جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ به وسیله ایران به طور رسمی پایان پذیرفت هر چند که دشمنان همچنان به تجاوز علیه خاکمان ادامه دادند.
ابرهای رحمت باریدن گرفت، انوار حکمت تابش آغاز کرد، نوزادی آسمانی چشم به جهان گشود، دامان حمیده از تولد کودکی از آل یاسین سبز گشت، آسمان گل آذین و زمین بساط شادی گسترانید و ملائک به تماشای هفتمین ستاره تابناک امامت آمده اند، ای شفیع روز جزا، ای کوه حلم و بردباری، ای بهترین خلق خدا و ای محبوب و همراز پدر، خوش آمدی!
حضرت امام در روز ۱۷ دی ماه ۱۳۵۷ با درایت ویژه خود، فرصت را مغتنم شمردند و طی پیامی به جامعه مطبوعات اظهار داشتند: "از اعتصاب کنندگان محترم مطبوعات که زیر بار سانسور دیکتاتوری نرفتند، تشکر می کنم. و اکنون که دولت غیرقانونی جدید مدعی برداشتن سانسور است، آقایان به کار ادامه دهند و از اعتصاب بیرون آیند تا تکلیف ملت با دولت غیرقانونی معلوم شود
ویژه برنامه جشن عید الله الاکبر و مراسم تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی(س) امروز همزمان با عید سعید غدیر خم از محل حسینیه جماران و بارعایت پروتکل های بهداشتی و به صورت مجازی، توسط هیئت متوسلین به حضرت ام البنین(س) برگزار شد.
شیعه محل تولدش بعثت و محل صدورش غدیر است. گرچه می بایست غدیر محل صدور همه ی مسلمین باشد که برخی از بدخواهانی اجازه ندادند! اجازه دهید تحلیل مختصری داشته باشیم که کامل ترین نگاه به«غدیر» چیست؟
علی النقی الهادی علیه السلام پیشوای دهم شیعیان: لَمْ یزَلِ اللهَ وَحْدَهُ لاشیء معه ثُمَّ خَلَقَ الاشیاء بدیعاً و اختار لِنَفْسِهِ اَحْسَنَ الاَسماءِ؛ (بحارالانوار، ج۵۴، ص۸۳.) خداوند از ازل تنها بود و چیزی با او نبود. سپس اشیا را به صورت نو ظهور آفرید و برای خودش بهترین نام ها را برگزید.
در پی بالا گرفتن فضای تشنج، بسیاری از دانشگاه های کشور با اوج گرفتن درخواست انجام انقلاب فرهنگی در روز ۲۹ فروردین سال ۵۹ تصرف شد. اشغال دانشگاه مشهد و دانشگاه شیراز توسط برخی از دانشجویان و گروه هایی از مردم، اشغال دانشکده علوم بانکی که با زد و خوردهای فراوان و چندین مضروب صورت پذیرفت و نیز زد و خوردهای وسیع در دانشگاه تربیت معلم تهران از حوادث مهم زمینه ساز انقلاب فرهنگی بود.
از نظر امام خمینی، برخورداری از حقوق اجتماعی در جامعه بر اساس تابعیت کشور است و تمام شهروندان ایرانی از حقوق اجتماعی برخوردار هستند و در این زمینه، اقلیت های مذهبی نیز همچون مسلمانان، از این حقوق برخوردارند، به عبارت دیگر، حقوق اجتماعی براساس مذهب در جامعه توزیع نمی شود: «هر ایرانی حق دارد که مانند همه افراد از حقوق اجتماعی برخوردار باشد. مسلمان یا مسیحی و یا یهودی و یا مذاهب دیگر فرق ندارد».
اولین بحث حکومتی که من از امام شنیدم در قاعده لاضرر بود. روایت «لا ضرر و لاضرار فی الاسلام» به الفاظ مختلفی نقل شده است. ایشان وقتی که داستان سمره را در مورد بیرون آوردن درخت به دستور پیامبر(ص) نقل می فرمودند، این سؤال را مطرح می کردند که آیا رسول اسلام(ص) برای هر کسی که چنین عملی را انجام بدهد چنین فرموده یا این که اعمال حکومت است؟ سپس با تیزهوشی خاص، روایت را ریشه یابی کرده و می فرمودند: همان طور که یک حاکم می تواند با شرایطی که دارد اِعمال حکومت بکند، رسول اسلام(ص) هم در این جا اعمال حکومت کرد.
پس از دستگیری حضرت امام خمینی و کشتار مردم در واقعه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ توسط رژیم شاه، تعدادی از علما و مراجع، از قم، مشهد و دیگر شهرها راهی تهران شده و ضمن تهیه نامه ای مبنی بر تایید مرجعیت ایشان خواستار آزادی حضرت امام گردیدند. این حرکت و نیز ادامه اعتراضات مردمی در پی دستگیری حضرت امام، رژیم را به در پیش گرفتن سیاست آرام سازی و تشنج زدایی وادار کرد و درصدد برآمد با آزادی رهبر نهضت اسلامی ایران، خشم ها را فرو نشاند. در نهایت حضرت امام در یازدهم مرداد ۱۳۴۲ش از طرف رژیم آزاد شدند و پس از مدت کوتاهی در منزلی در تهران درحالت حَصر قرار گرفتند و پس از چند ماه آزاد شدند. آنچه در این واقعه از اهمیت بیشتری برخوردار است، اعلامیه مشترک علمای تراز اول کشور در تایید مرجعیت امام خمینی و خنثی کردن توطئه اعدام ایشان است که در تاریخ سیاسی کشور بی سابقه بوده است.
جشنواره فروش آثار امام خمینی(س) و کلیه منشورات مربوط به حضرت امام، با ۲۰ درصد تخفیف از ۱۵ مرداد تا ۱۵ شهریور ماه توسط انتشارات عروج برگزار می شود.
امام خمینی پس از قریب به دو ماه حبس در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۴۲ به خانه ای در محله داودیه و پس از آن به خانه دیگری در محله قیطریه منتقل شد تا تحت نظر ماموران باشد. این مدت بدون احتساب ایام زندان هشت ماه طول کشید سرانجام حضرت امام را در ۱۶ فروردین ۱۳۴۳ شبانه وارد قم کردند. رژیم تعمد داشت که امام بدون اطلاع قبلی وارد قم شود تا مراسم استقبالی صورت نگیرد؛ اما با ورود امام به قم بسیاری از اهالی مطلع شدند و در محله یخچال قاضی و خانه امام گرد آمدند تا از نزدیک مرجع و رهبر خویش را زیارت کنند.
نهم مرداد مصادف بود با صدور اولین حکم کتبی امامت جمعه توسط حضرت امام خطاب به شهید آیه الله سید عبدالحسین دستغیب. البته چند روز قبل از آن اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب در تهران به پیشنهاد آیه الله منتظری ودستور حضرت امام به امامت آیه الله سید محمود طالقانی در زمین چمن دانشگاه تهران برگزار گردید.
یادگار امام در پیامی درگذشت والده گرامی آیت الله حاج سید محمد یثربی را تسلیت گفت.
ای مسلمانان جهان! چه شد شما را که در صدر اسلام با عده بسیار کم، قدرتهای عظیم را شکستید و امت بزرگ اسلامی - انسانی ایجاد نمودید، اکنون با قریب یک میلیارد جمعیت و دارا بودن مخازن بزرگی که بالاترین حربه است در مقابل دشمن، این چنین ضعیف و زبون شدید؟ آیا می دانید که تمام بدبختی های شما در تفرقه و اختلاف بین سران کشورهای شما و بالنتیجه بین خود شماست؟ از جای برخیزید و قرآن کریم را به دست گرفته و به فرمان خدای تعالی گردن نهید تا مجد خود و عظمت اسلام عزیز را اعاده کنید.
ما یک «مملکتِ محمدی» ایجاد میکنیم. بیرق ایران نباید بیرق شاهنشاهی باشد، آرمهای ایران نباید آرمهای شاهنشاهی باشد؛ باید آرمهای اسلامی باشد.
در زمانه ای که سلطه یزیدی همه جا را فرا گرفته بود؛ ندای حسین زمانه از گوشه قم برخاست و مبارزات سرد و گاهی گرم شدت یافت. آری سخنان رسای آیةالله العظمی امام خمینی (با توجه به تاریخ این خاطرات که حضرت امام هنوز در قید حیات بودند) و بیان قلمش همانند تیرها و گلوله ها به سوی پهلوی دوم و اقمار آمریکایی اش شلیک شد آن ها که خودشان را از طرف حوزه قم بی مزاحم می پنداشتند، ناگهان دیدند که از ناحیه روحانیت به تعبیر امام امت چیزهایی به چشم و به گوش و به دهن می خورد.
مرحوم آیت الله میرزا علی اکبر فیض؛ معروف به (مشکینی) ، یکی از یاران برجسته امام و انقلاب بود که در دوران مبارزه نقشی برجسته ایفا نموده و پس از پیروزی انقلاب تا رحلت عهده دار مسئولیت های مختلفی چون...
آیت الله اشراقی در آستانه آغاز مبارزات مردم و با گرم شدن تنور مبارزات مردمی نقش مهم تری را به عنوان داماد رهبر نهضت اسلامی به عهده گرفت. وی در حقیقت یکی از حلقه های وصل نجف و ایران به شمار می رفت و خصوصاً پس از به دست گرفتن دوباره اداره دفتر امام در قم، وظیفه سنگین تر حمایت از خانواده زندانیان سیاسی را نیز انجام می داد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.