دوشنبه, ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
دوشنبه, ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰

دعوت به توحید
راجع به نامه پر خیر و برکت و گویا و پر جاذبه رهبری انقلاب، حضرت امام به آقای گورباچف رهبری شوروی، من احساس می کنم مردم ما و مردم دنیا نیاز دارند که کمی این پیام برایشان توضیح داده شود که این نامه چه اهدافی را دنبال می کرد. مخصوصاً به دلیل اینکه، این اولین پیام رسمی امام به این صورت بود که با خطّ مبارک خودشان نامه بنویسند و هیأتی را اعزام کنند و پیامشان را هم اعلام کنند.
این اولین اقدام از این نوع است که امام فرمودند، برای دنیا هم سؤال زیاد است.
اولاً: ترکیب هیأت، ترکیب جالبی بود، امام یک روحانی عالی مقامی را همراه یک دیپلمات ورزیده مورد اعتماد به همراه یک خانم مبارز و سابقه داری فرستادند که خود گویای طرز تفکر رهبری انقلاب است. اینکه چرا چنین نامه ای در این مقطع از زمان نوشته شده، یک مقداری توضیح می خواهد. زمینه مطلب این است که امام به صورت یک رهبر که حامل پیام اسلام، قرآن و جانشینی معصوم، ولایت فقیه هستند و برای خودشان مسئولیت ارشاد و توضیح معارف آسمانی را قائلند و حقاً هم این مسئولیت را دارند. انقلابی به راه انداختند، انقلاب فرهنگی، انقلاب ما بیش از آنکه یک انقلاب سیاسی باشد، انقلابی فرهنگی و دینی است و رسالت اصلی آن هم، اجرای احکام آسمانی است. ایشان وقتی که با یکی از پدیده های مهم جهانی و تاریخی مواجه می شوند، نباید
یکشنبه, ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳

دعوت به توحید
روزی ساعت تقریبا ۵ / ۱۱ بود که از داخل حیاط عبور می کردم. در این لحظه حاج احمد آقا مرا صدا زدند و فرمودند بروید مهیا شوید باید به قم بروید. به اتاق حاج احمد آقا رفتیم و ایشان مقداری کاغذ از حضرت امام گرفته بودند. آنها کاغذها را به من دادند و فرمودند تکثیر کنید.
هر چیزی که آنجا به ما می دادند اصلا کنکاش نمی کردیم که ببینیم محتوایش چیست ولی هنگام زیراکس برای اینکه اول و آخر آن را تشخیص بدهیم مجبور شدم به کاغذ نگاهی بیندازم و کلمات را ببینم نوشته شده بود مثلا صدر عالیه هیات رئیسه اتحاد جماهیر شوروی آقای گورباچف. فهمیدم که موضوع مربوط به اتحاد جماهیر شوروی است پس از آن به آقای جوادی آملی زنگ زده بودند و گفته بودند که نامه را برایتان ارسال می کنیم. از من پرسیدند که کی حرکت می کنی؟ گفتم همین حالا. آنها هم به آقای جوادی آملی گفتند که ساعت دو نامه به منزلتان می رسد. نامه را داخل پاکتی گذاشتیم در آن را چسباندیم. خیلی به من سفارش کردند که فلانی این نامه مبادا گم بشود، حتما اسلحه با خودت ببر و در بین راه اگر ماشین ات پنچر شد این نامه را از خودت جدا نکن. سفارشاتی داشتند. به سمت قم حرکت کردم و حوالی ساعت دو به قم رسیدم و مستقیم به بیت آیت الله جوادی آملی رفتم. ایشان منتظر بودند. خودشان دم در آمدند و استقبال
یکشنبه, ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳
پنجشنبه, ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
چهارشنبه, ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
دوشنبه, ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۸:۶
یکشنبه, ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹
شنبه, ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
چهارشنبه, ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶
دوشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱
امیر سرتیپ خلبان حسین خلیلی از همرزمان شهید بابایی در خاطراتش از ایشان به روایت حک یا ثارالله بر روی کلاه او پرداخته که خواندنی است.
دوشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۸
سه شنبه, ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۱
سه شنبه, ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
احمد کشوری، خلبان شجاع هوانیروز در پانزده آذر ماه یعنی دو ماه و نیم بعد از حمله رژیم بعث عراق به ایران به شهادت رسید. دوستانش شهیدان فلاحی و شیرودی به نقل خاطراتی از او پرداخته بودند.
دوشنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۸:۳۷
در این گونه مراسم نوعا مهمترین شخصیت را در آخر مجلس دعوت می کنند. مجری جلسه از آیت الله سید رضی شیرازی به عنوان عالمی برجسته و شخصیتی که یک عمر معارف قرآنی را به مردم آموخته است برای دریافت لوح «خادم القرآن الکریم» دعوت کرد. آیت الله شیرازی که در ردیف اول نشسته بودند برخاستند تا به بالای جایگاه بروند. حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی رئیس جمهور با عجله از پله های جایگاه پایین آمدند و اجازه ندادند که ایشان به زحمت بیفتند و با نهایت احترام و تشکر از اینکه حضور در این مجلس را پذیرفته اند لوح را تقدیم ایشان کردند.
یکشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
چهاردهم آذر ماه بود که عباس بابایی که قرار بود سال ها بعد سرباز دلیری برای این آب و خاک شود در قزوین به دنیا آمد. او درخواست هایی از همسرش داشته که موجبات شادمانی و خوشحالی اش را فراهم می کرده است.
یکشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۸:۱۰
حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی به بیان خاطره ای از پیوستن اعضای سفارت ایران در پاریس به امام خمینی پرداخته است.
چهارشنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
میشل ستبون، عکاس فرانسوی است که مشهور شدنش را مدیون عکس های انقلاب اسلامی ایران می داند. عکسی از امام که زیر درخت سیب نشسته است نمونه ای از عکس های اوست.
سه شنبه, ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۹:۵۹
شنبه, ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۲
چهارشنبه, ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۹:۲۷
سه شنبه, ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۴
سه شنبه, ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج احمد خمینی در گفت و گویی به میزان علاقه مندی امام به نیروهای مسلح اشاره کرده است.
دوشنبه, ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
صادق و امانتدار
امام به احمد اعتماد داشتند و بارها از خوبی ها و دیانت و کیاست احمدجان تعریف می کردند. اصلاً امام به گونه ای بودند که تا به کسی اعتماد از هر نظر نداشتند مسئولیتی را به او نمی دادند، و یا در مسائل مختلف مشورت نمی کردند. به همین خاطر در مسائل مملکتی و مشورت ها و برخی امور به احمدآقا نمایندگی داده بودند و به نظرات او احترام می گذاشتند، و با دقت به حرف های او گوش می دادند. من بارها در طول جنگ یا مسائل مملکتی، شاهد گفتگوهایشان بودم. آقا اصلاً به او اعتماد کامل داشتند و او را قبول داشتند و این از عملشان پیداست آقا اصولاً فردی صریح و بدون رودربایستی بودند. اگر می فهمیدند که احمدآقا یک کاری خلاف میل ایشان یا مصالح کشور کرده بدون درنگ از طریق رادیو و تلویزیون و مطبوعات به مردم می گفتند و هیچ ابایی نداشتند که احمد پسرش است.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱
صادق و امانتدار
امام از یک فکر صحیح و بینش کاملی برخوردار بودند و در رابطه با فکر خودشان تحت تأثیر دیگران قرار نمی گرفتند. در مسایل علمی هم اینگونه بودند. پس از پیروزی انقلاب که در قم تشریف داشتند، یک روز به ایشان عرض کردم شاید مناسب باشد در این مسایل مملکتی مهمی که پیش می آید شما یک مشورتی با دیگران یا بزرگان حوزه و مراجع داشته باشید. در جواب فرمودند مسایلی که پیش می آید من خودم در آنها دارای یک نظری هستم که به نظر خودم کمال اعتقاد را دارم و تشخیص می دهم که این راه باید طی شود و نظر من پیاده شود. این مشورت آنها چه نتیجه ای می تواند داشته باشد. اگر مشورت بکنم و بعد مخالفت با آنها بکنم که این صحیح نیست و اگر موافقت بکنم معنایش این است که آن راهی را که تشخیص داده ام کنار بگذارم در حالی که من صد در صد به پیاده شدن آن نظر اعتقاد دارم.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
از جمله افراد شاخصی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند، مراجع عظام تقلید بودند که واکنش آنها پس از پیروزی متفاوت است. سید حسین موسوی تبریزی به روایت کوتاهی از این موضوع پرداخته است.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۵