• اخلاق و عرفان
سیزدهم آبان تجلی خشم مردم علیه آمریکا

مصاحبه با مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی

سیزدهم آبان تجلی خشم مردم علیه آمریکا

دعاهای امام سجاد (ع) دعوت به توحید، تزکیه نفس و ساختن مردم برای رسیدن به کمال بود
تعبیر زیبای امام خمینی از دعاهای امام سجاد (علیه السلام)

دعاهای امام سجاد (ع) دعوت به توحید، تزکیه نفس و ساختن مردم برای رسیدن به کمال بود

حضرت علی بن حسین بن علی بن ابی طالب (علیه السلام) (۳۸-۹۴ق)، ملقب به زین العابدین و سجاد، چهارمین امام شیعیان است که به مدت ۳۵ سال در دوران خلفای اموی، امامت کردند. مجموعه ای از دعاها و مناجات حضرت در کتاب صحیفه سجادیه گرد آمده است. امام سجاد (علیه السلام) در واقعه کربلا حضور داشت ولی به علت بیماری سخت، در جنگ شرکت نکرد. لشکر عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) او را همراه اسیران کربلا به کوفه و شام بردند. خطبه امام سجاد در شام باعث آگاهی مردم از جایگاه اهل بیت شد. واقعه حره، نهضت توابین و قیام مختار در زمان امام سجاد (علیه السلام) روی داد. بنابر روایات شیعیان، امام سجاد (علیه السلام) به دستور ولید بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید. مدفن وی در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (علیه السلام)، امام محمد باقر (علیه السلام) و امام جعفر صادق (علیه السلام) است.

نیایش در روز عرفه/ روز آشنایی و عرفان

نیایش در روز عرفه/ روز آشنایی و عرفان

روز عرفه یکی از روزهای برگزیده و با عظمت اسلامی است. عرفه همچنان که از نامش پیداست، روز آشنایی و عرفان است. در روز عرفه انسان باید خود را بشناسد، خدای خود را بشناسد و به هدف آفرینش معرفت پیدا کند. یکی از زیباترین نیایش های روز عرفه مناجات امام حسین (ع) در این روز شریف و در صحرای عرفات می باشد. آن بزرگوار با عباراتی شیوا و جملاتی زیبا با آفریدگار هستی راز و نیاز می کند و عالی ترین درجات عرفان را در بیابان عرفات به نمایش می گذارد.

امام خمینی برای تمام رهبران مسلمان الگو بود/ امروز ایران، مهد انقلاب اسلامی است که با خون شاگردان امام خمینی آبیاری شده است

امام خمینی برای تمام رهبران مسلمان الگو بود/ امروز ایران، مهد انقلاب اسلامی است که با خون شاگردان امام خمینی آبیاری شده است

سراج الحق – رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان در دفتر یادبود حسینیه جماران در مورد امام خمینی (س) نوشت: ایشان یک عالم بودند، یک رهبر بودند، یک مربی بودند، انقلابی بودند، مجاهد بودند، به تنهایی یک لشکر بودند.

اهداف و عملکرد رسانه ها در نگاه امام خمینی(س)

برگرفته از مجموعه مقالات اندیشه های ارتباطی حضرت امام خمینی

اهداف و عملکرد رسانه ها در نگاه امام خمینی(س)

امام در روزگاری که برخی در شنیدن صدای رادیو و مشاهده تلویزیون تردید داشتند و نظر و فتوای احتیاطی صادر می کردند، از این فرصت ارتباطی و اطلاع رسانی کاملاً بهره مند بود، تا جایی که رادیو را باید جزء یکی از لوازم شخصی ایشان به حساب آورد. بارها دیدیم که حضرت امام به تحلیل و نقد و بررسی رادیوهای بیگانه می پرداخت. این دلیل و براهنی آشکار بر بهره مندی ایشان از فرصت کم نظیر امواج رادیویی بود.

صلح امام حسن (ع)

برگرفته از مجموعه مقالات کنگره بین المللی امام خمینی(س) و فرهنگ عاشورا

صلح امام حسن (ع)

بررسی مقدمات و شرایط و عللی که صلح را ایجاب کرد و دقت در کیفیت وقوع صلح و مواد صلحنامه و موشکافی نتایج شیرین صلح برای جناح حق و ضربه های سهمگین آن بر جناح باطل به خوبی روشن می کند که صلح آن حضرت در حقیقت انقلاب سبزی بود که زمینه انقلاب سرخ حسینی را فراهم ساخت و این نرمش قهرمانانه در کنار آن جنبش ظلم ستیزانه، پایه ریز انقلاب علمی امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام در عصر طلایی خلأ انتقال قدرت از بنی امیه به بنی عباس گشت.

وحی و نبوّت و رهیافت عرفانی امام خمینی رحمه الله

برگرفته از مجموعه آثار 5 ـ امام خمینی و اندیشه های اخلاقی ـ عرفانی

وحی و نبوّت و رهیافت عرفانی امام خمینی رحمه الله

امام رحمه الله بر این اعتقاد است که بعد از مقام واحدیّت، توسط تجلّی اسم اعظم الهی «عین ثابت» انسان کامل، یعنی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ظاهر و خلق شد که آن عین ثابت، مظهر و تجلّی اسم اعظم الهی است. وجود آن، اولین ظهور در نشئۀ اعیان ثابته است که در حقیقت، به تعبیر امام رحمه الله عین ثابت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله کلید کلیدهای خزائن الهی است.

ایالات متحده امریکا؛ مظهر استکبار جهانی

فرازی از کتاب رویارویی با تهدیدات معاصر در اندیشۀ امام خمینی(ره)

ایالات متحده امریکا؛ مظهر استکبار جهانی

امام خمینی(ره) با بینش و آگاهی خاص خود، عمق خطری را که از سوی ایالات متحده امریکا و صهیونیسم جهانی به وجود آمده، درک کرده و بر این اساس، از دیدگاهِ روشِ شناخت مشکل و مقابله با آن، موضوع را به عنوان «مسأله برخورد با دیگر اندیشه ها» مطرح نمودند.

اصول تحلیل حادثۀ بزرگ قیام امام حسین(ع)

علامه ‏‏محمد تقی جعفری

اصول تحلیل حادثۀ بزرگ قیام امام حسین(ع)

حرکت کشتی نجات آدمیان، احتیاجی به دریا ندارد. ‏‏‏این کشتی بر روی قطرۀ اشکی مقدس که برای حسین ریخته می شود، می گذرد. ‏‏اشکی که از اعماق دل برآید و جان را بشوراند و آنگاه آن را رهسپار پیشگاه اقدس خداوندی نماید.

پیام عاشورا: حرّیت، شهادت، ولایت

برگرفته از مجموعه مقالات ششمین سمینار بررسی سیره نظری و عملی حضرت امام خمینی(س)

پیام عاشورا: حرّیت، شهادت، ولایت

وجود مبارک حضرت سیّدالشهدا(ع) با تمام ابعاد حیات تاریخی و با نسبتش به رسول‏ الله(ص) و همه کرامتهای آن وجود مبارک از انتساب به پیغمبر خدا گرفته تا مظلومیت طفل شیرخواره همه وسایل سخن گفتن حسین(ع) با وجدان تاریخ بوده ‏اند. انقلابی که امام حسین(ع) در جهت گیری تاریخ ایجاد نمود، مفهوم پیروزی خون بر شمشیر را به عنوان برترین وسیله ارتقای جهت گیری تاریخ قابل لمس نمود. تمدّن نو پای اسلامی که مورد تهاجم فرهنگ دنیاپرستانه اخلاق جاهلیت گردیده بود و می رفت تا در تمدّنهای پیشین خود منحل گردد، با زبان عمل حسین و شهادت او و نیز انتخاب موضع تاریخی و موضوع مورد حساسیّت تاریخ چنان شکوفا گردید که چهرۀ کریه مظالم در پرتو این درخشش در معرض دید همه دلباختگان دنیا قرار گرفت. و تنفر وجدان تاریخ از مظالم آشکار گردید.

آثار وقف از دیدگاه امام خمینی (س)

مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین خسروی

آثار وقف از دیدگاه امام خمینی (س)

وقف یکی از موضوعاتی هست که هم بخش حقوقی و فقهی دارد و هم بخش اقتصادی دارد و هم آثار تربیتی و اخلاقی دارد و لذا دارای ابعاد مختلف و گوناگون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است.

عاشورا، مثل اعلای ابتلا، انتخاب و ایثار در فلسفه وجودی انسان

برگرفته از مجموعه مقالات دومین کنگره بین المللی امام خمینی (س) و فرهنگ عاشورا

عاشورا، مثل اعلای ابتلا، انتخاب و ایثار در فلسفه وجودی انسان

هر حادثه تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی که در تاریخ جهان بوقوع می پیوندد، بنا به اهمیت و نقش و آثار مترتب به آن، به همان میزان پیوسته نظر اندیشمندان و متفکران را بخود معطوف داشته و هر یک با دیدی خاص به آن نگریسته و ابعاد و آثار اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند. از میان این حوادث که بدنبال وقوع آن تحولی فرهنگی اجتماعی و سیاسی در دنیای اسلام، بلکه در جهان داشته، حادثه و تراژدی عاشورای حسینی(ع) است که هر یک از اندیشمندان به بررسی برخی از ابعاد آن پرداخته اند. ما در این مقاله بر سر آنیم که ابعاد تکوینی این حادثه را در رابطه با فلسفه وجودی انسان در جهان و نقشی را که بازیگران اصلی این تراژدی در صحنه عاشورا ایفا کردند، با عنایت به فلسفه ابتلا در قلمرو انسان و طریقه انتخاب و گزینش او در محدوده عرفان عملی سخن گوییم و در جهت ارائه بعضی رموز و سمبل ها و آثار معنوی آن در اعتلا و تکامل معنوی انسان در طی قرون، به اجمال به تحلیل بپردازیم.

سیری در ادب عاشورایی و نگاهی به تجلی آن در ادبیات انقلاب اسلامی

ارائه شده در دومین کنگره بین المللی امام خمینی و فرهنگ عاشورا

سیری در ادب عاشورایی و نگاهی به تجلی آن در ادبیات انقلاب اسلامی

ادبیات، بی تردید مظهر اندیشه یک قوم و تصویر عمومی فرهنگ یا جامعه یا امت است که بدان وسیله می توان به ارکان و جزئیات مهمی از تمدن و سنن آن مردم واقف شد.

کربلا، از برداشت معنوی تا برداشت سیاسی

دکتر رسول جعفریان

کربلا، از برداشت معنوی تا برداشت سیاسی

جنبش کربلا به عنوان یک نهضت مقدس مذهبی و یک حرکت سیاسی از نوع انقلابی آن، پایدارترین جنبش در فرهنگ سیاسی شیعه است. این جنبش، نهضتی در جهت احیای احکام دین، زدودن انحرافات دینی و سیاسی و جایگزین کردن حکومتی علوی و امامتی به جای نظام اموی بوده است.

مکتب فکری امام خمینی(ره) در رویارویی با انحرافات فکری وتهدیدات امریکا و صهیونیسم

دکتر فتحی یکن

مکتب فکری امام خمینی(ره) در رویارویی با انحرافات فکری وتهدیدات امریکا و صهیونیسم

امت اسلام که در عصر حاضر، با انواع توطئه های نظامی، امنیتی و اقتصادی طراحی شده توسط امریکا، صهیونیسم و دیگران دست به گریبان است، به خوبی دریافته که سیاست خودباختگی فرهنگی که از سوی صهیونیسم جهانی به منظور از بین بردن تاریخ و فرهنگ ملتها اِعمال می شود، از بمب افکنها و هواپیماهای پیشرفته و موشکهای قاره پیما و حتی از بمب اتم هم خطرناکتر است، چرا که تهاجم فرهنگی، از درون جوامع به تخریب آنها پرداخته و بدون هیچ سر و صدا و یا کوچکترین مقاومتی، جامعه را ویران می کند.

صفحه 65 از 108 < قبلی | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | بعدی >