چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۷ - ۷:۴۵
چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۷ - ۶:۵۷
اُطْلُبُوا العِلْمَ مِنَ المَهْدِ اِلیٰ اللَحْدِ
تمام گرفتاری هایی که ما در این طول مدت تاریخ داشتیم بهره برداری از جهالت مردم بوده است. جهالت مردم را آلت دست قرار دادند و بر خلاف مصالح خودشان تجهیز کردند. اگر علم داشتند؛ علم جهتدار داشتند، ممکن نبود که مخرّبین بتوانند آنها را به یک جهتی که بر خلاف آن مسیری است که مسیر خود ملت است تجهیز کنند. علم و سواد است با آن جهتی که باید به او توجه کرد، که می تواند ملت را از همه گرفتاریها نجات بدهد.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱

سؤال فوق از سؤالات پرکاربرد و به اصطلاح مبتلابه است؛ مخصوصا در دنیای مدرن امروز که انواع و اقسام ماهی های بسته بندی شده, کنسرو ماهی و خاویار در بازار عرضه می گردد و چه بسا خریداران نسبت به حلال بودن آن دچار تردید می شوند. بسیارند کسانی که در مهمانی ها و رستوران ها با این مسأله مواجه می شوند و یا در کشورهای غیر اسلامی زندگی می کنند و یا بدان جا سفر می نمایند و با چنین مسأله ای برخورد دارند. به همین جهت روشن شدن ابعاد فقهی مسأله منشأ آثار عملی زیادی بوده و در راحتی زندگی مؤمنین و سلامتی آنان مؤثر می باشد.
...
از نظر فقهی و به فتوای امام خمینی س خوردن ماهی با دو شرط حلال می باشد:
...
به نظر ایشان احراز یکی از دو شرط فوق لازم و احراز دیگری لازم نیست. به این بیان که:
در حلال بودن خوردن ماهی احراز و اثبات فلس دار بودن آن لازم نیست و از این حیث اصل بر حلیّت است؛ و تنها در صورتی که بی فلس بودن محرز باشد خوردن آن از این حیث حرام می باشد. اما از جهت مذکّی بودن امر بر عکس است یعنی از جهت تذکیه، تنها در صورتی خوردن ماهی حلال است که تذکیه شدن آن ثابت و احراز شود و تا زمانی که مذکّی بودن ماهی احراز نگردیده است خوردن آن حلال نمی باشد زیرا اصل بر عدم تذکیه است.
به همین جهت در مواردی که در حلال و حرام بودن ماهی، کنسرو ماهی و خاویار شک و تردید پیش می آید باید ملاحظه شود که شک از چه ناحیه ای..
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۲
تسلیت؛
یادگار امام در پی درگذشت برادر گرامی حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مقدم، پیام تسلیت صادر کردند.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۴
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
مهدی حاضری
زندگانی مردان بزرگ می تواند الگو و اسوه و در حقیقت مدرسه ای باشد برای همگان تا از آن درس بگیرند و گفتار و کردار آنان منشأ اثر و آموزه ای برای همه رهپویان حق و حقیقت است. امام خمینی یکی از این بزرگمردان تاریخ و از فرزانگانی است که توانست در عصر فراموشی و مهجوری دین، انقلابی دینی برپا نموده و جهانی را متوجه دعوت خویش نماید. او شخصیتی بود که در عرصه های گوناگون علم و عمل و جهاد و مبارزه نقش برجسته ای داشت. از آثار بسیار برجسته علمی او کتاب «تحریر الوسیله» است که سیر تکوین آن از نگارش حاشیه بر وسیلة النجاة مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی تا تألیف و تدوین آن در تبعیدگاه ترکیه و تکمیل و چاپ و انتشار آن در تبعیدگاه نجف اشرف می تواند مدرسه ای برای طالبان علم و شیفتگان فقه باشد.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲
تازه های نشر در حوزه نشریات؛
فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی «حضور» با مطالب، مقالات و میزگردهای علمی، اجتماعی، تاریخی و هنریِ متنوع، ویژه بهار 97 منتشر شد.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۵۰
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۴
اهمیت مبارزه با بی سوادی بر کسی پوشیده نیست و کم و بیش تمام کشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندرکاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایرانِ باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۸:۰
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۷:۸
در اینستاگرام؛
یادگار امام: قهرمانی نوجوانان غیور ایران نشان می دهد که این مهم در مدیران ورزش به ویژه در میان مسئولان فدراسیون کشتی به خوبی مورد توجه است.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۶:۱۶
در دانشگاه مازندران؛
تفاهمنامه همکاری مشترک علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی با محوریت اندیشه و سیره امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در دانشگاه مازندران به امضای سرپرست معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و رئیس دانشگاه مازندران رسید.
سه شنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۶:۵
بیست و پنجم شوال مصادف با شهادت امام جعفرصادق(ع) ششمین پیشوای معصوم از نسل پیامبر خاتم(ص) است. در دوران حیات پربرکت آن حضرت شرایطی فراهم آمد تا خلوص و اصالت های مکتب محمدی(ص) پس از یک قرن انزوا، یک بار دیگر به آستانه باور و عقیده جامعه اسلامی بازگشته و به معرفی شریعت از منبع وحی اهتمام شود.
دوشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵
دکتر علی اکبر ایزدی فرد
از نظر امام خمینی باید در ارتباط با دیگران همواره نگاهی مثبت داشت و بر اساس آن به تربیت آنان اقدام نمود و نقاط ضعف را اصلاح کرد و در مورد جوانان می فرمایند: من در اینجا به جوانان عزیز کشورمان به این سرمایه ها و ذخیره های عظیم الهی و به این گل های معطّر و نو شکفتۀ جهان اسلام سفارش می کنم که قدر و قیمت لحظات شیرین زندگی خود را بدانید و خودتان را برای یک مبارزۀ علمی و عملی بزرگ تا رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی آماده کنید.
دوشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵
سخنرانی در جمع علما و روحانیون شیعه وسنی (میلاد حضرت مهدی «عج»)
دعوت به حق همراه با عمل به آن
امام صادق مثل آن آدمی که در معصیت غرق است مناجات می کند، برای اینکه می بیند خودش هیچ نیست و هر چه هست نقص است و هر چه هست از اوست. هر چه کمال است از اوست، خودش چیزی ندارد. هیچ یک چیزی ندارند، انبیا هم هیچی نداشتند. همه هیچ اند و اوست فقط، همه هم دنبال او هستند، همۀ فطرت ها دنبال او هستند، منتها چون ما محجوبیم، نمی فهمیم که ما دنبال او هستیم؛ آنهایی که می فهمند، آنها وارسته می شوند و می روند سراغ همان معنا.
صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۲۵۳
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸
مبارزه با مواد مخدر
اینها همه روی نقشه است. نقشه کشیدند که نگذارند این نهضت به ثمر برسد...
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۹
مبارزه با مواد مخدر
اصل قضیه مبارزه با فساد مطلقاً و با این قِسم از فساد که اعتیاد باشد، هیچ اشکال ندارد و مطلبی است که باید بشود، و باید هم دولت و اشخاصی که می توانند کمک کنند که این فساد برداشته بشود...
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴
مبارزه با مواد مخدر
از چیزهای مهمی که در این باب بوده همین قضیه مواد مخدر بود که با حساب مواد مخدره می آید، نه این است که یک قاچاقچی این کار را می کند، یا قاچاقچیهایی...
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲
مبارزه با مواد مخدر
هروئین و تریاک و مواد مخدر و مشروبات یک باب است که کسانی که عادی بشوند به اینها، دیگر از آنان کار نمی آید.
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶
علی رهبر
وقتی که مردم مغرب زمین به بهانۀ حذف مزاحمان حیات معقول خود، دین را کنار گذاشتند، در حقیقت آن دینی را که ساخته شدۀ متصدیان دین بود و ضد علم و پیشرفت و آزادی معقول و عدالت و کرامت ذاتی انسانی بود کنار گذاشتند و این جریان دربارۀ دین اسلام به هیچ وجه منطقی نیست، زیرا بدیهی است که مکتب اسلام که یکی از دو تمدّن اصیل تاریخ بشری را برای انسانیت به ارمغان آورده است محال بود که تمدن را بدون علم، سیاست، اقتصاد و حقوق به جهانیان عرضه کند.
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۹
برگی از صحیفه امام
حکومت اسلامی، حکومت خدمت است. پیغمبر اکرم خدمتگزار مردم بود با اینکه مقامش آن بود ولی خدمتگزار بود.
من با مردم ایران برادر هستم و خود را خادم و سرباز آنان می دانم.
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵
از سوی نمایندگی موسسه در استان اصفهان اعلام شد؛
نمایندگی موسسه تنظیم و نشرآثار امام خمینی(ره) در استان اصفهان دومین جشنواره نمایشنامه نویسی «روح الله» را با هدف اشاعه و ترویج اندیشه و سیره عملی حضرت امام خمینی(ره) و همچنین گرامیداشت مقام شامخ بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال جاری برگزار می نماید.
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۷
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
تازه های نشر در حوزه نشریات؛
فصلنامه اندیشه سیاسی با اهدافی چون آسیب شناسیاندیشه اسلام سیاسی، فرا تحلیل مطالعات اندیشه سیاسی امام خمینی و انقلاب اسلامی و نیز آینده پژوهی اندیشه اسلام سیاسی در جهان معاصر از سوی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شد.
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۲۷
بنا بر این: وقتی مشغول نماز هستیم و به هر دلیلی چیزی که سجده بر آن صحیح است مفقود می شود، اگر وقت وسعت دارد نماز را رها کرده و بعد از تهیه مهر و مانند آن، نماز را دو باره و از نو شروع می کنیم.
و اگر وقت نماز تنگ است پس بر لباسی که از جنس پنبه و کتان است سجده باید کرد و در نبود آن سجده بر لباس خویش که از جنس دیگر است؛ و در مرحله سوم است که نوبت به سجده بر پشت کف دست می رسد که اگر این هم ممکن نبود بر چیزهایی که از معادن به دست می آید باید سجده کرد. ...
یکشنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۱۵