت کسی اتفاق می افتد و یا به واسطه دخالت و تأثیر عامل انسانی رخ می دهد که ممکن است غیرعامدانه نیز باشد.
خالق یکتا در قرآن کریم کشتن اولاد و قتل نفس محترم را در ردیف شرک به خدای متعال و ترک احسان به والدین و فواحش قرار داده و از آن ها نهی نموده و به اجتناب از آن ها سفارش کرده است. در آیه 151 سوره مبارکه انعام می فرماید:
قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّکُمْ عَلَیْکُمْ أَلاَّ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً وَ لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَکُمْ مِنْ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ وَ لاَ تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ مَا بَطَنَ وَ لاَ تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ ﴿151﴾
به بیان علامه طباطبایی قدّس سرّه در المیزان، حرمت اموری که در آیه فوق و آیات بعدی مورد نهی الهی قرار گرفته است مختص اسلام نیست بلکه در همه شرایع و عموم ادیان آسمانی حرام شمرده شده است. وی در ذیل کریمه فوق می نویسد: «تبین الآیات المحرمات العامة التی لا تختص بشریعة من الشرائع الإلهیة» (المیزان فی تفسیر القرآن، ج7، ص: 315)
...
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۸
سه شنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲