
شرایط خاصّی باشند؟»
ایشان پاسخ میدهد:«حداقل سن مورد نیاز برای اهدای خون 17سالگی و حداکثر آن 65سالگی است. یعنی تمام افراد زیر هفده سال یا بالای 65 سال به خاطر موقعیت خاص جسمیشان، از اهدای خون باید پرهیز کنند. جدای از شرایط سنّی ، شرطهای مهم دیگری از جمله سوابق بعضی بیماریها مثل بیماریهای قلبی، عروقی، ریوی و یا کلیوی نیز از جمله شرایطی هستند که دارندگان این نوع بیماریها باید برای سلامت خودشان و استفاده کننده از خون اهدایی آنها، از اهدای خون جداً پرهیز کنند. البته بد نیست این را هم بگویم که تمام خونهای اهدایی پس از اهدا، به دقت مورد آزمایشهای مختلفی قرار میگیرند. حتی در بعضی از مواقع، بنابر تشخیص متخصصان این سازمان، خون اهدایی به دلیل بیماری خون اهدا کننده، یا سایر مورادی که میتواند از خون، یک واکنش خطر ساز پدید آورد، مجوز انتقال پیدا نمیکند و تنها جهت اطلاع اهدا کننده ، شرح دقیق آزمایشات به او اعلام میشود.»
میپرسم:« کسانی که علاقمند به اهدای خون هستند باید به چه مراکزی مراجعه کنند؟»
خانم دکتر میگویند:« تمامی مراکز سازمان انتقال خون ایران در سراسر کشور آمادۀ پذیرش داوطلبان واجد شرایط اهدای خون هستند. در ضمن واحدهای سیّار این سازمان هم به صورت دورهای با استقرار در ادارهها ، مراکز پر رفت و آمد و میدانهای شهر ، از
انواع اولیه اسکوترها به نوعی ساخته شده بود که راننده روی آن میایستاد. این اسکوتر که شبیه رورواک بچههاست در سال 1916 ساخته شد و موتور آن در جلو قرار داشت.
مجلات دوست کودکانمجله کودک 144صفحه 14