در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
مصطفی محدثی خراسانی در نشست خبری جشنواره شعر یاد و یادگار با بیان اینکه عده ای سئوال می کنند که چرا هنوز باید از امام(س) شعر گفته شود گفت: حضرت امام شخصیتی آرمانی و فرازمانی داشتند و جهان، تازه متوجه ظرفیت هایی شده است که در ایشان وجود دارد و می توان پیرامون آن اظهارنظر کرد.
حضرت امام نقل می فرمودند که آن مردک انگلیسی وقتی صدای اذان را شنیده بود، پرسیده بود: این چی می گه؟ گفته بودند که دارد اذان می گوید، پرسیده بود که این اذان که به سیاست انگلیس کاری ندارد؟ گفته بودند: نه، کاری نداره. آن مردک هم گفته بود: حالا که به سیاست انگلیس کاری نداره، آن قدر بگه تا خسته بشه.
از آنجائی که نه وسیله النجاة دربردارنده همه ابواب و فصول فقه امامیه بود و نه عروة الوثقی؛ امام در پی نوشتن کتابی در بردارنده تمامی ابواب فقه شیعه بود که این توفیق به هنگام تبعید به ترکیه اتفاق افتاد.
گرت پور تر، نویسنده آمریکایی که به تازگی کتاب وی با نام بحران غیرضروری در باره روند ایجاد بحران بر سر برنامه هسته ای ایران به فارسی ترجمه شده است، در مصاحبه با محسن رفیق دوست، وزیر سپاه و مسئول تدارکات نظامی ایران در زمان جنگ تحمیلی، به زوایای پنهانی از چرایی تلافی نکردن حملات شیمیایی عراق و کار نکردن روی ساخت سلاح هسته ای پرداخته است.
فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: امام خمینی(س) نگاه خاصی به کشاورزی داشتند و این امر را اساس توسعه کشور می دانستند.
مسئله فرهنگ و آموزش و پرورش در رأس مسائل کشور است. اگر مشکلات فرهنگی و آموزشی به صورتی که مصالح کشور اقتضا می کند حل شود، دیگر مسائل به آسانی حل می گردد. صدماتی که کشور ما از فرهنگ رژیم شاهنشاهی خورده است قابل مقایسه با ضررهای اقتصادی و غیره نبوده است.
در روز ۲۳ مهر ۱۳۶۱ آیت الله عطاالله اشرفی اصفهانی، امام جمعه وقت کرمانشاه توسط یکی از عوامل سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در محراب نماز مورد سوءقصد قرار گرفت و به شهادت رسید.
سیاست ورزی صادقانه و مدیریت خیرخواهانه، ظلم ستیزی و مبارزه با ستم، عدالت ورزی و دادگستری، قانون گرایی، ترویج عملی و نظری مساوات و نفی امتیازات ویژه، آگاهی بخشی از روی صدق و راستی و پرهیز از نفاق و سوء استفاده از بی خبری مردم، دوری از عوام فریبی و دستاویز قرار دادن مقدسات برای پیشبرد مقاصد منفعت طلبانه و... و موارد بسیاری دیگر در آثار امام خمینی(س) درباره حضرت علی علیه السلام مطرح شده است.
از نجف نیز کاروانی شامل حدود 80 دستگاه ماشین که سرنشینان آن را علما و روحانیون و تعدادی از مردم نجف تشکیل می دادند در قریه «خان نص» در 80 کیلومتری کربلا به استقبال امام آمدند. شهر نجف به مناسبت ورود امام جلوه دیگری داشت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ر دیدار حزب ملی استان تهران، ضمن انتقاد از انحصار طلبی برخی جریانات سیاسی در کشور تاکید کرد: امام راحل همیشه بر حضور همه اقشار مردم و با سلایق مختلف سیاسی در صحنه های اجتماع تاکید می کردند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: بیش از 110 مقاله به دبیرخانه همایش ملی تبیین اندیشه های سیاسی و اجتماعی امام(س) رسیده است که سرانجام تعداد 60 مقاله برای داوری پذیرفته شد.
بازار ایران را دارند الآن چپاول مى کنند که یک مقدارى اش را خرج این جشن مفتضحانه بکنند، باقى اش را هم خودشان مصرف کنند یا مأمورین مصرف کنند. سرمایه هاى مردم و مسلمین بیچاره را صرف این مى کنند و از بودجه خودِ مملکت چقدرها، چقدر میلیون ها، دهها میلیون خرج یک همچو ملعبه اى، یک همچو مضحکهاى مى کنند. براى چه؟ براى هواى نفس. همین که گفته بشود که ما آنیم که جشن گرفتیم.
در یکی از جلسات درس سیدی را کنار دست خود دیدم که روی زیلو نشسته بود در حالی که باید در کنار منبر می نشست. به من گفتند این سید آقای خمینی است. ایشان شخص بسیار متواضعی بودند. در صورتی که باید در بالای مجلس می نشستند اما در کنار سایر افرادی چون بنده نشستند و من به خاطر تواضع و فروتنی ایشان به وی ارادت پیدا کردم.
ابعادی نظیر ظلم ستیزی، عدالت پیشگی، اخلاص در عمل، بی اعتنایی به مظاهر مادی، پرهیز از دنیاخواهی، دوری از تشریفات، تواضع و فروتنی در رفتار با مردم، ساده زیستی و ... به خصوص دقت و توجه ویژه در مورد بیت المال همگی در آینه وجود صاف و صیقل داده شده خمینی از پرتوهای وجود تابناک حضرت علی بازتاب های دم به دم و سازنده ای داشت که در صورت عمل درست به آن، راه هرگونه کژی و انحراف اجتماعی بسته می شد و فضای خوبی ها رخ می نمود.
نشست هم اندیشی شورای هنرهای تجسمی و گرافیک، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با حضور «حجت الاسلام والمسلمین کمساری» معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و چند تن از اساتید برجسته این حوزه برگزار شد.
حداقل در یک مورد، امام خمینی(س)، احکام حکومتی را بگونه ای متفاوت از معنای مصطلح در فقه شیعه به کار برده اند. در کتاب ولایت فقیه، هنگام استدلال بر لزوم حکومت اسلامی در عصر غیبت، احکام اجتماعی اسلام را احکام حکومتی اسلام قلمداد می کنند: «اکنون که در دوران غیبت امام(ع) پیش آمده و بناست احکام حکومتی اسلام باقی بماند و استمرار پیدا کند و هرج و مرج روا نیست، تشکیل حکومت لازم می آید»
آنچه در حفظ نظام جمهوری اسلامی دخالت دارد که فعل یا ترک آن موجب اختلال نظام می شود و آنچه ضرورت دارد که ترک آن یا فعل آن مستلزم فساد است و آنچه فعل یا ترک آن مستلزم حَرَج است پس از تشخیص موضوع به وسیله اکثریت وکلای مجلس شورای اسلامی، با تصریح به موقت بودن آن ما دام که موضوع محقق است، و پس از رفع موضوع خود به خود لغو می شود، مجازند در تصویب و اجرای آن.
کتابخانه بیت قدیمی امام(س) در خمین با یک میلیارد ریال اعتبار افتتاح شد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.