امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
«رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)» با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با اعضای علمی و اجرایی کمیته برگزاری همایش «بررسی مبانی و رویکردهای فلسفی امام خمینی(س)» دیدار و گفت گو کرد.
امام خمینی امیدوار بود پس از انقلاب یک حکومت نمونه در ایران شکل بگیرد که با همه دولت های آزاد و دموکراتیک روابط حسنه داشته و برادر باشد. (همان، ج ۵، ص ۴۹۱) ایشان بر اساس اصول اسلامی و سیره پیامبر اسلام(ص) می فرمود: ما بشر دوست هستیم، چنان که پیغمبر ما بشر دوست بود. با همه اقشار بشر، با تمام مستضعفین عالم، روابط حسنه برقرار می کنیم، به شرط این که روابط متقابل و احترام متقابل باشد.
...این چهره های شما و آن حال بشاشتی که در چهره های شما دیده می شود، این خودش پیروزی است و من امیدوارم که شماها انقلاب ایران را عملاً، صادر کنید به کشورهای دیگری که می روید و امیدوارم که در جهان شما پیروز باشید...
امام خمینی در اولین سخنرانی خود که پس از تبعید به عراق داشتند به مسائل مهمی از جمله مسئولیت علمای اسلام و سران ممالک اسلامی اشاره کردند.
مکتوب پیش روی شما، تنظیم شده ی مباحثی است که در طول سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در حوزه ی علمیه ی قم ارائه شده است. پایه ی بحث های فقه همانند اکثر بزرگان معاصر براساس مباحث کتاب مکاسب محرمه شیخ انصاری است که البته با اندکی تغییر و انتخاب موضوعات متناسب با یکدیگر، آن ها دسته بندی شده و مورد بحث قرارگرفته است.
خروج از فرهنگ بدآموز غربی و نفوذ و جایگزین شدن فرهنگ آموزندۀ اسلامی ـ ملی و انقلاب فرهنگی در تمام زمینه ها در سطح کشور آنچنان محتاج تلاش و کوشش است که برای تحقق آن سالیان دراز باید زحمت کشید و با نفوذ عمیقِ ریشه دار غرب مبارزه کرد.
امید است کمال احتیاط را در امور مراعات فرمایند...
حضرت امام خمینی هم اندیشه سیاسی و هم مباحث جامعه شناسانه درباره سیاست ابراز فرمودند. بنابراین این دو ساحت دیدگاه امام را باید از هم جدا کنیم. از جهت اندیشه سیاسی اشکال مختلفی از اندیشه سیاسی امام را می توان از یکدیگر جدا کرد. یکی بحث عرفان سیاسی است. چون امام عارف بودند از عینک عرفان به سیاست نگاه کردند و بحث هایی را مطرح کردند. مهمترین کلید واژه ای که عرفان سیاسی امام بر آن استوار است بحث صراط و بحث صراط مستقیم است.
آیت الله سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد، افزود: در مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، باید از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد مسائل عینی تر و بحث های چالشی شویم. پژوهشکده باید سنگری برای دفاع در برابر شبهات و سوالات باشد؛ کار انتزاعی را دیگران هم می توانند انجام بدهند. این مجموعه با این هدف شکل گرفته که موضوع روز را بیشتر بگویند.
برنامه های دانشگاه های ما مانند دانشگاه شیراز، دانشگاه ملی در آمریکا طراحی می شد! امام می گفت که دانشگاه باید بر اساس تمدن جامعه خودمان حرکت کند. باید دروس برآمده از فرهنگ خودمان داشته باشد. دانشجو باید تمرین سیاست و تجربه کند. خطاهای گذشته و فعلی را درک کند و برای سازندگی از تجربیات استفاده می کند. اساتید و دروس دانشگاهی در تاریخ بیانگر مظلومیت جامعه ماست. دانشجو باید در رفع معظلات حرکت کند و خطاهای دوره پهلوی نباید تکرار بشود. نباید ساسیت کاری و سیاست بازی در کار باشد.
مقرر فرمایید سازمان بازرسی کل کشور با سرعت عمل رسیدگی کرده به مقامات قضایی گزارش دهند و اگر شکایاتی به دادستانیها رسید، با سرعت رسیدگی نمایند؛ و اشخاص یا گروههایی که مرتکب این نحو اعمال غیر شرعی و غیر قانونی می شوند احضار و پس از اثبات جرم به مجازات برسند. و لازم است این جانب را از مسائل مذکور مطلع نمایید
آیت الله العظمی نوری همدانی اظهار داشت: «امروز فتنه و فساد زیاد شده و برخی دشمنان با هم اتحاد دارند تا بتوانند ایران اسلامی را به زمین بزنند؛ اما به فضل خدا کاری از پیش نخواهند برد.»
استبداد از واژگان مرتبط با دیکتاتوری است، به معنای به خودیِ خود کارکردن، تفرد، خودسری و خودکامگی است. (دهخدا، ۲/۱۷۸۸) به حکومت مطلقه یک فرد بر افراد دیگر حکومت استبدادی گفته می شود.
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مجلس شورای اسلامی در میزگردی با عنوان «جایگاه مجلس در جمهوری اسلامی ایران» جایگاه مجلس در قانون اساسی و آنچه که در عمل انجام شده را بررسی کردند.
رفراندوم قانون اساسی در روز ۱۲ آذر ۱۳۵۸ طبق اعلام قبلی برگزار شد و با وجود تحریم رای گیری از سوی برخی گروه های سیاسی، جمع کثیری از مردم پای صندوق های رای رفتند. در این رفراندوم در مجموع بیش از ۷۵ درصد مردم، معادل ۹۵ درصد شرکت کنندگان در رفراندوم به متن پیشنهادی رای مثبت دادند. برخی مسئولان بعد از رفراندوم اعلام کردند نتیجه همه پرسی قانون اساسی با همه پرسی جمهوری اسلامی در فروردین ماه ۱۳۵۸ از نظر درصد منفی و مثبت تقریبا برابر بود و تنها افتی در تعداد آرا داشت که آن هم به علت عدم شرکت چند گروه سیاسی در رفراندوم بود.
همایش «امام خمینی(س)، انقلاب اسلامی و سیاست الهیه در حکمت متعالیه» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی و حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دزفولی برگزار شد و سخنرانان این همایش به مبانی فلسفی نظام سیاسی مدنظر امام خمینی(س) پرداختند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از بیت تاریخی امام خمینی، شهر خمین را مجموعه ای از ارزش های میراث فرهنگی در کنار موقعیت گردشگری و ظرفیت های صنایع دستی بیان کرد.
استبداد به معنای خودکامگی و اتکاء به رأی شخصی و فردی در نظر و دیدگاه خود فرد است که معمولا درحوزه سیاست این فرد به مقامات و حاکمان اطلاق می شود. به همین دلیل استبداد زمانی به کار می رود که حاکمان و قدرتمندان با اتکاء به نظر و رأی فردی خودشان اقدام می کنند و به نظر عقلا، مشفقین، نهادهای نظارتی و نمایندگان ملت اعتنایی نمی کنند. این شکل از اعمال قدرت در حکومت را حکومت استبدادی می نامیم.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.