امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
در کتاب آیات شیطانی، ساحت مقدس رسول اکرم، پیامبر مصطفی به سخره گرفته شده و نسبتهای ناورا به ایشان وارد شد؛ بر اساس احکام فقه اسلامی هرگاه فردی مسلمان به پیامبر دشنام گفته شود و یا ایشان تحقیر شود، سب النبی رخ داده است. در کتاب آیات شیطانی، سلمان رشدی که یک مسلمان زاده است، ساحت مقدس پیامبر اسلام را مورد هجمه قرار داده بود، لذا مشمول صدور فتوای ارتداد بود. اما فتوا می توانست واکنش تند جهان غرب به ویژه سازمان های حقوقی بشری را در پی داشته باشد. کمااینکه همینطور هم شد و تمام جهان غرب یکپارچه مقابل ایران و این حکم واکنش نشان دادند. امام با شخصیت استثنایی و ابهت ویژه خود، به عنوان یک فقیه جامع الشرایط و رهبر یک نظام اسلامی که دارای محبوبیت گسترده بین مسلمین و آزادیخواهان سراسر جهان بودند، در مقابل گستاخی سلمان رشدی، فتوا صادر کردند و خودشان نیز مردانه و استوار پای این گفتار و نظریه ایستادند.
در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، سال ۶۰ یکی از سالهای بسیار پرماجرا و پرتلاطم به حساب می آید. حوادثی پیاپی و بسیار سخت دامنگیر ملت ایران بود و خاطرات بسیار تلخی در اذهان مردم بجای گذاشت. یکی از این حوادث شهادت شهیدان رجایی و باهنر بود که در تاریخ ۸ شهریور در پی انفجار نخست وزیری بوقوع پیوست.
در شام غریبان شهادت حضرت امام سجاد (ع)، جمعی از پاکستانی های مقیم قم با حضور در حرم مطهر امام خمینی (س) به عزاداری پرداختند.
یادگار امام در تجدید میثاق رییس جمهور و اعضای دولت با آرمان های امام راحل گفت: حضرت امیر به مالک اشتر می فرمایند داخل نکن در حلقه مشاورانت: بخیل را، بخیلی که فضل را از تو و مردم برمی گرداند. به زبان امروزی بگوییم...هر کسی که ریشه ای در بخل دارد و مانع رفاه می شود، اینها به تو وعده ای فقر می دهند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و اعضای دولت سیزدهم صبح امروز سه شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۱ و در آستانه هفته دولت، با حضور در حرم مطهر حضرت امام (س) با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
قدری تفکر کن در حالات علی بن الحسین، و مناجات آن بزرگوار با حضرت حق، و دعاهای لطیف آن سرور که کیفیت آداب عبودیّت را به بندگان خدا تعلیم می کند.
مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید سجاد حججی یکی از شاگردان و همراهان صادق و ثابت قدم امام خمینی بوده است. شخصیتی که هم در دوران نهضت امام خمینی و هم در مقطع پس از پیروزی انقلاب اسلامی در خدمت اهداف الهی مراد خود قرار داشت. مرحوم حججی این افتخار را داشته اولین اجازه در امور حسبیه امام خمینی برای او بوده و نامهای ماندگاری خطاب به ایشان نوشته و حضرت امام نیز نامه هایی به او نوشته به اجازات و احکامی برایش صادر کرده است امامت جمعه میانه و نمایندگی مردم آن دیار در مجلس شورای اسلامی در کارنامه این عالم مبارز و روحانی خدمتگزار که توفیق مدیریت حوزه علمیه میانه را نیز داشته، ثبت شده است.
منظور از تعیین قلمرو دین، کشف قلمرو واقعی دین است، نه ترسیم قلمرویی برای آن تا مستلزم تعیین تکلیف برای خدا باشد. انتظار بشر از دین، تعیین کننده قلمرو دین است؛ به این معنا که به ما نشان می دهد چه سؤال هایی را از دین بپرسیم و حل چه معضلات و مشکلاتی را از دین بخواهیم. البته این بحث فقط نشان می دهد که دین به چه نیازهایی پاسخ می دهد....
حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری در ویژه برنامه گرامیداشت «سالروز تأسیس جامعه الزهرا سلام الله علیها به فرمان حضرت امام خمینی(قدس سره)» یادآور شد: وقتی این نهاد و مؤسسه علمی را می بینیم، باید به اندیشه امام توجه بیشتری داشته باشیم؛ حضرت امام در فرازی از حکم خود در تأسیس جامعه الزهرا سلام الله علیها می فرمایند: «بانوان محترم ایران در طول انقلاب ثابت نمودند که همدوش مردان می توانند حتی در فعالیت های اجتماعی و سیاسی خدمت های ارزشمندی به اسلام و مسلمانان نمایند و در تربیت و تعلیم جامعۀ بزرگوار بانوان پیشتاز باشند».
حضرت امام خمینی (س) در روز 31 مرداد ماه سال 1333 نگارش کتاب «شرح حدیث جنود عقل و جهل» را به پایان رسانیدند.
امام خمینی این خواسته و درد و رنج مردم را به خوبی درک می کرد و به همین دلیل بود که توانست با همین مردم انقلاب کرده و به پیروزی برسد و نظام جمهوری اسلامی را پایه گذاری کند. به مراتب حفظ و ادامۀ این نظام نیز به دیده شدن و رضایت قلبی مردم نیاز دارد.
مجموعه عکس های مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در دوره امام خمینی به مناسبت هفته دولت
امام خمینی در جمع مردم کرمانشاه که در بیست و هشتم مرداد ماه سال ۵۹ به دیدار ایشان رفته بودند به بیان تفاوت های میان قیام الهی با قیام غیر الهی پرداختند.
قانون اساسی و سایر قوانین در این جمهوری باید صد در صد بر اساس اسلام باشد. و اگر یک ماده هم بر خلاف احکام اسلام باشد، تخلف از جمهوری و آرا اکثریت قریب به اتفاق ملت است. بر این اساس، هر رأیی یا طرحی که از طرف یک یا چند نماینده به مجلس داده شود که مخالف اسلام باشد، مردود و مخالف مسیر ملت و جمهوری اسلامی است.
پدر روز ۱۵ خرداد در پاساژی در سبزه میدان منبر بود. زمانی که مردم تظاهرات را شروع کردند و اوضاع شلوغ شد، درِ پاساژ را پایین کشیدند تا بسته باشد و مأمورین وارد نشوند. مأمورین با تفنگ از جای کلیدِ در، دو نفر را در پای منبر با تیر زدند. پدر بیرون آمده بود و به منزل یکی از دوستان رفته بود؛ اما مأمورین پدر را دستگیر کرده بودند. پدر می گفت که از من سوالات زیادی کردند و حدود صد صفحه برای آنها نوشتم.
این غفلت بزرگ از رجال سیاسی و علما و- عرض می کنم که- سایر اقشار مملکت ما واقع شد، و این آدم [شاه]را تحمیل کردند بر ما و دنباله اش را هم گرفتند که قدرتمندش کنند. از آن وقت تا حالا هم غفلتها شده است.
دست اندر کاران و عوامل فیلم مستند زندگی مرحوم حاج سید احمد خمینی با حضور در حسینیه جماران با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی دیدار کردند.
موضع حضرت امام(س) در هدایت وضعیتهای بحرانی جامعه عصر انقلاب را به این صورت می توان تصویر کرد که معظم له در برخورد با هر وضعیت مهم بحرانی جامعه مراحل چهارگانه زیر را رعایت می فرمود: ۱ـ شناخت مسئله ۲ـ ایجاد آمادگی ۳ـ اقدام برای حل بحران ۴ـ استحکام مواضع
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.