جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ به وسیله ایران به طور رسمی پایان پذیرفت هر چند که دشمنان همچنان به تجاوز علیه خاکمان ادامه دادند.
یادگار امام در پیامی درگذشت همشیره مکرمه دکتر محمد علی هادی نجف آبادی را تسلیت گفت.
امام خمینی در کتاب شرح چهل حدیث به تفسیر فرمایش امام صادق علیه السلام پرداخته و می فرماید: کسانی که در آنها ملکه استطالت و ترفع و جاه طلبی و خدیعت و عوام فریبی است، علامات و نشانه های ظاهریه نیز از برای آنهاست که بعضی از آن را حضرت صادق سلام الله علیه ذکر فرمودند که یکی از آنها خدیعه و عوام فریبی است که خود را از اهل صلاح و سداد قلمداد کند و حال آن که در باطن چنین نباشد.
یادگار امام در پیامی درگذشت مادر گرامی محسن میردامادی را تسلیت گفت.
بررسی رفتار و کنش امام خمینی ما را متوجه برخی از ویژگی های آن بزرگوار می نماید که به نوعی با مردم و توجه به آنها ارتباط دارد. برخیاز این ویژگی های امام خمینی عبارتند از: مردمداری، مردمداری و اهتمام به مردم و خواست و نظر آنان بود و همین امر نیز سبب شد تا امام خمینی مردم را به عنوان تکیه گاه مورد توجه قرار داده و در تمام مراحل انقلاب پس از خدا به مردم تکیه نمایند و حضور مردم در سیاست را با دین گره بزند. یکی از نزدیکان امام خمینی می گوید: «علاقه امام به مردم، یک علاقه عادی نیست، یک عشق است...
جمعی از اعضای شورای مرکزی کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب، با حضور در حسینیه جماران با آیت الله سید حسن خمینی یادگار گرامی امام دیدار کردند.
یُریدُونَ اَنْ یُطْفِئُوا نُورَالله ِ بِاَفواهِهِمْ وَیاْبَی الله ُ اِلاّ اَنْ یُتِمَّ نُورهِ وَلوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ . مگر شهدای بزرگوار هفتم تیر در مجاهدات سرسختانۀ خود و فداکاری بیدریغ در راه هدف چه می خواستند جز پیروزی انقلاب و سرنگونی پرچم شیطانی کفر و نفاق، و جز افتادن ماسک ریا و تزویر چهره های کریه و ددمنشانه به صورت خلقی و اسلامی؟ چه بسا اگر این شهادتهای دلخراش واقع نمی شد، آنان با همان خوی شیطانی و با ظاهری فریبنده در صحنۀ بازیهای سیاسی باقی می ماندند
قضاوت در اسلام بسیار اهمیت دارد و بسیار خطرناک است. اهمیت دارد که تمشیت امور مردم و رفع ظلمها و مخالفتها و اینها با دست اینها باید بررسی بشود و مظلوم از ظالم ممتاز بشود و حق اجرا پیدا بکند و خطرناک است؛ برای اینکه چنانچه- خدای نخواسته- حکم بر خلاف ما أَنزَلَ اللَّه باشد، و لو در دو درهم، عَلی حَدِّ الکُفْر «2» و قاضی عَلی شَفیرِ جَهَنَّم. «3» بسیار خطرناک است...
امام خمینی(س) جامعه را موجودی حقیقی می دانند و نه اعتباری. ولی در هیچیک از آثار ایشان به طور مستقیم به این موضوع اشاره ندارند و این معنا با کنکاش در آثار ایشان قابل انتزاع است.بدیهی است اگر در اندیشه ای، جامعه موجودی حقیقی تصور شود، ارتباط با جامعه نیز ارتباطی حقیقی خواهد بود و نه به اعتبار آحاد آن.
بعد از چهار روز که از این حادثه بر من می گذرد به فضل الهی و به کمک و تلاش بیدریغ کارکنان عزیز این بیمارستان خودم را در وضع بسیار مناسب و خوبی می بینم. هر وقت به یاد این می افتم که این حادثه موجب شده امام عظیم الشأن ما اظهار لطف کنند و در پیامشان اظهار دلسوزی بکنند و ملت بزرگ و قهرمان ما دست به دعا بردارد و دعا کنند، در خودم احساس شرمندگی می کنم.
با مطالعه و بررسی مواضع و نقطه نظرهای شگرف امام راحل، در می یابیم افکار و اندیشه های ایشان هنوز دست نخورده باقی مانده است و وظیفه ما بعد از چهار دهه از انقلاب اسلامی یا گذشتن یک قرن از تولد ایشان، بازگشت دوباره به اندیشه های مترقی ایشان است و استفاده از عنوان جمهوری اسلامی بدون در نظر گرفتن افق های اندیشه امام راحل، تصرفی غصبی است که «لا یرضی صاحبه»می باشد.
امام خمینی در ۴ تیر ماه ۴۲ به پادگان عشرت آباد انتقال یافت و حدود ۲۴ ساعت را در سلول تنگی که در آن هوای آزاد درست جریان نداشت و نشست و برخاست به دشواری صورت می گرفت گذرانید
نشست «ابعاد سیاسی چالش های ایران با هنجارهای حقوق بشری نظام بین الملل» با سخنرانی دکتر «فؤاد ایزدی» برگزار می شود.
حضرت امام پس از عزل بنی صدر خطاب به او با زبان نصیحت و خیرخواهی فرمود: من الآن هم نصیحت می کنم آقای بنی صدر را به اینکه نبادا در دام این گرگ هایی که در خارج کشور نشستند و کمین کردند بیفتید، و این آبرویی که از دست دادید بدتر بشود.
یکی از همرزمان شهید دکتر چمران " کمال عون" در خاطره ای جالب نقل می کند...
کتاب سیمای سیاسی، اجتماعی و دینی داستان نویسی جنگ، به قلم دکتر مهدی سعیدی از سوی پژوهشکده امام خمینی(س) وانقلاب اسلامی وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد.
در پی درگذشت هنرمند محبوب سینمای ایران، آیت الله سید حسن خمینی پیام تسلیت صادر کرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.