در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، با تأکید بر لزوم اجتهاد در اندیشه های امام خمینی(س)، تصریح کرد: ما باید به دنبال یافتن پاسخ های جدید و نه از پیش تعیین شده برای سوالات روزگار خود باشیم نه این که خود را از مبانی و اصول بی نیاز بدانیم.
آیت الله طباطبایی نژاد، ضمن تأکید بر اینکه «بدون شک امام خمینی مصداق بارز صادقینی است که منظور نظر آیات قرآن کریم است»، گفت: آثار غیرملموس و درونی امام کمتر از آثار ظاهر و ملموس امام در انقلاب اسلامی و مردم نیست و این آثار بابد نوشته و گفته شود.
«حجت الاسلام والمسلمین کمساری» معاون فرهنگی، هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) از پرتال امام خمینی و پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران بازدید کرد.
امیدواریم که همان طور که شاه مخلوع را با دست خالى از بین بردیم و دست ابرقدرتها را از کشورمان قطع کردیم این شخص هم که جنایتکارتر از شاه سابق است از بین ببریم. کشور و ملت عراق را که برادر ما هستند آزاد کنیم تا خود کشور عراق و ملت بر سرنوشت خودش حکومت کند و حکومت را خودش تعیین کند. و ما برنده جنگ هستیم و هیچ تردیدى در این نیست.
امام خمینى (س) متواضعانه خطاب به تمامى اقشار ملت به پا خاستۀ ایران مى فرمایند: «من که یک طلبه هستم، دیْنم را ادا مى کنم.»
امام در دیدار سرپرست و معاونان وقت سازمان برنامه بودجه فرمودند: یکی از مسائل مهم ما مسئله اقتصاد است. ما باید سعی کنیم که از حیث اقتصاد، قوی و بدون وابستگی باشیم. و باید مسئله کشاورزی، که در رژیم سابق برای به هم زدن آن نقشه داشتند تا ما را وابسته کنند، بیشتر مورد نظر ما باشد.
روزی از طرف یکی از آقایان کتابی به عنوان هدیه خدمت امام بردم که بین امام و او صمیمیت نبود. وقتی خدمت امام رفتم، امام در اندرون بود و روی تختی چوبی نشسته بود. خدمتش مشرف شدم و دستش را بوسیدم و کتاب را تقدیم نمودم و به عنوان مصلحت گفتم: آقا هم خدمت شما سلام رساندند. منتظر بودم که بفرمایند شما هم سلام برسانید، اما هر چه صبر کردم نفرمودند و چیزی نگفتند، ولی کتاب را قبول فرمودند.
امام خمینی که کتاب «مصباح الهدایة الی الخلافة و الولایة» را در 28 سالگی به رشته تحریر درمی آورند و در باب ولایت کبرای ائمه به ویژه ولایت علوی با قوی ترین منطق و افاضات عرفانی نقل مطلب می کنند و در کتاب «کشف اسرار» با مشرب کلامی و استدلال بسیار قوی به اثبات حقانیت امامت و ولایت می پردازند، در انبوهی از آثار قلمی و بیانی خود شأن و مأموریت سیاسی و حکومتی حضرات را هم اثبات می کنند و با تمسک به همین امر، خود به تشکیل نظام اسلامی اقدام می ورزند.
بانوی مبارز الجزایری، ظهر امروز، با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نسبت به امام راحل ادای احترام کرد.
از نظر امام خمینی نقش مردم در نظام اسلامی نقشی سرنوشت ساز و کلیدی است؛ مردم عامل اصلی مقبول بودن حکومت، ضامن استواری و بقا و حامی و ناظر اعمال حکومتند و هر یک به تنهایی قادر به اعمال نظارت بر همه اعمال و ارکان آنند. حکومتی که در آن مردم تصمیم گیرندگان اصلی و ایفاگران نهایی و به تمام معنی در نقش مشارکتند.
در سامرا انبوهى از برادران سنى و شیعه همراه با علما و روحانیان خود، به استقبال امام شتافتند و با شعار «یعیش الخمینى ـ فلیسقط الشاه» مقدم او را گرامى داشتند. همچنین به مناسبت ورود امام و فرزندشان به سامرا در مدرسۀ مرحوم میرزاى شیرازى برگزار کردند که در آن علاوه بر مقامات روحانى و شمارى از طبقات مختلف مردم بعضى از مقامات دولتى نیز شرکت داشتند.
یکبار که امام روز ولادت حضرت زهرا(س) در حال رفتن به حسینیه برای دیدار با خانم ها بودند، گفتم در نماز شب دعایی برای من کنید. گفتند من همیشه شماها را دعا می کنم. سپس گفتم ما را نصیحتی کنید؟ گفتند خوب جنگ کنید و خوب پیش بروید. بعد هم هدیه ای خواستم که به حاج احمد آقا فرمودند بروند عکسی بیاورند تا امضاء کننده. امام هم امضاء کردند و به من هدیه دادند. البته متأسفانه این عکس را بچه ها برده اند و هنوز نیاورده اند!
اتفاقا فردای آن روز، مدرسی طباطبایی از قم تلفن کرد و گفت که من با دفتر امام(س) و شخص ایشان صحبت کرده ام. پیشنهاد کردم که چند تن از استادهای دانشگاه با امام(س) ملاقات کنند و در مورد به هم نخوردن وضع دانشگاه و تعطیل نشدن آن، مطالبی طرح شود.
محمود احمدی نژاد در نامه ای به حجت الاسلام سید حسن خمینی تولیت آستان امام راحل مجموعه هدایای دوران ریاست جمهوری خود را به این موزه و آستان اهدا کرد.
نسخه فارسی و ترجمه عربی و انگلیسی کتاب «زندگی به سبک روح الله» تألیف حجة الاسلام علی اکبرسبزیان از فعالان فرهنگی مشهد و مدرس دانشگاه، به نمایشگاه کتاب فرانکفورت می رود.
عیدی که انسانهای آگاه را به یاد قربانگاه ابراهیمی می اندازد؛ قربانگاهی که درس فداکاری و جهاد را در راه خدای بزرگ به فرزندان آدم و اصفیا و اولیای خدا می دهد. عمق جنبه های توحیدی و سیاسی این عمل را جز انبیای عظام و اولیای کرام ـ علیهم الصلوة و السلام و خاصّۀ عباداللّه کس دیگری نمی تواند ادراک کند. این پدرِ توحید و بت شکنِ جهان به ما و همۀ انسانها آموخت که قربانی در راه خدا، پیش از آنکه جنبۀ توحیدی و عبادی داشته باشد، جنبه های سیاسی و ارزشهای اجتماعی دارد.
شاه طى پیام شفاهى براى آقاى حاج سید احمد خوانسارى که به وسیله مهندس شریف امامى در تاریخ 17 /6 /44 مى فرستد، اعلام مى دارد: «خمینى را به عراق مى فرستم و یا به ایران خواهم خواست».
یک قدری تفکر در عید قربان و مسائل قربانگاهی حضرت ابراهیم ...، ایثاری که او کرد و از خودگذشتگی ای که او کرد، تدبُّر در او و تدبُّر در مسائلی که در حج هست، مسائل حج و همه مسائل اسلام، به طوری بین ابعاد مختلفه جمع کرده است؛ بین عرفان و تعبد، بین سیاست و عبادت، بین مسائل اجتماعی و سایر مسائل [آموزنده است]. این اساس را درست کردند برای اینکه ما از آن اساس چیزی بفهمیم. آنها [زائران خانه خدا] که در آنجا هستند، تکالیفی دارند و ان شاءالله امیدوارم که به آن تکالیف عمل کنند و کردند. ما هم و آنها هم بعد از اینکه برگشتند، تکالیفی داریم که این تکالیف هم دنبال همان مطالعه عید قربان است و قربانگاهها. آنها باید سوغات بیاورند آن ایثار را، آن وحدت را، و ما هم باید این معنا را در بین ملت خودمان پخش کنیم. آقایان روحانیون در سرتاسر کشور و آقایان دانشگاهیها در سرتاسر کشور، اینها موظفند، وظیفه دارند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.