مجله نوجوان 77 صفحه 19
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 77 صفحه 19

مغز مصنوعی دانشمندان ، نخستین قسمت منطقه ای مغز را که تراشه ای از جنس سیلیکون و شبیه بخش کنترل کنندۀ حافظه ، خلق و خو و آگاهی است را به صورت آزمایشگاهی تهیه کردند . به گزارش خبرگزاری رویترز ، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی این تراشه را برای اجرای کار های منطقۀ موسوم به هیپوکامپ ساخته اند که امید می رود در آینده به افرادی که مغز آنان صدمه دیده است کمک کند . این تراشه ابتدا در مغز موش و سپس سایر حیوانات از جمله میمون آزمایش می شود . مغز ساده با کره اصل این غذا ایرانی است و مدّت زمان طبخ آن 30 دقیقه است . مواد لازم مقدار لازم مغز گوساله 4 عدد کره 100 گرم سرکه دو یا سه قاشق غذاخوری پیاز متوسط خرد کرده یک یا دو عدد نمک و فلفل به مقدار کافی مغز را در آب سرد می اندازیم ، پوست و رگ و ریشۀ آن را به دقّت می گیریم ، سپس مغز را می شوییم و مقداری آب به طوری که روی آن را بگیرد در ظرف محتوی مغز می ریزیم و پیاز و سرکه و کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم و می گذاریم ده دقیقه تا یک ربع بپزد ، بعد آن را در صافی می گذاریم تا آبش گرفته شود و دقّت می کنیم که مغز له نشود و در عین حال که دو قسمت می شود شکل خود را نیز حفظ کند . قطعات مغز را در ظرف نسوز قشنگی قرار می دهیم . کره را قطعه قطعه می کنیم و روی مغزها می گذاریم و ظرف را نیم ساعت در فر با شعلۀ ملایم قرار می دهیم تا کرۀ آب و مغز کمی برشته شود ، بعد ظرف را از فر بیرون می آوریم و کمی جعفری خرد شده روی مغز می پاشیم و اطراف آنرا با حلقه های لیموترش تزئین می کنیم . غذا آماده است .

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 77صفحه 19