جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ به وسیله ایران به طور رسمی پایان پذیرفت هر چند که دشمنان همچنان به تجاوز علیه خاکمان ادامه دادند.
ما مکلفیم تا علاوه بر اینکه وضع فعلی را حفظ کنیم، نگهبان آینده نظام و اسلام باشیم.ما باید پایه گذار خوب آینده باشیم. از موضوعاتی که باید در فکر آینده اش باشیم، وضع روحانیت است...
اهمیت اندیشه های امام خمینی(س) بر هیچ کسی پوشیده نیست، ایشان یکی از بزرگترین اندیشمندان مسلمان بودند و اندیشه های ایشان در شناخت نظر کلی اسلام، بسیار با ارزش است. از سوی دیگر ایشان در حوزه سیاست و امور سیاسی جامعه دارای آرا و دیدگاه های حائز اهمیتی هستند. همچنین ایشان رهبر یک انقلاب بزرگ بودند. انقلابی که توانست یکی از رژیم های استبدادی و دست نشانده را سرنگون سازد و نظامی به نام جمهوری اسلامی جایگزین آن نماید.
مجموعه ای که تحت عنوان کردستان در روند انقلاب اسلامی پیش روی خوانندگان گرامی قرار گرفته حوادث و رویدادهای منطقه کردستان در جریان مبارزات مردم مسلمان ایران و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(س) در قالب هشت بخش با طی روند منطقی تاریخی مورد بررسی قرار گرفته است.
بخشی از پیام امام: رهبر و رهبری در ادیان آسمانی و اسلامِ بزرگ چیزی نیست که خود به خود ارزش داشته باشد، و انسان را خدای نخواسته به غرور و بزرگ اندیشیِ خود وادارد. آن همان است که مولای ما، علی بن ابی طالب، درباره آن گوشزد فرموده است. اساساً انبیاء خدا - صلوات الله و سلامه علیهم - مبعوث شدند برای خدمت به بندگان خدا، خدمت های معنوی و ارشادی و اخراج بشر از ظلمات به نور، و خدمت به مظلومان و ستمدیدگان و اقامه عدل، عدل فردی و اجتماعی...
کتاب دو جلدی «روایات و خاطرات سیدمهدی امام جمارانی» در پنج بخش و نزدیک به 1200 صفحه با شمارگان یک هزار نسخه توسط انتشارات عروج منتشر شد.
پس از پیروی انقلاب اسلامی، در حوادث گوناگون انقلاب که دست های استکباری جهانی در کار بود، امام به جنایات رژیم پهلوی پدر و پسر اشاره می کنند و از کشتار در مسجد گوهرشاد و نیز قیام 15 خرداد فراوان یاد می کند
در زمان حیات حضرت امام، آثار ایشان بیشتر مورد توجه قرار میگرفت و نظام و منابع و سرمایه ها در جهت زمینه سازی فرهنگی برای ترویج اندیشه های حضرت امام خیلی بیشتر از زمان فعلی بود. البته مقام معظم رهبری تلاش کردند مطالبی را که بیان میکنند، نشان دهندة ادامة اندیشه ها و آرمان های حضرت امام باشد؛ با این حال احساس میشود که مقداری بنا به فرمایش آیت الله جوادی آملی، آنطور که باید اندیشه های امام پیگیری نمیشود.
پرستیده تویی در حالی که خود می پرستی، و پسندیده تویی به هنگامی که می پسندی. خداوندا؛ تو را سپاس می گوییم با زبانهای ذات یات که در عین جمع و وجود است برای نعمتهایت که جلوه گر در آینه های غیب و شهود است؛ ای که پیدایی هنگامی که پنهانی و نهانی چون هویدا.
در تبیین شخصیت ایشان، امام پژوهی لازم داریم. عدهای باید درباره شناخت هر چه بهتر شخصیت امام، وارد صحنه بشوند و درباره این شخصیت، تحقیق و پژوهش کنند. آن چیزی که مبدأ حرکت و نهضت انقلاب شد، وجود شخص امام و شناسایی آن به دست مردم بوده است. شخصیت امام قطعنظر از این حرکت عظیم مردمی که خود ایشان آن را به وجود آورد، ویژگیهایی داشت که می توان درباره آن ویژگیها گفتوگو کرد.
یادگار امام در پیامی درگذشت خواهر حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین حسنخانی را تسلیت گفت.
کتاب مردم سالاری دینی (مدلول درحال ردخداد) به قلم خانم دکتر گیتی پورزکی توسط پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی به چاپ رسید.
نکته اصلی در باب «جمهوری اسلامی» این است که امام خمینی و به تبع، نهضتی که ایشان راهبری کرد «تک بعدی» نبود بلکه قیام برای اجرا و پیاده سازی مجموعه ای از خواسته ها و آرمان ها بود. آنچه باعث پیروزی شد، همین «کل بما هو کل» بود که همه را با انقلاب همراه کرد و مردم ایران خواسته ها و آرمان های خود را در آن یافته و با آن همراه شدند و پیش و پس از پیروزی برای آن مجاهده و تلاش کردند.
در تفسیر اندیشۀ امام بعد ازفوت ایشان تغییراتی ایجاد شد و سخنایشان مبنی بر جمهوری اسامیپارادوکسیکال دیده شد. در حالی کهسخنان امام تناقض نما نبود؛ یعنیاسلامی بودن و دموکراتیک بودن درکلام ایشان تضاد چندانی نداشت و بعداهم میشد بعضی از ناهمسازی ها را تاحدودی باهم آشتی داد.
با بررسی و تحلیل اشعار حضرت امام(س) و پیوند آن با متن قرآن درمی یابم که ارتباط اشعار امام به عنوان متن حاضر با قرآن کریم به عنوان متن غائب غالباً آگاهانه است. ارتباط و پیوندی که میان شعر امام (س) و قرآن کریم وجود دارد هم باعث غنای اشعار امام شده است و هم جذابیت و تأثیرگذاری آن را بر مخاطب دو چندان نموده است.
برای اولین بار یک ناو امریکایی وارد آب های خلیج فارس شده بود و همین مساله مسئولان را نگران و ناراحت کرده بود اما وقتی خدمت امام رسیدند و موضوع را مطرح کردند با خوشحالی از محضر ایشان خارج شدند.
مرحوم آیت الله امینی شخصیت بزرگی بود که میتوانست یک الگوی جدی برای طلاب و اساتید حوزه علمیه باشد. از طرفی ایشان رابطه بسیار خوب و نزدیکی با طلاب جوان داشت. روحیۀ علمی و انقلابی و زهدش بر طلبه ها خیلی تأثیرگذار بود و ارتباط صمیمانه و برادرانه با طلاب نقش بالایی در هدایت آنها به سوی انقلاب و دین و حوزه داشت.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت فرزند آیت الله احمد محسنی گرکانی را تسلیت گفت.
اگر نظام تربیت دینی مبتنی بر اندیشه های اسلامی و قرآنی باشد، در حل معضلات حیات انسانی کاربرد بیشتری ایفا می نماید. در جهان معاصر تنها کسی که توانست نظام اسلامی را بر اساس اسلام و سیرۀ معصومین(ع) بنیاد نهاد، شخصیت امام خمینی است. بی شک بعد از عصر معصومین(ع) تنها حکومت دینی و اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که یادگار امام و از صدقات جاریه آن بزرگ مرد تاریخ می باشد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.