ابولفضل درخشنده : بیشتر کتاب هایی که درباره حضرت امام خمینی (ره ) نوشته شده اند تنها به یک بعد از شخصیت ایشان پرداخته اند و به نوعی آن را پررنگتر جلوه داده اند در صورتیکه امام شخصیتی چند بعدی دارند به طور مثال اقتدارو کلام محکم و استوار ایشان در مقابله با دشمنان یک بعد و ملاطفت و مهربانی با کودکان بعد دیگری است در یک مطالعه کلی متوجه می شویم که بیشتر نویسندگان در آثار خود تنها به یک جنبه از شخصیت حضرت امام (ره) پرداخته اند. البته آثاری که در حوزه ادبیات داستانی با موضوع حضرت امام (ره) پدید آمده باشند انگشت شمار هستند و بیشتر کتاب هایی که در این زمینه منتشر شده اند مقاله یا مستند نگاری هستند. به عقیده من نویسندگان ما جرات نزدیک شدن به شخصیت امام (ره) را ندارند و نمی توانند در آثار داستانی از تخیل خود در رابطه با امام(ره) استفاده کنند چون با برخوردهای مختلفی مواجه می شوند که این موضوع را می توان در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد و جای بحث بسیاری دارد.

ادبیات داستانی از جمله مواردی است که می توان از جذابیت آن برای معرفی شخصیت و زندگی و منش حضرت امام (ره) به نسل جدید و جوان کشور استفاده کرد که این مقوله مورد غفلت واقع شده و به عقیده من در حق امام (ره) جفا شده است.

تفکر حضرت امام(ره) در آثار داستانی جاری است

حسین فتاحی : به اعتقاد من در حوزه ادبیات داستانی معاصر کشورمان درباره حضرت امام(ره) آثار ارزشمندی تا به حال توسط نویسندگان مختلف خلق شده که متاسفانه بسیاری از آنها فرصت معرفی به نسل جوان‌تر را نیافته‌اند و اغلب این آثار حتی تجدید چاپ هم نشده‌اند که باید در این زمینه حتماً تجدیدنظر شود. البته این موضوع به مسائل مختلفی مثل مسئله چاپ و نشر و توزیع کتاب در کشور ما هم بستگی دارد که متاسفانه در این بخش‌ها هنوز مشکل جدی وجود دارد. با این حال، به نظر من نویسندگان وظیفه اصلی خود که همانا پرداختن به مسئله تفکر و اندیشه حضرت امام(ره) است عمل کرده‌اند و ما اکنون شاهد آثار ارزشمند بسیاری در این زمینه هستیم. به نظر من بسیاری از نویسندگان به طور مستقیم به زندگی و شخصیت حضرت امام(ره) نپرداخته اند، اما در بررسی آثار این گروه از نویسندگان به راحتی می‌توان تفکر و اندیشه بنیانگذار انقلاب اسلامی را دید و این از نظر ادبی قابل قبول‌تر است چون تاثیرگذاری به مراتب بیشتری دارد.


نویسندگان جوان نیاز به شناخت بیشتری دارند
سارا عرفانی : بسیاری از نویسندگان جوان هنوز با آراء و اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) به طور کامل آشنا نشده‌اند و اگر ما خواهان خلق آثار قوی‌تر در این زمینه هستیم، باید فضایی را فراهم کنیم که نویسندگان بتوانند به راحتی در این زمینه فعالیت کنند. از جمله این اقدامات می‌تواند برگزاری جشنواره‌های مختلف ادبی و فراخوان‌های گوناگون برای خلق آثار در این زمینه باشد. فعالیت در حوزه‌های ادبی اگر به صورت خودجوش باشد، آثار به مراتب قوی‌تری خلق خواهد شد، اما در مواردی مثل پرداختن به موضوع‌های مهمی مانند مسئله زندگی و شخصیت امام خمینی(ره) اگر نهادهای مربوطه تلنگری به خلوت نویسنده‌ها بزنند، اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد

. انتهای پیام /*