ماجرای نامه امام به گورباچف

آیت الله جوادی آملی

ماجرای نامه امام به گورباچف

کل پیام دعوت به اسلام بود، این همان سیاستی بود که عین دیانت است و دیانتی که عین سیاست است. مسایل سیاسی مصطلح اصلاً در این پیام نبود.

سه شنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۷:۰
تفسیر سورۀ حمد از منظر امام و عرفا

دکتر سیدحسین سیدموسوی

تفسیر سورۀ حمد از منظر امام و عرفا

سورۀ حمد که به عنوان فاتحة الکتاب است، دارای اسامی ام الکتاب، ام القرآن، سبع المثانی، و ... می باشد. این سوره به لحاظ اهمیتی که دارد و در نمازهای یومیه تمامی مسلمانان واجب است قرائت شود، مورد توجه ویژه مفسّران قرار گرفته و از این جهت به تفسیر تک سوره ای آن پرداخته اند.

جمعه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
زنا با کودک از دیدگاه امام خمینی (س)

زنا با کودک

زنا با کودک از دیدگاه امام خمینی (س)

زنا با کودک، از مباحث فقهی است، که در باب زنا از آن بحث می شود. به اتفاق فقها اگر انسان بالغی که شریط زنای محصنه را ندارد، با دختر غیر بالغ زنا کند به صد ضربه شلاق محکوم، و اگر شرایط محصنه را دارا باشد اختلاف نظر وجود دارد، برخی معتقدند حدّ رجم جاری می شود، برخی دیگر معتقدند محکوم به صد ضربه تازیانه می شود.

چهارشنبه, ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۰
ویژگی های معنوی حضرت امام خمینی (س)

ویژگی های معنوی حضرت امام خمینی (س)

امام خمینی(س) نمونه کامل و مصداق بارز این سخن شریف امام صادق(ع) است که: «کونوا دعاة الناس بغیر ألسنتکم...»؛ ایشان در زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی و حکومتی خویش چنان زیست که گفته اش بر کرده اش پیشی نگیرد. همچنان که اجداد طاهرینش که رهبران مطلق بشریت می باشند چنین بودند.

شنبه, ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱:۴۶
سوم شعبان، روز طلیعه پاسدار و پاسداری از مکتب مترقی اسلام تهنیت باد

به مناسبت سالروز میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار؛

سوم شعبان، روز طلیعه پاسدار و پاسداری از مکتب مترقی اسلام تهنیت باد

روز ولادت با سعادت بزرگ پاسدار قرآن کریم و اسلام عزیز است. پاسداری که هر چه داشت در راه هدف اهدا کرد و اسلام عزیز را از پرتگاه انحراف رژیم طاغوتی بنی امیه نجات داد.

یکشنبه, ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۷:۵۷
حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسلام) در اندیشه امام خمینی (س)

محمدتقی دیاری بیدگلی

حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسلام) در اندیشه امام خمینی (س)

امام خمینی با الهام گیری از سیره و سنّت معصومان (علیهم السلام) و نیز فاطمه زهرا (س) بارهـا بر این موضوع تأکید ورزیده و آنان را بـه عنـوان الگـو و مقتـدا در رشـد و تعـالی معنـوی، زهـد و ساده زیستی، درگیری و دشمن ستیزی، تربیت و ساختن نسلی با معنویت و تقوا و دانش به همه ما به ویژه زنان با ایمان شناسانده اند.

شنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۰
 خصوصیات محسنین در قرآن

شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه

خصوصیات محسنین در قرآن

جمعه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۰
شرح دنیا طلبی در کلمات امام خمینی

برگرفته از نشریه حضور

شرح دنیا طلبی در کلمات امام خمینی

دنیاطلبی یکی از مهم ترین گرفتاری های بشر کنونی است. چنانکه در حدیث شریف آمده است که دوستی دنیا منشأ هر گناهی است. وقتی به رفتار خود و دیگران نگاه می کنیم، صحت حدیث مذکور را مشاهده می کنیم. برای به دست آوردن مال بیشتر دست به هر معصیتی می زنیم. دزدی، رشوه، احتکار، ربا، طمع، ذلت پیش بنده و صدها گناه دیگر از مفاسدی است که با دنیاطلبی انسان همراه است.

چهارشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۹:۳۲
امام خمینی و راهبرد اصالت تکلیف

محمد حسن سعیدی

امام خمینی و راهبرد اصالت تکلیف

امام امت ـ رضوان الله تعالی علیه ـ به خاطر نگرش جامع، عمیق و نظام واره ای که نسبت به مکتب حیاتبخش اسلام داشتند به خوبی توانستند با به کارگیری تعالیم، احکام و ارزش های اصیل دینی در عرصۀ مدیریت اجتماعی و استفاده ای به جا و به موقع از آن ها نمونۀ موفقی از توان مندی دین در ادارۀ ابعاد گوناگون حیات بشر را به نمایش بگذارند. استخراج و تعیین گزاره هایی که پشتوانه و معیار و ملاک سیاست گذاری ها و موضع گیری های ایشان بوده است و هم چنین تشریح مستندات شرعی آن می تواند تحلیلی از زیر پایه های یک نظام جامع اسلامی را از نگاه یک فقیه توانا و با تجربه و یک اسلام شناس سیاست مدار و نکته سنج به دست دهد. از جمله فرازهایی که به ویژه در اواخر عمر شریف امام به عنوان یک اصل در همه زندگی و در رفتار سیاسی ایشان مورد اشاره قرار گرفته، تاکید بر محوریت و اصالت تکلیف با قطع نظر از حصول یا عدم حصول نتیجه است، بدین معنا که انسان باید در هر حال بر مدار تکلیف شرعی زندگی کند و وقتی که به انجام یا ترک فعلی موظف شد بنابر تکلیف عمل نماید، خواه به نتیجه نایل شود یا نشود.

پنجشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۸
امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)

حجت الاسلام و المسلمین علی دوانی

امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)

امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.

جمعه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۸
شرح نفاق و منافقان در کلمات امام خمینی

یاسر جهانی پور

شرح نفاق و منافقان در کلمات امام خمینی

نفاق در تعالیم دینی به عنوان یکی از بزرگترین رذایل اخلاقی شناخته می شود که خود منشأ بسیاری از زشتی های دیگر است. شکی نیست که رذایل اخلاقی در هر مکان و هر زمان وجود داشته و خواهد داشت اما آن رذیله ای که در جامعه امروزی مان بیشتر از هر صفت زشت دیگری می بینیم، نفاق است. این مقاله به شکلی گذرا و مختصر به بررسی این صفت زشت اخلاقی با استفاده از آیات و روایات از دیدگاه امام خمینی می پردازد.

شنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰
نقش نهضت عاشورا در شکل گیری و تداوم انقلاب اسلامی ایران

نهضت امام حسین (ع) یک حرکت بزرگ فرهنگی است؛

نقش نهضت عاشورا در شکل گیری و تداوم انقلاب اسلامی ایران

استمرار انقلاب همچون دوران شکل گیری نیازمند روحیه شهادت طلبی، فداکاری و ایثار جمعی است. در حالی که در شهادت طلبی مبنا راحتی دیگران است. در رفاه طلبی اساس، راحتی و رضایت خود است. برای تداوم انقلاب باید دید در بردار شهادت طلبی و رفاه طلبی، میزان پراکندگی مردم ما در کدام بعد است.

دوشنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ - ۷:۰
امانت حکومت و مسئولیت در آموزه های دینی و بیانات امام خمینی(س)

امانت حکومت و مسئولیت در آموزه های دینی و بیانات امام خمینی(س)

از بزرگ ترین آفات یک نظام، عدم رعایت اهلیت ها در مدیریت است. مشکلی که پس از پیامبر برای جامعۀ اسلامی پیش آمد، به سبب عدم رعایت اهلیت بود؛ افرادی بر سر کار آمدند که شایستگی و کفایت لازم را برای ادارۀ امور نداشتند؛ به همین دلیل در اقامۀ حق کوتاهی کردند و سیره و سنّت پیامبر را به تعطیلی کشاندند.

شنبه, ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲
ایثار و فداکاری

دلیل جاودانگی نام و یاد امام خمینی (1)

ایثار و فداکاری

یکشنبه, ۰۲ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۲۷
حق طلاق برای زن از دیدگاه حضرت امام خمینی(س)

حق طلاق برای زن از دیدگاه حضرت امام خمینی(س)

زنهایی که می خواهند ازدواج کنند، از همان اول می توانند اختیاراتی برای خودشان قرار بدهند که نه مخالف شرع باشد و نـه مخالف حیثیت خودشان. می توانند از اول شرط کنند کـه اگر چنانچه مرد فساد اخلاق داشت، اگر بد زندگی کرد با زن، اگر بدخلقی کرد با زن، وکیل باشند در طلاق، اسلام برای آن ها حق قرار داده است.

چهارشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۹:۲۵
تعریف فقه از نگاه امام خمینی(س)

سید جواد ورعی

تعریف فقه از نگاه امام خمینی(س)

امام خمینی در تعریف خود از علم فقه، جایگاه آن را نیز روشن می کنند. «علم فقه» از نظر رسیدن به مقام قرب الهی و در رتبه بندی علوم -به اعتبار غایتی که دنبال می کنند - در رتبة متأخر از «علم به معارف» قرار دارد. مقصود از علم به معارف، آگاهی از جهان آفرینش، مبدأ نظام هستی و اسماء و صفات او، توحید، معاد و احوال قیامت، نبوت عامه و خاصه و امامت است که از آن ها به اصول اعتقادی یاد می شود و عرفان، حکمت و کلام عهده دار آن هستند.

یکشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱
5 مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در تهران

5 مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در تهران

گزیده ای از رهنمودها و سخنان حضرت امام خمینی (س) در خصوص نماز جمعه، اهمیت آن و وظایف ائمه جمعه

شنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۳۳
کرامت انسانی و حق شهروندی با تکیه بر اصول اسلام و دیدگاه امام خمینی(س)

کرامت انسانی و حق شهروندی با تکیه بر اصول اسلام و دیدگاه امام خمینی(س)

بیت الغزل اندیشه سیاسی امام خمینی(س) تأسیس حکومتی اسلامی بود که در آن کرامت، حرمت، شرافت وحیثیت شهروندان پاس داشته شود. در این اندیشه، همه چیز به مردم ختم می شود. کسانی که با عنوان محروم و مستضعف سال ها طوق فرمانبرداری توسط رژیم های گذشته ایران بر گردنشان گذاشته شده بود، در جایگاه واقعیشان به عنوان شهروند قرار گرفته اند.

شنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
برگرفته ای از سرّ الصلاة امام خمینی

برگرفته ای از سرّ الصلاة امام خمینی

نماز در بین عبادات، جامع ترین اظهار بندگی به درگاه خدا است و اهل معرفت برحسب مراتب خود، در نماز سفر معنوی دارند؛ از منتهای نزول عالم خاکی تا غایة القصوای معراج حقیقی روحانی که وصول به فناء اللّه است. نماز مقامات و مراتبی دارد و در هر مرتبه ای که مصلّی قرار دارد، نمازش با مرتبۀ دیگر فرق دارد؛ همچنان که مقامش با مقامات دیگر تفاوت دارد

دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
جایگاه حضرت عباس (ع) در زیارت معصومین (ع)

جایگاه حضرت عباس (ع) در زیارت معصومین (ع)

حضرت عباس(ع) از معدود غیر معصومینی است که مورد مدح حضرات معصومین قرار گرفته اند و از امام صادق(ع) زیارتنامه ای برای ایشان روایت شده است و در زیارت ناحیه مقدسه نیز به صورت اختصاصی بیانات بلندی در مورد ایشان وجود دارد و این به سبب غرق بودن ایشان در معرفت به ولایت است.

یکشنبه, ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
نهج البلاغه؛ شگفتی ‏هایِ سخن ‏وری و زبان ‏آوری

نهج البلاغه؛ شگفتی ‏هایِ سخن ‏وری و زبان ‏آوری

نهج البلاغه، چون خورشیدی تابان، پیوسته در سینه روزگار خواهد درخشید و راه هدایت را به جویندگان راستین حق خواهد نمود، و جان و دل تشنگان حقیقت را سیراب خواهد کرد. و هرگز غبار مه و تیرگی ابر، هر چه انبوه و دامن گسترده تر گردد، خورشید تابنده را از چشم های جوینده پنهان نتواند ساخت.

چهارشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
عید فطر

عید فطر

مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می ‏طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.

چهارشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۰
فلسفه حج در بیان حضرت علی (ع): حج بیت الله الحرام عصاره اسلام است

فلسفه حج در بیان حضرت علی (ع): حج بیت الله الحرام عصاره اسلام است

حج از مهم ترین فرائضی است که بر مسلمین قرار داده شده است. ائمه (ع) به طرق گوناگون بر اهمیت و جایگاه آن تأکید داشته اند و در این میان نهج البلاغه مستثنا نیست. کلمات و سخنان فراوانی از مولا علی (ع) در نهج البلاغه گزارش شده است که اهمیت و ضرورت این فریضه را در اسلام بیان می دارد.

پنجشنبه, ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۸:۲
«زن و عرفان» حضرت فاطمه زهرا ـ سلام الله  علیها ـ مظهر انسان کامل

دکتر منظر سلطانی

«زن و عرفان» حضرت فاطمه زهرا ـ سلام الله علیها ـ مظهر انسان کامل

انسان موجود متحرک است از مرتبۀ طبیعت تا مرتبۀ غیب، تا فنا بر الوهیت؛ برای صدیقۀ طاهره این مسائل، این معانی حاصل است، از مرتبۀ طبیعت شروع کرده است، حرکت کرده است، حرکت معنوی، با قدرت الهی، با دست غیبی، با تربیت رسول الله (ص) مراحل را طی کرده است تا رسیده است به مرتبه ای که دست همه از او کوتاه است.

دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
وحی و نبوّت و رهیافت عرفانی امام خمینی رحمه الله

برگرفته از مجموعه آثار 5 ـ امام خمینی و اندیشه های اخلاقی ـ عرفانی

وحی و نبوّت و رهیافت عرفانی امام خمینی رحمه الله

امام رحمه الله بر این اعتقاد است که بعد از مقام واحدیّت، توسط تجلّی اسم اعظم الهی «عین ثابت» انسان کامل، یعنی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ظاهر و خلق شد که آن عین ثابت، مظهر و تجلّی اسم اعظم الهی است. وجود آن، اولین ظهور در نشئۀ اعیان ثابته است که در حقیقت، به تعبیر امام رحمه الله عین ثابت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله کلید کلیدهای خزائن الهی است.

دوشنبه, ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۸:۵۵
تاریخی ترین سند مبارزاتی امام خمینی در کدام کتابخانه نگهداری می شود؟

تاریخی ترین سند مبارزاتی امام خمینی در کدام کتابخانه نگهداری می شود؟

در سن چهل و دو سالگی، اولین بیانیه سیاسی خود را صادر کردند. در این بیانیه، حضرت امام ضمن بررسی و تحلیل اوضاع گذشته، حال و آینده مردم، قیام برای خدا را تنها راه اصلاح جهان عنوان کرده که آن، فلسفه بعثت همه انبیای الهی بوده است.

دوشنبه, ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۷:۱۲
امام سجاد (ع) و تحریفات مربوط به ایشان در آثار شهید مطهری

امام سجاد (ع) و تحریفات مربوط به ایشان در آثار شهید مطهری

این فرزند بهترین بندگان خداست . این است آن پرهیزکار پاک پاکیزه مشهور

یکشنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
دفاع مشروع از دیدگاه امام خمینی و فقهای شیعه

فاطمه محمودی

دفاع مشروع از دیدگاه امام خمینی و فقهای شیعه

دفاع حکم ضروری عقل بوده، تمامی جوامع دینی و غیردینی بدان ملتزم بوده اند، لذا قدمتی به درازای خلقت آدمی داشته است. و در تمامی مکاتب حقوقی جهان نیز جایگاه خاص خود را داشته، به عنوان یک اصل پذیرفته شده است. در این مقاله به این مسأله پرداخته شده است که تعریف دفاع مشروع چیست؟ و دفاع مشروع از دیدگاه فقه شیعه چه می باشد؟ و امام خمینی رحمهُ الله در مباحث مختلف دفاع مشروع چه دیدگاهی دارد؟‏

یکشنبه, ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴
مفاهیم و معانی عدالت در نگاه امام خمینی(س)

مفاهیم و معانی عدالت در نگاه امام خمینی(س)

در نگاه امام خمینی حکومت و تشکیل حکومت یک وسیله و ابزاری برای تحقق عدالت در جامعه و جلوگیری از انحراف و پرورش نفوس آدمیان و تهذیب آنها می باشد و عدالت در این معنا به اخلاق و معنویت پیوند تام و تمام دارد و اصولاً عدالت بدون انگیزه و قصد الهی معنا نخواهد داشت.

یکشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲
 تألیفات اخلاقی ـ عرفانی امام خمینی (س)

تألیفات اخلاقی ـ عرفانی امام خمینی (س)

اگر کسی بخواهد تسلط کامل بر مشرب عرفانی امام رحمه الله و سفارش ها و رهنمودهای اخلاقی ـ عرفانی آن بزرگوار داشته باشد، حداقل باید آشنایی اجمالی با کتاب های عرفانی ایشان داشته باشد و آن ها را مطالعه کند؛ لذا معرفی آثار اخلاقی ـ عرفانی آن حضرت ضروری به نظر می رسد.

یکشنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸