در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
موضع عالمان دینی در احیای ارزشهای مذهبی و خرافه زدایی، جنبه افراطی و احساساتی نداشته و از موضع هدایت عالمانه در عین حفظ ارزشهای اجتماعی مذهب و احیای سنتهای اصیل و خرافه زدایی آنها، اصالت عزاداری را توأم با آگاهیهای سیاسی ـ اجتماعی محفوظ داشته اند. این مسئله در فتاوای عالمان آگاه شیعی به نحو چشمگیری نمودار است.
شماره تابستان فصلنامه حضور توسط موسسه تنظیم و نشر آثارامام خمینی(س)، در یک جلد 270 صفحه ای به چاپ رسید.
هدف حکومت در اندیشۀ امام، بسط عدالت است که همان صفت حق تعالى مى باشد و حاکم از این منظر، مظهر اسم «عادل» خواهد بود که با تشکیل حکومت به ایجاد «عدل» در جهان همت مى گمارد. بنیان و اساس چنین حکومتى، رأفت و محبت است.
کتاب «تحریرالوسیله» جامع، از همان سالهای نخست انتشار، به خاطر جایگاه ممتاز مؤلف آن و نیز به دلیل جامعیتی که داشت، مورد اقبال فقها و فضلاء حوزه های علمیه قرار گرفت.
در انقلاب اسلامی، با رهبری قوی، متین و انقلابی رهبر کبیر انقلاب، آیةالله العظمی امام خمینی گرایش برداشت سیاسی تقویت شده و آن امام در مقاطع مختلفی در این زمینه سخن گفتند.
به روز و روزگاری که نهضت اسلامی از قم به رهبری امام خمینی قدس سره آغاز شد، شمار زیادی از مقدسین حداقل با عواطف و احساسات خود تأییدگر این نهضت بودند که اگر ریشۀ آن را بکاویم، بسا جز کینه ای ریشه دار در خشم آنان – به دلیل جریحه دار بودن از خاطرۀ کشف حجاب و مخالفت با سوگواری مردم در محرم و عاشورا – به دلیل دیگری دست نیابیم.
ارتش عراق که در 31 شهریور 1359 حمله گسترده ای را علیه ایران آغاز کرده ، موفق شد نواحی زیادی از خاک کشور ما را به تصرف خود درآورد. در این زمان در ایران آمادگی لازم برای مقابله با نیروهای متجاوز بعثی وجود نداشت و مقاومت ها و عملیات اندک علیه آنها هم با شکست مواجه می شد که تصرف خرمشهر و حصر آبادان توسط نیروهای عراق از آن گونه به شمار می رود. اما رهبری داهیانه حضرت امام که تکیه گاهش خدا و مردم خداجو بودند، به تدریج زمینه پیروزی در اردوگاه خودی و شکست در جبهه دشمن را فراهم آورد
...یکى از حرفها که هى رایج بود، مىگفتند: «ملتِ گریه»؛ براى اینکه مجالس روضه را از دستشان بگیرند. اینکه همه مجالس روضه را آن وقت تعطیل کردند، آن هم به دست کسى که خودش در مجالس روضه مىرفت و آن بازیها را در مىآورد، قضیه مجلس روضه بود یا از مجلس روضه آنها یک چیز دیگر مىفهمیدند و آن را مىخواستند از بین ببرند؟ قضیه عمامه و کلاه بود ...
...گویا شبی در جایی، مرحوم «سیداحمد خمینی»، با دو، سه نفر از اعضای صداوسیما صحبت می کنند و پیشنهاد می دهند که قطعه ای مرتبط با آمریکا ساخته شود.حمید سبزواری شعری را می نویسد، احمدعلی راغب رویش ملودی می گذارد و سیدمحمد میرزمانی تنظیمش می کند...
لازم است روشهای عزاداری و مراسم سوگواری در هر زمان متناسب و هماهنگ با تکامل ذهنی جامعۀ آن زمان باشد و با تحول و تغییر آن باید مراسم تحول و تغییر پیدا کند و هماهنگ با ذهنیت کنونی جامعه شوند.
... امام فرمودند: اسناد را به هیچ کس و هیچ مقامی تحویل ندهید و خودتان آن را منتشر کنید. در ضمن توضیحی دادند و توصیه ای کردند. توضیح این بود: مطالبی که شما از طریق اسناد به دست آورده اید...
بنده اول انقلاب سخنگوی دانشجویان پیرو خط امام بودم و در همان لانه جاسوسی با اُورکت امریکایی در تلویزیون حاضر شدم. اما متوجه این قضیه نبودم تا یک مرتبه امام گفته بودند چیزی که ایشان میپوشند چیه؟ آیا ساخت وطن است؟
نشست علمی ثمرات فقهی و اصولی خطابات قانونیه روز پنجشنبه نهم آبان ماه با مشارکت انجمن اصول فقه حوزه علمیه قم و مدرسه تخصصی فقه امام خمینی با سخنرانی آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته) در محل مدرسه برگزار گردید.
همایش بین المللی نهضت امام خمینی(س) و اثر آن در بیداری اسلامی و فرهنگ ملت ها در نجف اشرف برگزار شد.
مدیر مدرسه تخصصی فقه حضرت امام خمینی(س) قم، دلایل و اهداف تشکیل این مدرسه تخصصی را تشریح کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به نظریه خطابات قانونیه امام خمینی(س) گفت: امام(س) از قضیه شرطیت ابتلا در اطراف علم اجمالی این تردید در ذهن شریف شان آغاز شده است.
در شب روز یازدهم آبان (سال 42 ) به واسطه اعدام طیب حاج رضایی و اسماعیل حاج رضایی از بار فروشان میدان تره بار تهران که با قیام 15 خرداد همراهی نشان داده بودند، سید عبدالحسین دستغیب سخنرانی خود را که حاکی از تأثر وی بود به کوتاهی برگزار کرد. گزارشگر ساواک بسیاری ...
طیب از سال 1330 تا 1342 از میدان داران به نام میوه و تره بار تهران بود و به کار خرید و فروش میوه و تره بار مشغول بود. او در دوران زندگی اش دو همسر و هفت فرزند داشت. آنجه در ادامه می آید مصاحبه یکی از نشریات با یکی از فرزندان پهلوان طیب حاج رضایی به نام بیژن حاج محمدرضا است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.