در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
در این عصر حضرت امام خمینى(س) این وارث بحق انبیا و اولیا (ع) با استفاده از نفحات جان بخش تعلیم و تربیت اسلامى خواست با دم مسیحایى خود، انسان رنجور و خسته از جهل و ستم قدرتها را رها ساخته و آنها را حیاتى دوباره بخشد و جان تشنۀ آنان را سیراب کند و آنان را متوجه تعلیم و تربیت حقیقى بنماید. حضرتش در کلام و نوشته و عمل یکسان بود و تجلى ایمان او به عنوان یک مؤمن واقعى در این راز و رمزها مى باشد.
معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، از ترویج نام، یاد و اندیشه امام با بهره گیری از زبان تأثیرگذار هنر، به عنوان اصلی ترین رسالت این معاونت سخن گفت.
هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى، نظامى است. هنر در عرفان اسلامى ترسیمِ روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسیم تلخکامى گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است.
زنان بزرگوار ما در مقابل رژیم ستمکار سابق، و پس از سرکوبی آن، در مقابل ابرقدرت ها و وابستگان آنان در صف اول ایستادگی و مقاومت از خود نشان داده اند که در هیچ عصری چنین مقاومتی و چنین شجاعتی از مردان ثبت نشده است.
لازم است برادران ایرانى و شیعیان سایر کشورها از اعمال جاهلانه، که موجب تفرق صفوف مسلمین است احتراز کنند و لازم است در جماعات اهل سنت حاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نماز جماعات در منازل و گذاشتن بلندگوهاى مخالف رویّه اجتناب نمایند و از افتادن روى قبور مطهره و کارهایى که گاهى مخالف شرع است جداً اجتناب کنند.
امیدوارم موفق باشید تا براى آزادى و استقلال عراق کوشش کنید، و تلاش نمایید که عراق از سلطه جباران آزاد گردد. باید همان گونه که حضرت موسى در مقابل فرعون قیام کرد و نظرش این بود که حق را مستقر کند و به هیچ وجه در نظرش نبود تا خودش حکومت کند، شما هم در قلب تان این معنا باشد که مجلس را الهى کنید، زیرا اگر اختلاف در مجلس تان پیدا شود همه از بین مى روید، و اگر با هم بودید همه پیروز مى شوید.
رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، از راه اندازی رشته های مربوط به اندیشه های امام خمینی و انقلاب اسلامی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد.
«وقتی دیدیم برای ملاقات امروز و فردا می کنند، احساس کردیم ماندن ما بی نتیجه است و فقط زمان را از دست می دهیم...تصمیم گرفتیم برگردیم، وقتی به فرودگاه رفتیم، گفتند آقای قذافی وقت ملاقات داده است...»
متن زیر، وصیتنامه ای منتشره نشده از امام خمینی(س) است که در 20 بهمن 1331 هجری شمسی مطابق با 29 جمادی الثانی 1372 هجری قمری نوشته شده است و اخیرا از لابه لای کتب به دست آمده است. با توجه به وصیتنامه هایی که پس از این تاریخ از سوی حضرت امام نوشته شده است و در مجموعه صحیفه امام منتشر گردیده است و طبق موازین شرعی و قانونی مربوط به احکام وصیت، آخرین وصیتنامه ملاک عمل و معتبر میباشد اما نکات اخلاقی و سفارشات معنوی مندرج در وصایای امام اموزنده است. عنایت امام خمینی به حقوق همسرشان و سفارش اکید ایشان به فرزندان در جلب رضایت مادر در وصیتنامه زیر پندآموز و قابل توجه است. زمان: 20 بهمن 1331 / جمادی الثانی 1372 مکان: قم موضوع: وصیت نامه
خانم دکتر فاطمه طباطبایی عروس حضرت امام خمینی(س)؛ همو که اشعار معروف امام درباره ایشان سروده شد، همو که چهره طبع لطیف امام را از پرده برون افکند، امروز با درجه دکترای عرفان و تألیف مقالات وکتبی در زمینه عرفان تحت عناوین«یک ساغر از هزار» و «صدای سخن عشق»، مسئولیت گروه عرفان پژوهشکده امام را بر عهده دارد. خاطرات او از امام که همیشه شیرین بوده، این بار پیرامون همراز و همراه امام، خانم خدیجه ثقفی، بیان شده است. فرصت را مغتنم شمرده ایم و پای صحبت صمیمی ایشان نشسته ایم.
حجت الاسلام سیدمهدی طباطبایی درخصوص هشدارهایی نسبت به تحریف اندیشه های امام(س) گفت: مساله تحریف همیشه در هر موضوعی و هر واقعه ای معمولا رخ می دهد و این تا حدی امری طبیعی است. روشن کردن و شفاف سازی این تحریف ها هم کاری دشوار است.
اول کار این است که ما خودمان را تهذیب کنیم؛ به طوری که ما وقتی که اسم خودمان را «روحانی» گذاشتیم؛ الهی باشیم، روحانی باشیم. عرضه بکنیم خودمان را به دنیا، بگوییم که ما اشخاصی هستیم که روحانی هستیم و مربی جامعه هستیم. اگر از مربی جامعه خدای نخواسته یکوقت- یک چیز خلاف دیدند خوب، چه خواهد شد؟ این خواهد شد که خدای نخواسته اگر زیاد شد، خوب روحانیت شکست می خورد. شکست روحانیت، شکست اسلام است.
اکنون که برادران ما در کشتار سراسر ایران و مناطق زلزله زده بى خانمان و بى سرپرست شده اند، اکنون که شهر از گِل ساخته شده طبس بر سر برادران ما خراب شده است، اکنون که مجروحین تظاهرات سراسرى ایران از بى دارویى و بى غذایى در رنجند، بر برادران ایمانى لازم است هر چه بیشتر به سرپرستى بازماندگان و تهیه وسایل آسایش براى آنان بشتابند، و به جار و جنجال دولت اکتفا نکنند.
در کنار پیروى از خطوط کلى سیاست نظامى کشور، باید همان محافل انس و نورانیت و برادرى و وحدتى که در میدان هاى نبرد و در جبهه بوده است و همان ارتباط معنوى که میان شما و روحانیون عزیز برقرار بوده به مجامع داخلى و به همه محیط هاى سیاسى و اجتماعى و نظامى کشانده شود، تا انقلاب اسلامى ما از خطر آفتها و تفرقه ها و بى تفاوتی ها محافظت گردد.
دانشگاه کمبریج اخیرا کتابی درباره زندگی امام خمینی(س) و انقلاب ایران با نام «نگاه انتقادی به [امام]خمینی» منتشر کرده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: اگر بخواهیم بفهمیم که انقلاب اسلامی ایران چگونه شکل گرفت و ادامه یافت و از نظر امام خمینی چگونه ادامه خواهد یافت، باید به وصیت نامه ایشان مراجعه کنیم.
تلاش های حضرت امام خمینی(س) به عنوان احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) در تجدید حیات حج ابراهیمی هم نتیجه بخش بود و ان شاءالله ثمره آن و آثار کلام ارزشمند و پیام های آگاهی بخش وی، این ظرفیت عظیم دنیای اسلام را در تمام ابعاد عبادی_ معنوی و سیاسی _ اجتماعی آن به فعلیت برساند.
«دکتر فاطمه طباطبایی» در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی عنوان کرد: وصیت نامه درسی است که می تواند برای ما به عنوان چراغ راه قرار گیرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.