در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
امام خمینی در این سخنرانی که در مدرسه شیخ انصاری نجف ایراد شده است به روحانیون نسبت به برداشت های غلط از احکام اسلام هشدار دادند و متذکر شدند اسلام دینی چند بعدی است و بین سیاست و دین جدایی نیست. همچنین امام به فحشا در جشن هنر شیراز اشاره کردند.
علی اصغر سعادتی مطلق و سهراب هادی در گفتگویی به تشریح جایگاه هنر در انقلاب اسلامی پرداختند.
امام خمینى معمار تجدید حیات اسلام واقعى و منادى وحدت امت اسلامى در طول حیات خویش همواره کوشید تا پیرایه ها و زنگارهایى که بر اثر تلاش مشترک دشمنان دین و متحجرین و دین به دنیافروشان بر جوهر مفاهیم و مناسک اسلامى نشسته بود، بزداید و اسلام ناب و پاک را آنگونه که پیامبر اکرم(ص) ترسیم کرده بود به نسل تشنۀ عدالت و حقیقت عرضه دارد.
گرچه جبهه های دفاع مقدس کانون بروز جلوه های عالی معنوی و نمایانگر عالی ترین مظاهر بندگی بود و بزرگترین ارزش ها در آن آفریده می شد، اما پاسداشت این ارزش ها و ارزشگذاری ها پیرامون آن توسط امام خمینی بسیار انسان ساز و درس آموز است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از هفت عنوان از تازه ترین آثار این موسسه حسینیان رهبری امام را حاصل 1400 سال آرمان شیعه دانست و گفت: راه امام را تداوم راه امامان شیعه است.
استاد حوزه علمیه تقوا، علم و انقلابی بودن را سه عنصر لازم برای روحانیت دانست و به تشریح ویژگی های روحانی مطلوب براساس منشور روحانیت امام(س) پرداخت.
نخستین نشست «شورای عالی سینما، رسانه و هنرهای تصویری» مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در معاونت فرهنگی، هنری و ارتباطات این مؤسسه برگزار شد.
بگویید به او که مرحوم مدرس که با شاه سابق دشمن سرسخت بود یکوقتى که شاه به سفر رفته بود، وقتى آمده بود، مرحوم مدرس گفته بود که من به شما دعا کردم. خیلى او خوشش آمده بود که چطور یک دشمن دعا کرده بود. گفته بود، نکته این است که اگر تو مرده بودى اموالى که از ما غارت کرده بودى و به خارجیها داده بودى همه از بین رفته بود. و من دعا کردم تو زنده باشى برگردى، بلکه بتوانیم ما مالها را برگردانیم.
امام خمینی با تکیه بر خداخواهی مخلصانه و با اعتماد به نفس بی نظیر حاصل از این خداخواهی و باور عمیق و صادقانه به فداکاری های مردم خوب کشورمان در راه آرمان ها و اهداف متعالی انقلاب شان و دفاع از میهن و آب خاک سرزمین خویش با فراست و تدبیری خاص اوضاع و احوال را دگرگون ساخت.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با بیان اینکه «بازخوانی اندیشه امام و مبانی نظام جمهوری اسلامی، نیاز مستمر و همیشگی جامعه، نظام و پیروان جهانی امام است» تأکید کرد: قلل رفیعی که امام در معارف دینی، فلسفه، فقه، عرفان و اصول بنا کردند، همچنان نیاز مبرم جامعه است.
استاندار قم خواستار اهتمام بیش از پیش مسئولان در نشر افکار و اندیشه های ناب امام خمینی(س) شد.
از پیامبر اسلام- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- نقل مى شود: کُلُّکم راعٍ و کُلُّکم مَسئولٌ عن رَعِیَّته؛ همه افراد و از جمله شما سران دولتهاى اسلامى که قدرت دفاع از ملت مظلوم ما را دارید مسئول هستید.
حضرت امام خمینی(س) فردای روز نخست تجاوز عراق به ایران در پیامی به ملت ایران در 7 بند در باب لزوم اطاعت از شورای فرماندهی، وظیفه رسانه ها در نقل اخبار جنگ، تکلیف مردم و نیروهای انتظامی در برابر شایعه سازان تذکراتی دادند.
با آمدن سال 31 شهریور سال 93، آغاز دفاع مقدس و تحمیل شدن جنگ از سوی عراق به کشورمان، 34 ساله شد؛ دفاعی که همچنان حرف های زیادی برای گفتن دارد و همچنان می توان حرف هایی نو و تازه از آن گفت.
با توجه به دیدگاه امام خمینى(س) همان طورى که تربیت باید به تدریج صورت گیرد، اگر انسان در مسیر انحراف قرار گرفت، باید به تدریج آلودگى ها را بزداید. ایشان در تأکید این نکته مى گویند: اگر بخواهیم تمام مغزهاى فاسد شده را به مغزهاى اسلامى و صالح برگردانیم، مدتى طولانى وقت لازم دارد.
بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد فرهنگ آن جامعه است. اساساً فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد و با انحراف فرهنگ، هر چند جامعه در بُعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد ولی پوچ و پوک و میان تهی است. اگر فرهنگ جامعه ای وابسته و مرتزق از فرهنگ مخالف باشد، ناچار دیگر ابعاد آن جامعه به جانب مخالف گرایش پیدا می کند.
ما هر بار که از جبهه مى آمدیم و چند روزى را مى ماندیم، تلاش مى کردیم از همان فرصت چند روزه استفاده کرده و یکى دو سه بارى به ملاقات حضرت امام برویم و اصلاً هم این احساس را نداشتیم که نتوانیم حضرت امام را ببینیم یا روزى با جاى خالى ایشان مواجه شویم. ملاقات حضرت امام عشقى بود که در دل بچه ها موج مى زد و بچه ها سنگ تمام مى گذاشتند تا از دیدار حضرت امام بهره برگیرند.
در آن ایام که در قم مشغول تحصیل بودم و مصرّ بر این که همه روزه برای توسل به حرم حضرت معصومه مشرف شوم، آن منبع فیض ـ حضرت امام(س) ـ را به وقت دعا و زیارت در حال توجهی می دیدم که پس از سالها هنوز در آرزوی تحقق آن در خود هستم.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.