پرتال امام خمینی(س): ماه مبارک رمضان، ماه تولد قرآن، ماه انس با قرآن، ماه بهار قرآن، و ماه شناخت و بهره برداری فکری و عملی از قرآن است. بمناسبت فرارسیدن این ماه پربرکت پرتال امام خمینی (س) در سی قسمت مجموعه ای منتخب از مواضع و بهره مندی های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را در فرازهایی مجزا با عنوان " منزلت قرآن، سرچشمه نور" منتشر می کند که قسمت هشتم آن از نظر می گذرد:

* دیگر از مطالب این صحیفۀ نورانیّه، بیان احوال کفّار و جاحدین و‏‎ ‎‏مخالفان با حقّ و حقیقت و معاندین با انبیاء و اولیاء علیهم السلام، و بیان‏‎ ‎‏کیفیّت عواقب امور آنها و چگونگی بوار و هلاک آنها، چون قضایای فرعون و‏‎ ‎‏قارون و نمرود و شدّاد و اصحاب فیل، و دیگر از کفره و فجره، که در هر یک از‏‎ ‎‏آنها موعظت ها و حِکَم بلکه معارفی است برای اهلش. و در این قسمت داخل‏‎ ‎‏است قضایای ابلیس ملعون. (آداب الصلاه/ ص۱۸۹)

 و یکی دیگر از مطالب قرآن شریف، بیان قوانین ظاهر شریعت و آداب و‏‎ ‎‏سنن الهیّه است، که در این کتاب نورانی کلیّات و مهمات آن ذکر شده. و‏‎ ‎‏عمده در این قسمْ دعوت به اصول مطالب و ضوابط آن است؛ مثل باب‏‎ ‎‏صلاة، و زکات، و خمس، و حجّ، و صوم، و جهاد، و نکاح، و ارث، و‏‎ ‎‏قصاص، وحدود، و تجارت، و امثال آن. و چون این قسم، که علم ظاهر‏‎ ‎‏شریعت است، عامّ المنفعه و برای جمیع طبقات از حیث تعمیر دنیا و آخرت‏‎ ‎‏مجعول است و تمام طبقات مردم از آن به مقدار خود استفادت کنند، از این‏‎ ‎‏جهت در کتاب خدا دعوت به آن بسیار است و در احادیث و اخبار نیز‏‎ ‎‏خصوصیّات و تفاصیل آنها به حدِّ وافر است و تصانیف علماء شریعت در این‏‎ ‎‏قسمت بیشتر و بالاتر از سایر قسمت ها است.‏

و یکی دیگر از مطالب قرآن شریف، احوال معاد و براهین بر اثبات آن،‏‎ ‎‏و کیفیّت عذاب و عقاب و جزا و ثواب آن، و تفاصیل جنّت و نار و تعذیب و‏‎ ‎‏تنعیم. و در این قسمت حالات اهل سعادت و درجات آنها از اهل معرفت و‏‎ ‎‏مقرّبین و از اهل ریاضت و سالکین و از اهل عبادت و ناسکین، و همین طور‏‎ ‎‏حالات و درجات اهل شقاوت از کفّار و محجوبین و منافقین و جاحدین و اهل‏‎ ‎‏معصیت و فاسقین مذکور است. ولی آنچه به حال عموم بیشتر فایده داشته‏‎ ‎‏بیشتر مذکور و با صراحت لهجه است؛ و آنچه برای یک طبقۀ خاصّه مفید‏‎ ‎‏است، به طریق رمز و اشاره مذکور است؛ مثل و ‏‏رِضْوانٌ مِنَ اللّه اَکْبَر‏‎ «رضایت خدا بزرگتر است.» (توبه / ۷۲)‏ و آیات‏‎ ‎‏لقاءاللّه برای آن دسته. و مثل ‏‏کَلاّ اِنَّهُمْ عَنْ رَبِّهِمْ یَوْمَئِذٍ لَمَحْجُوُبون. «بتحقیق، آنان در آن روز از پروردگارشان محجوب اند.» (مطفّفین / ۱۵)‏ برای‏‎ ‎‏دستۀ دیگر. و در این قسمت، یعنی در قسم تفصیل معاد و رجوع الی اللّه ،معارفی بی شمار و اسراری بس دشوار مذکور است که اطلاع بر کیفیّت آنها‏‎ ‎‏جز به سلوک برهانی یا نور عرفانی نتوان پیدا کرد.‏ ‎(آداب الصلاه/ ص۱۹۰)

. انتهای پیام /*